LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2022 18:25

Κορονοϊός – Κύπρος: Μείωση των ημερών καραντίνας μετά από επαφή με κρούσμα

 Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου έδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της περιόδου του αυτοπεριορισμού

Κορονοϊός - θεραπεία - μονοκλωνικά αντισώματα - Νοσοκομείο - Αλεξανδρούπολη

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου έδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της περιόδου του αυτοπεριορισμού από 14 σε 10 ημέρες, για όσα άτομα αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος κορονοϊού και βάσει του πρωτοκόλλου υποχρεούνται να αυτοπεριοριστούν.

Η απόφαση τίθεται σε εφαρμογή στις 24 Ιανουαρίου 2022 και τα άτομα που ήδη διανύουν τον περιορισμό τους ως στενές επαφές, θα μπορούν μετά την 10η ημέρα να αποδεσμευτούν.

Αποδέσμευση νωρίτερα από τις 10 ημέρες μπορεί να γίνει με εργαστηριακή εξέταση PCR test με αρνητικό αποτέλεσμα την 7η ημέρα από την επαφή, ή αργότερα με ιδία έξοδα.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του πρωτοκόλλου διαχείρισης των στενών επαφών επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού COVID19 υποχρεούνται να αυτοπεριοριστούν:

-άτομα που δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού,

-άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και έχει παρέλθει η περίοδος των 7 μηνών,

-άτομα που δεν ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα (διδοσικό εμβόλιο)

-άτομα που νόσησαν και έχει παρέλθει η περίοδος των 90 ημερών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: αρνήθηκε να πληρώσει και επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Νόβακ Τζόκοβιτς: Σε μοναστήρι στο Μαυροβούνιο μετά την απέλαση

Πυροβολισμοί στη Βούλα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚικίλιας στον ΑΝΤ1: Δεν υπάρχει κομματικό πρόσημο στη μάχη με τις φωτιέςΧθες 18:23 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, για την μάχη με τις πυρκαγιές. Η αναφορά του στα πυροσβεστικά αεροσκάφη, την χρήση της τεχνολογίας και τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Λύτρας: Θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρίαΧθες 19:07 | Ειδήσεις

Ο Απόστολος Λύτρας ζητά για άλλη μία φορά συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη του και λέει ότι αντιλαμβάνεται την οργή της κοινής γνώμης.

Τουρκικά ΜΜΕ: Το Κατάρ “πούλησε” την Τουρκία… και αγκαλιάζει τους ΕλληνοκύπριουςΧθες 18:03 | Ειδήσεις

Τι υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Σοζτζου, στρέφοντας τα βέλη της κατά του εμίρη Αλ Θανί, αλλά και κατά της πολιτικής Ερντογάν έναντι του Κατάρ.

Δημοσίευμα BBC για θανάτους μεταναστών: Η απάντηση της Ελλάδας (βίντεο)Χθες 19:30 | Ειδήσεις

Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι 'Έλληνες λιμενικοί έχουν διασώσει πάνω από διακόσιους πενήντα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, απαντά η Ελλάδα στο BBC, μετά το ντοκιμαντέρ που στοχοποιεί την χώρα μας, για εγκλήματα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euro 2024: Η Πορτογαλία με τρομερή ανατροπή νίκησε την Τσεχία23:59Βρετανία: Οργή για τον αστυνομικό που χτύπησε αγελάδα με το περιπολικό του (βίντεο)23:47Γάζα: Νέοι βομβαρδισμοί σε προσφυγικούς καταυλισμούς 23:34Κοζάνη: Γουλιανός 50 κιλών στα δίχτυα ψαράδων στη λίμνη Πολυφύτου (εικόνες)23:22Χάλε – Τσιτσιπάς: Καρδιοχτύπησε… αλλά προκρίθηκε23:10Τσίπρας: Αίτημα της κοινωνίας μια νικηφόρα προοδευτική συμμαχία22:57Κρήτη: Εξαρθρώθηκαν 4 εγκληματικές οργανώσεις22:43Πυρηνικά όπλα: “Απογειώνονται” οι δαπάνες στην “κούρσα” των εξοπλισμών22:30Βόρεια Μακεδονία: Ο Μίτσκοσκι επιμένει στις προκλήσεις22:16ΗΠΑ: Καύσωνας με θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή (εικόνες)22:03Μεταναστευτικό - Πρέσβης ΕΕ: Η Τουρκία δεν εφαρμόζει την Συμφωνία Επανεισδοχής21:49ΑΣΕΠ - Μαξίμου: Σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων21:36Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης – Μπίλας: Χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα πεταλούδας21:22Euro 2024: Η Τουρκία με μυθικά γκολ “ξέρανε” την Γεωργία21:09Τουρκικά ΜΜΕ: Το Κατάρ “πούλησε” την Τουρκία… και αγκαλιάζει τους Ελληνοκύπριους20:55Ιωάννινα: “Γιατρός” πήρε μια.. περιουσία από ηλικιωμένη20:42Δημοσίευμα BBC για θανάτους μεταναστών: Η απάντηση της Ελλάδας (βίντεο)20:28Φωτιά στη Μήλο: Ενεργοποιήθηκε το 112 (εικόνες)20:15Καιρός: Ηλιοφάνεια, ζέστη και ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο20:01Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Δεν υπάρχει κομματικό πρόσημο στη μάχη με τις φωτιές19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο