LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2024 23:57

Σύλληψη δημοσιογράφου για ενδοοικογενειακή βία – ΕΣΗΕΑ: Στηρίζουμε την συνάδελφό μας

Η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσιογράφων διακησύσσει την πλήρη στήριξή της προς την καταγγέλλουσα και ζητά διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης.

Βια - κακοποίηση - ενδοοικογενειακή βια

Η ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε ανακοίνωση μετά τη σύλληψη δημοσιογράφου της ΕΡΤ για την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας προς την σύντροφό του, η οποία απασχολείται και εκείνη ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη και παρέχει την πλήρη στήριξή της προς την καταγγέλλουσα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η είδηση της σύλληψης δημοσιογράφου της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συντρόφου του, η οποία είναι συνάδελφός μας, μας λυπεί αφάνταστα και η πράξη είναι απολύτως καταδικαστέα.

Η ΕΣΗΕΑ και ο δημοσιογραφικός κόσμος έχουν έγκαιρα εστιάσει στο φαινόμενο μέσα από τη δράση “Σπάσε τη σιωπή”.

Δυστυχώς, η έμφυλη βία δείχνει να εκλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και γι’ αυτό η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη. Στηρίζουμε τη συνάδελφό μας που έπεσε θύμα κακοποίησης και προτρέπουμε τα Μέσα Ενημέρωσης να αποφεύγουν την υπερπροβολή των λεπτομερειών ανάλογων υποθέσεων καθώς, με αυτό τον τρόπο, τα θύματα υποβάλλονται σε επιπρόσθετη ψυχική δοκιμασία».

Ειδήσεις σήμερα:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (χάρτης)

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα

Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον σύντροφο της για βιασμό… που ονειρεύτηκε

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈβρος: Φωτιά στον κάμπο της Δαδιάς (βίντεο)Σήμερα 11:22 | Ειδήσεις

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Σουφλί, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στο σημείο.

Ανασκόπηση Μητσοτάκη: Οι φωτιές, το κράτος δικαίου και ο πόλεμος κατά της διαφθοράςΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει ο Πρωθυπουργός στον εβδομαδιαίο απολογισμό του για την μάχη με τις πυρκαγιές, την ανάπτυξη της οικονομίας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τις "Απάτητες Παραλίες"

Φολέγανδρος: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι - Τραυματίστηκαν επιβάτεςΣήμερα 08:18 | Ειδήσεις

Αναστάτωση προκλήθηκεαπό την πρόσκρουση του πλοίου στο λιμάνι της Φολέγανδρου.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε πως είναι ομοφυλόφιλοςΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται το παιδί που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από τον πατέρα και τον θείο του, όταν έκανε coming out ως gay. Η αναζήτηση στέγης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανασκόπηση Μητσοτάκη: Οι φωτιές, το κράτος δικαίου και ο πόλεμος κατά της διαφθοράς11:45Έβρος: Φωτιά στον κάμπο της Δαδιάς (βίντεο)11:31Ελβετία: Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την χώρα (βίντεο)11:19Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε φορτηγό στην Εθνική Οδό (βίντεο)11:05“Επενδυτής” του άδειασε τον λογαριασμό και τον…έβαλε να δανειστεί10:52Μεταναστευτικό: Συλλήψεις διακινητών σε Έβρο και Καβάλα10:38Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε πως είναι ομοφυλόφιλος10:25NBA - ΛεΜπρόν Τζέιμς: Είπε όχι σε 38 εκατ. και πάει για το max συμβόλαιο10:11Κυπαρισσία: Λουκέτο σε beach bar με ταμειακή μηχανή “φάντασμα”09:58Χατζηδάκης Οι επιδόσεις στην οικονομία “μάς επιτρέπουν την ταχύτερη σύγκλισή μας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”09:44Θάνατος 44χρονου στις Σπέτσες: Στο νησί παραμένει το πλήρωμα του ιστιοπλοϊκού09:31Μπάιντεν για ντιμπέιτ: Δεν πέρασα μια καλή βραδιά, αλλά ούτε και ο Τραμπ09:17Σαλμονέλα στη Μαγνησία: Ομαδική αγωγή για τη δηλητηρίαση παιδιών09:04Φολέγανδρος: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι - Τραυματίστηκαν επιβάτες08:50Τροχαίο στη Σύρο: Νεκρός νεαρός που έκανε διακοπές στο νησί08:37Χανιά: Πνίγηκε άνδρας που κολυμπούσε στη θάλασσα08:23Φωτιά στη Σέριφο: Υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά08:10Γαλλία - Εκλογές: Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις07:56Γάζα: Μάχες με νεκρούς κι εκτοπισμένους χωρίς τέλος07:43Κυριακή των Αγίων Πάντων: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο