LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2024 06:17 | Ανανέωση: 23 Ιουνίου 2024 06:22

Φωτιά στο Δασκαλειό: Σε επιφυλακή παραμένουν πυροσβέστες και εθελοντές

Μεγάλη και δυναμική ήταν η παρέμβαση δυνάμεων πυρόσβεσης μέσα στην νύχτα, ώστε να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και περιουσίες στην περιοχή της Κερατέας.

Πυροσβέστης - Φωτιά - Βιλια

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που αργά το βράδυ του Σαββάτου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Δασκαλειό Κερατέας και προς στιγμή έδειξε να απειλεί ακόμη και τον οικισμό.

H πυρκαγιά που ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις αλλά χάρη στη μεγάλη δύναμη των επίγειων δυνάμεων που μαζί με τις υδροφόρες των ΟΤΑ και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα περιορίστηκε δίχως να υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική από την φωτιά δεν προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές ή σε σπίτια. Στο σημείο παραμένουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και θα επιχειρούν όπου χρειαστεί.

Κερατέα Φωτιά

Στο σημείο έσπευσαν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα. Στις 22:40 ήχησε για πρώτη φορά το 112 στα κινητά όλων όσοι ήταν στην περιοχή με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών. Η φωτιά αρχικά έδειχνε να πλησιάζει οικίες προκαλώντας ανησυχία στον κόσμο που προληπτικά έφευγε από τις οικίες του.

Με νέο μήνυμα του 112 στις 10:57 η Πολιτική Προστασία καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Κουταλάδες να απομακρυνθούν προς Κερατέα.

Ωστόσο, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, των ΟΤΑ και των εθελοντών, έφεραν αποτέλεσμα καθώς η πυρκαγιά περιορίστηκε σημαντικά και κυρίως χωρίς να έχει προκαλέσει ζημιές σε κατοικίες της περιοχής.

"Λίγο πριν το τέλος της ημέρας, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κέρδισαν άλλη μια σκληρή μάχη. 120 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 4 ομάδες δασοκομάντος και πλήθος εθελοντών πυροσβεστών με υδροφόρα οχήματα κατάφεραν μέσα στη νύχτα, και χωρίς να έχουν την πολύτιμη συνδρομή των εναέριων μέσων, να περιορίσουν τη #φωτιά στην #Κερατέα μέσα σε μόλις 1 ώρα. Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν σήμερα άμεσα 3 ακόμη επικίνδυνες πυρκαγιές στην Αττική, ενώ κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προστατέψουν σπίτια, ανθρώπινες ζωές και δάση σε Εύβοια, Άνδρο, Πελοπόννησο και Έβρο. Συγχαρητήρια σε όλους!", έγραψε σε ανάρτηση του στο Χ ο Βασίλης Κικίλιας.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα - Πυροτεχνήματα: Εξηγήσεις σε Εισαγγελέα δίνει το πλήρωμα του σκάφους (εικόνες)

Κυριακή της Πεντηκοστής: Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία

Καιρός: Yψηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις την Κυριακή της Πεντηκοστής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE: Debate Μπάιντεν - Τραμπ για τον Λευκό ΟίκοΣήμερα 03:39 | Ειδήσεις

Παρακολουθείστε, σε απευθείας μετάδοση, το κρίσιμο προεδρικό ντιμπέιτ, ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και στον Ντόναλντ Τραμπ, για τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ

Νέα πρόκληση από την Σιλιάνοφσκα: Μιλά για “Μακεδόνες του Αιγαίου”Σήμερα 00:07 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Πορεδρίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Πώς προέκυψε η διατύπωση "Μακεδονία του Αιγαίου".

Δούκας στον ΑΝΤ1: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπέρβαση (βίντεο)Χθες 20:01 | Ειδήσεις

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αθήνας και νεός υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητά του, τον Νίκο Ανδρουλάκη και το Δήμο.

Συμφωνία K Group - QIA: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στον Όμιλο Κυριακού και στην ελληνική ΟικονομίαΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Τι λένε για το επενδυτικό fund οι Θοδωρής Κυριακού και Mansoor Al-Mahmoud. Τι δηλώνουν για την συμφωνία οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Στουρνάρας, Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Βελοπουλος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
LIVE: Debate Μπάιντεν - Τραμπ για τον Λευκό Οίκο03:59Νέα πρόκληση από την Σιλιάνοφσκα: Μιλά για “Μακεδόνες του Αιγαίου”23:59Σύλληψη δημοσιογράφου για ενδοοικογενειακή βία – ΕΣΗΕΑ: Στηρίζουμε την συνάδελφό μας23:48Μακρόν: Ποιον θέλει ως Επίτροπο της Γαλλίας στην ΕΕ23:37Deutsche Welle: Μητσοτάκης και Ερντογάν ταυτόχρονα στην Κύπρο για τα 50 χρόνια του “Αττίλα”23:22Κρήτη: Βρέθηκε η σορός άντρα που έπεσε από πλοίο στην Ύδρα τον Απρίλιο23:07Θήβα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με ένα νεκρό (βίντεο)22:53Χιλή – Κόλο Κόλο: Δολοφονία φιλάθλου σε φιλικό αγώνα22:38Τουρνουά Ακρόπολις, Ελλάδα – Μπαχάμες: Ο Giannis ήρθε και… έφερε την “κατοστάρα”22:23Τροιζηνία: Κλαδί έσπασε, έπεσε και σκότωσε 10χρονο αγόρι22:10Ηράκλειο – Θρίλερ: Σορός άγνωστου άντρα εντοπίστηκε σε χωράφι21:56Φωτιά στην Ύδρα: Ποινική δίωξη και στους επιβάτες του σκάφους21:42Ιταλία: Ανήλικη βιάστηκε και στραγγαλίστηκε μέσα σε σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες21:28Φωτιά στην Αρκαδία σε δασική περιοχή, κινητοποιήθηκαν εναέρια μέσα21:14ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει τις επείγουσες αμβλώσεις στο Αϊνταχο21:00Μέτσολα: Ελπίδες για απόφαση σήμερα σχετικά με τα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ20:45Στόλτενμπεργκ: Οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν τη θέση τους στο ΝΑΤΟ20:31Δούκας στον ΑΝΤ1: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπέρβαση (βίντεο)20:17“Thessaly Evros Pass”: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις, τα ποσά και οι δικαιούχοι20:02 Συμφωνία K Group - QIA: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στον Όμιλο Κυριακού και στην ελληνική Οικονομία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο