LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2024 00:07 | Ανανέωση: 28 Ιουνίου 2024 00:00

Νέα πρόκληση από την Σιλιάνοφσκα: Μιλά για “Μακεδόνες του Αιγαίου”

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Πορεδρίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Πώς προέκυψε η διατύπωση "Μακεδονία του Αιγαίου".

Βόρεια Μακεδονία - Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα

Σε “Μακεδόνες του Αιγαίου” αναφέθρηκε η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παραβιάζοντας και πάλι την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της γειτονικής χώρας, «η κ. Σιλιάνοφσκα συναντήθηκε με εκπροσώπους των “Παιδιών προσφύγων από την Μακεδονία του Αιγαίου” και συζήτησε για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον “διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου”. Δήλωσε: “Η μοίρα και η τραγωδία των 30.000 προσφυγόπουλων και ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποσιωπάται ούτε να σχετικοποιηθεί”, προσθέτοντας ότι “O σεβασμός και η γνώση του παρελθόντος δίνει πολύ χώρο για ένα φιλικό μέλλον που προσπαθούμε για το καλό όλων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη”».

Η Σιλιάνοφσκα έκανε σχετική ανάρτηση και στον ατομικό της λογαριασμό στο «Χ», στον οποίο επιμένει να δηλώνει «Πρόεδρος της Μακεδονίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τις σημερινές αλυτρωτικές αναφορές της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Gordana Siljanovska, περί δήθεν “Μακεδονίας του Αιγαίου”, οι οποίες παραβιάζουν εξόφθαλμα το άρθρο 4 της Συμφωνίας των Πρεσπών. Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αφυπνισθεί επιτέλους από τον διπλωματικό λήθαργο στον οποίον έχει περιέλθει και να διεθνοποιήσει άμεσα το ζήτημα, προκειμένου η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να βρεθεί αντιμέτωπη προ των ευθυνών της, οι οποίες αφορούν τόσο την ενταξιακή της διαδικασία στην ΕΕ, όσο και στην επιβολή κυρώσεων σε όσους παραβιάζουν την Συμφωνία των Πρεσπών βάσει αμερικανικής νομοθεσίας του 2021. Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει επιτέλους ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δράσει, προκειμένου η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να συμμορφωθούν επιτέλους με το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο και να σταματήσουν να επιδίδονται σε έναν ανέξοδο και ψευδεπίγραφο εθνικισμό. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία, φέρει βαρύτατες ευθύνες για την ζημία που έχει προκαλέσει στα εθνικά μας συμφέροντα, στο όνομα της ανεύθυνης εξωτερικής πολιτικής της, αποφεύγοντας όλα αυτά τα χρόνια οποιαδήποτε ενεργητική εμπλοκή με τη Συμφωνία για να διατηρήσει τις εσωκομματικές της ισορροπίες».


Ειδήσεις σήμερα:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (χάρτης)

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα

Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον σύντροφο της για βιασμό… που ονειρεύτηκε

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Κερατέα: Κοντά σε σπίτια οι φλόγεςΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

Νέα φωτιά στην Κερατέα, μέσα σε λίγες μέρες. Σπίτια απειλούνται από τις φλόγες.

Ανασκόπηση Μητσοτάκη: Οι φωτιές, το κράτος δικαίου και ο πόλεμος κατά της διαφθοράςΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει ο Πρωθυπουργός στον εβδομαδιαίο απολογισμό του για την μάχη με τις πυρκαγιές, την ανάπτυξη της οικονομίας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τις "Απάτητες Παραλίες"

Φολέγανδρος: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι - Τραυματίστηκαν επιβάτεςΣήμερα 08:18 | Ειδήσεις

Αναστάτωση προκλήθηκεαπό την πρόσκρουση του πλοίου στο λιμάνι της Φολέγανδρου.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε πως είναι ομοφυλόφιλοςΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται το παιδί που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από τον πατέρα και τον θείο του, όταν έκανε coming out ως gay. Η αναζήτηση στέγης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: 41χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια γλεντιού12:39Μιλλιέτ: Η Τουρκία δεν επέτρεψε σε Ελλάδα και Κύπρο να κάνουν γεωτρήσεις12:26Φωτιά στην Κερατέα: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες12:12Ράλι Φθιώτιδας: Τροχαίο με εκτροπή αγωνιστικού (εικόνες)11:59Ανασκόπηση Μητσοτάκη: Οι φωτιές, το κράτος δικαίου και ο πόλεμος κατά της διαφθοράς11:45Έβρος: Φωτιά στον κάμπο της Δαδιάς (βίντεο)11:31Ελβετία: Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την χώρα (βίντεο)11:19Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε φορτηγό στην Εθνική Οδό (βίντεο)11:05“Επενδυτής” του άδειασε τον λογαριασμό και τον…έβαλε να δανειστεί10:52Μεταναστευτικό: Συλλήψεις διακινητών σε Έβρο και Καβάλα10:38Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε πως είναι ομοφυλόφιλος10:25NBA - ΛεΜπρόν Τζέιμς: Είπε όχι σε 38 εκατ. και πάει για το max συμβόλαιο10:11Κυπαρισσία: Λουκέτο σε beach bar με ταμειακή μηχανή “φάντασμα”09:58Χατζηδάκης Οι επιδόσεις στην οικονομία “μάς επιτρέπουν την ταχύτερη σύγκλισή μας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”09:44Θάνατος 44χρονου στις Σπέτσες: Στο νησί παραμένει το πλήρωμα του ιστιοπλοϊκού09:31Μπάιντεν για ντιμπέιτ: Δεν πέρασα μια καλή βραδιά, αλλά ούτε και ο Τραμπ09:17Σαλμονέλα στη Μαγνησία: Ομαδική αγωγή για τη δηλητηρίαση παιδιών09:04Φολέγανδρος: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι - Τραυματίστηκαν επιβάτες08:50Τροχαίο στη Σύρο: Νεκρός νεαρός που έκανε διακοπές στο νησί08:37Χανιά: Πνίγηκε άνδρας που κολυμπούσε στη θάλασσα08:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο