LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2024 20:48

Μέτσολα: Ελπίδες για απόφαση σήμερα σχετικά με τα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ

Τι ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωβουλής για την πορεία των διαπραγματεύσεων. με την Τζόρτζια Μελόνι. Ποιοι είναι οι μεσολαβητές. Ποιοι διαφωνούν με το σχεδιασμό της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν.

Ρομπέρτα Μέτσολα

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα δήλωσε ότι μια συμφωνία για τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών μπορεί να επιτευχθεί «ελπίζουμε ήδη από απόψε».

Η ίδια η Μέτσολα συμμετείχε στο πρώτο μέρος της συνόδου κορυφής των ηγετών, αλλά δεν είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε «πολιτικό μασάζ» στη Τζόρτζια Μελόνι επιδίδονται στο μεταξύ άλλοι ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο. Κυριάκος Μητσοτάκης, Όλαφ Σολτς και Ντόναλντ Τουσκ είναι κάποιοι από τους Ευρωπαίους ηγέτες που «ρίχνουν γέφυρες» στην Ιταλίδα πρωθυπουργό, μετά τη συμφωνία με την οποία, η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα και η Εσθονή Κάγια Κάλας, θα λάβουν τις υψηλότερες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την εξωτερική πολιτική.

Οι έξι διαπραγματευτές που προχώρησαν στη συμφωνία είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Πολωνός Πρωθυπουργός (για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο Γερμανός Καγκελάριος (για τους Σοσιαλιστές), ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε (για τους Φιλελεύθερους).

Η Τζόρτζια Μελόνι επέκρινε τη συμφωνία για την κατανομή των κορυφαίων θέσεων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, λέγοντας ότι αγνοεί τις επιθυμίες που εξέφρασαν οι ψηφοφόροι κατά τις εκλογές στις αρχές του μήνα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατηγορηματικά αντίθετος στη συμφωνία δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, προσερχόμενος στη Σύνοδο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (χάρτης)

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα

Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον σύντροφο της για βιασμό… που ονειρεύτηκε



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στη Σέριφο: Υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιάΣήμερα 08:01 | Ειδήσεις

Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στο νησί των Κυκλάδων. Ανυπολόγιστες οι καταστροφές που προκάλεσε.

Θάνατος 44χρονου στις Σπέτσες: Στο νησί παραμένει το πλήρωμα του ιστιοπλοϊκούΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών. Η εντολή εισαγγελέα για το πλήρωμα του σκάφους.

Φολέγανδρος: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι - Τραυματίστηκαν επιβάτεςΣήμερα 08:18 | Ειδήσεις

Αναστάτωση προκλήθηκεαπό την πρόσκρουση του πλοίου στο λιμάνι της Φολέγανδρου.

Γαλλία - Εκλογές: Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσειςΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Η χώρα βρίσκεται σε πυρετώδη κατάσταση κι αναμένεται υψηλή συμμετοχή στις εκλογές. Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης Οι επιδόσεις στην οικονομία “μάς επιτρέπουν την ταχύτερη σύγκλισή μας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”09:44Θάνατος 44χρονου στις Σπέτσες: Στο νησί παραμένει το πλήρωμα του ιστιοπλοϊκού09:31Μπάιντεν για ντιμπέιτ: Δεν πέρασα μια καλή βραδιά, αλλά ούτε και ο Τραμπ09:17Σαλμονέλα στη Μαγνησία: Ομαδική αγωγή για τη δηλητηρίαση παιδιών09:04Φολέγανδρος: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι - Τραυματίστηκαν επιβάτες08:50Τροχαίο στη Σύρο: Νεκρός νεαρός που έκανε διακοπές στο νησί08:37Χανιά: Πνίγηκε άνδρας που κολυμπούσε στη θάλασσα08:23Φωτιά στη Σέριφο: Υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά08:10Γαλλία - Εκλογές: Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις07:56Γάζα: Μάχες με νεκρούς κι εκτοπισμένους χωρίς τέλος07:43Κυριακή των Αγίων Πάντων: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:29Copa America: Η Αργεντινή “ανώτερη” του Περού07:16Copa America 2024: Ο Καναδάς προκρίθηκε κι “έγραψε” Ιστορία07:02Φωτιά στην Πάρνηθα: Διάσπαρτες εστίες και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου06:49Φωτιά στη Σέριφο: Πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων και εκκενώσεις οικισμών (εικόνες)06:35Euro 2024: Η Γερμανία άνετα στους “16”06:22Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι την Κυριακή06:08Χανιά – “Ζορμπάς”: “Αναβίωση” μετά από 60 χρόνια στην ίδια παραλία (εικόνες)23:59Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή – Ένας τραυματίας (βίντεο)23:49Πυροσβεστική: 54 φωτιές το τελευταίο 24ωρο23:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο