LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2024 22:49

Μακρόν: Ποιον θέλει ως Επίτροπο της Γαλλίας στην ΕΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, παρά τη σφοδρή κριτική που δέχεται για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και τα χαμηλά ποσοστά του κόμματός του, φαίνεται ότι νιώθει σαν λιοντάρι στο κλουβί και δεν εννοεί να παραμείνει στην αφάνεια. 

Μακρόν - Μπάιντεν

Να διορίσει ξανά τον Τιερί Μπρετόν ως Επίτροπο της Γαλλίας στην ΕΕ έχει αποφασίσει ο Γάλλος προεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με όσα δήλωσε καλά ενημερωμένη διπλωματική πηγή στο Reuters.

Η απόφαση αυτή, η οποία επιβεβαιώνει πληροφορίες της εφημερίδας Le Monde, γίνεται γνωστή μετά τη δήλωση του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού ότι θέλει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο Επίτροπος της Γαλλίας, εάν κερδίσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου (α’ γύρος) και στις 7 Ιουλίου (β΄γύρος).

"Καζάνι" που βράζει η Γαλλία

Ολες οι δημοσκοπήσεις μετά τις ευρωεκλογές εμφανίζουν στην πρώτη θέση την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση (RN) της Μαρίν Λεπέν με διαφορά περίπου 15 μονάδων από τον κεντρώο συνασπισμό του Μακρόν, ο οποίος έρχεται στην τρίτη θέση, περίπου οκτώ μονάδες πίσω από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) της Αριστεράς. Ο μοναδικός, αλλά ουσιώδης, παράγοντας αβεβαιότητας αφορά την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, παρά τη σφοδρή κριτική που δέχεται για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και τα χαμηλά ποσοστά του κόμματός του, φαίνεται ότι νιώθει σαν λιοντάρι στο κλουβί και δεν εννοεί να παραμείνει στην αφάνεια. 

Βάσει των δημοσκοπικών εκτιμήσεων, η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2022 και θα κυμανθεί ανάμεσα στο 60% και το 65%. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, η αναμέτρηση διεξάγεται σε 577 μονοεδρικές περιφέρειες, σε δύο γύρους. Αν στον πρώτο γύρο δεν συγκεντρώσει κανείς από τους υποψηφίους το 50% σε μια περιφέρεια, αναμετρώνται στον δεύτερο γύρο όσοι συγκέντρωσαν το 12,5% των εγγεγραμμένων.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (χάρτης)

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα

Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον σύντροφο της για βιασμό… που ονειρεύτηκε

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στη Σέριφο: Υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιάΣήμερα 08:01 | Ειδήσεις

Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στο νησί των Κυκλάδων. Ανυπολόγιστες οι καταστροφές που προκάλεσε.

Θάνατος 44χρονου στις Σπέτσες: Στο νησί παραμένει το πλήρωμα του ιστιοπλοϊκούΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών. Η εντολή εισαγγελέα για το πλήρωμα του σκάφους.

Φολέγανδρος: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι - Τραυματίστηκαν επιβάτεςΣήμερα 08:18 | Ειδήσεις

Αναστάτωση προκλήθηκεαπό την πρόσκρουση του πλοίου στο λιμάνι της Φολέγανδρου.

Γαλλία - Εκλογές: Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσειςΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Η χώρα βρίσκεται σε πυρετώδη κατάσταση κι αναμένεται υψηλή συμμετοχή στις εκλογές. Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
NBA - ΛεΜπρόν Τζέιμς: Είπε όχι σε 38 εκατ. και πάει για το max συμβόλαιο10:11Κυπαρισσία: Λουκέτο σε beach bar με ταμειακή μηχανή “φάντασμα”09:58Χατζηδάκης Οι επιδόσεις στην οικονομία “μάς επιτρέπουν την ταχύτερη σύγκλισή μας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”09:44Θάνατος 44χρονου στις Σπέτσες: Στο νησί παραμένει το πλήρωμα του ιστιοπλοϊκού09:31Μπάιντεν για ντιμπέιτ: Δεν πέρασα μια καλή βραδιά, αλλά ούτε και ο Τραμπ09:17Σαλμονέλα στη Μαγνησία: Ομαδική αγωγή για τη δηλητηρίαση παιδιών09:04Φολέγανδρος: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι - Τραυματίστηκαν επιβάτες08:50Τροχαίο στη Σύρο: Νεκρός νεαρός που έκανε διακοπές στο νησί08:37Χανιά: Πνίγηκε άνδρας που κολυμπούσε στη θάλασσα08:23Φωτιά στη Σέριφο: Υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά08:10Γαλλία - Εκλογές: Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις07:56Γάζα: Μάχες με νεκρούς κι εκτοπισμένους χωρίς τέλος07:43Κυριακή των Αγίων Πάντων: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:29Copa America: Η Αργεντινή “ανώτερη” του Περού07:16Copa America 2024: Ο Καναδάς προκρίθηκε κι “έγραψε” Ιστορία07:02Φωτιά στην Πάρνηθα: Διάσπαρτες εστίες και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου06:49Φωτιά στη Σέριφο: Πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων και εκκενώσεις οικισμών (εικόνες)06:35Euro 2024: Η Γερμανία άνετα στους “16”06:22Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι την Κυριακή06:08Χανιά – “Ζορμπάς”: “Αναβίωση” μετά από 60 χρόνια στην ίδια παραλία (εικόνες)23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο