LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2024 19:07

Λύτρας: Θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία

Ο Απόστολος Λύτρας ζητά για άλλη μία φορά συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη του και λέει ότι αντιλαμβάνεται την οργή της κοινής γνώμης.

Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας ζητά για άλλη μία φορά συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη του και λέει ότι αντιλαμβάνεται την οργή της κοινής γνώμης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του  «από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή την φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα… Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο». 

Συνεχίζει λέγοντας ότι «όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής: α) ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς “ειδήσεις” για δήθεν “άλλες” πράξεις που δήθεν “τέλεσα”. β) Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους»

Κλείνοντας αναφέρει ότι «θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα. Την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνέβη».

Απόστολος Λύτρας - Σοφία Πολυζωγοπούλου

Σύζυγος Λύτρα: Panic button στο κινητό και περιπολικό έξω από το σπίτι της

Ο Απόστολος Λύτρας, απολογήθηκε τη Δευτέρα και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην προσεγγίζει τη σύζυγό του, την οποία όπως ομολόγησε, κακοποίησε.

Η 37χρονη δικηγόρος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμόφυρτη, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον ποινικολόγο, φαίνεται ότι παρά την απόφαση για τα περιοριστικά μέτρα, φοβάται ακόμη για τη ζωή της και έτσι το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας, με σκοπό να εγκαταστήσει το “panic button”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έξω από το σπίτι στον Γέρακα, όπου έχει απαγορευτεί πλέον να πλησιάζει ο Απόστολος Λύτρας διατίθεται περιπολικό για 24ωρη φύλαξη. Η 37χρονη, μιλώντας με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, φέρεται να είπε ότι ένιωσε φόβο για τη ζωή της, καθώς ο σύζυγος της ήταν εκτός ελέγχου και αυτή αιμορραγούσε πολύ από τα χτυπήματα που δέχτηκε.

Απόστολος Λύτρας - Σοφία Πολυζωγοπούλου

Αν και αρχικά υποστήριξε και η ίδια την εκδοχή της πτώσης από τη σκάλα, στον γιατρό που την εξέτασε άφησε να εννοηθεί ότι αυτό το κάνει λόγο φόβου για τα χειρότερα. Όπως φέρεται να είπε η 37χρονη, είπε στους αστυνομικούς για το κουμπί πανικού που ήθελε στο κινητό της προκειμένου να δείξει με έμμεσο τρόπο ότι έχει κακοποιηθεί άσχημα.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πατέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, που μίλησε στην εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1 και είπε μεταξύ άλλων: “δύο πράγματα θέλω να σας πω: η σύζυγος του κ. Λύτρα, ζήτησε περιπολικό για προστασία έξω από το σπίτι της και πολύ καλά έκανε. Και πολύ καλά έπραξε και η αστυνομία... Αλλά στο δικό μου το παιδί δεν δόθηκε καν περιπολικό να την πάει συνοδεία στο σπίτι της. Της είπαν ότι είναι ταξί. Δεύτερον, ο κάθε πελάτης, έχει τον δικηγόρο που του αξίζει. Ο όμοιος τον όμοιό του...”, είπε καθώς ο Απόστολος Λύτρας, ήταν συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα.

Ωστόσο, η κατάθεση του γιατρού της ιδιωτικής κλινικής δεν άφηνε περιθώριο στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ώστε να μην συλλάβουν τον 52χρονο ποινικολόγο, ο οποίος αφού παραδέχτηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγό του, επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι θα ζητήσει τη βοήθεια ειδικών.

Αποστολος Λύτρας - Δικαστήριο - Ενδοοικογενειακή βία

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών την παραγγελία να δοθεί προτεραιότητα τόσο στην κύρια ανάκριση και στην συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με τον ξυλοδαρμό από τον Απόστολο Λύτρα της συζύγου του, καθώς και μετά το τέλος της ανάκρισης, επίσης κατ' απόλυτη προτεραιότητα να γίνει η διεξαγωγή της δίκης:


Αναλυτικά, η παραγγελία της κ. Αδειλίνη προς την 18η Ανακρίτρια αναφέρει:

"Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ:

  1. την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και
  2. την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο".
Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για υπερβολική δίωξη σε βάρος του Απόστολου Λύτρα και πως το γεγονός ότι η παραδοχή της πράξης από τον ποινικολόγο έχει "ανδρικά χαρακτηριστικά".

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Προέδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, να μην προφυλακιστεί ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας ο οποίος κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦονική συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίαςΧθες 21:27 | Ειδήσεις

Τι είπε στην ομολογία του ο δράστης και πώς ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές

Κασσελάκης: Οι επαφές στη Νέα Υόρκη, η δωρεά στο ΣΥΡΙΖΑ και η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (βίντεο)Χθες 21:03 | Ειδήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει από τώρα να φτιάξει «νέο μητρώο στελεχών» τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, είπε ο πρόεδρος του κόμματος μιλώντας στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό cosmos fm κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη

Πρέβεζα: Αποσωληνώθηκε ο 6χρονος που ανασύρθηκε από πισίνα ξενοδοχείουΧθες 20:45 | Ειδήσεις

Το παιδί κολυμπούσε με την οικογένειά του όταν χάθηκε από το οπτικό πεδίο των γονέων του. Τότε ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου αντέδρασε άμεσα, ανασύροντάς το από την πισίνα

Όμιλος Κυριακού και QIA δημιούργησαν επενδυτικό fund με κεφάλαια 1 δις δολαρίωνΧθες 16:34 | Ειδήσεις

 Ο Όμιλος Κυριακού ανακοίνωσε την δημιουργία επενδυτικού fund για επενδύσεις στην Ελλάδα, με 1 δις δολάρια από την QIA, το επενδυτικό fund του Κατάρ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euro 2024: Η Τουρκία “παραμέρισε” την Τσεχία και μπήκε στους 1623:59Euro 2024 – Γεωργία: Αναδείχθηκε στο “θαύμα των ομίλων” κόντρα στην Πορτογαλία23:50Φυσικές καταστροφές: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση 23:45Σεισμός στη Λήμνο23:40Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές σε Βοιωτία, Εύβοια, Αττική και Χαλκιδική23:35Ιεράπετρα: Βρέθηκε ο τάφος της θρυλικής “Μαντάμ Ορτάνς” (εικόνες)23:21ΥΠΕΞ Ισραήλ: Εγκληματίας πολέμου ο Ερντογάν - Έντονη η αντίδραση της Άγκυρας23:07Τουρνουά Ακρόπολις: Με ανατροπή το Μαυροβούνιο “λύγισε” τις Μπαχάμες22:53Γάζα - OHE: Η εξάπλωση του πολέμου στον Λίβανο θα αποτελέσει ένα σκηνικό αποκάλυψης22:39Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Πέμπτη22:25Κασσελάκης: Οι επαφές στη Νέα Υόρκη, η δωρεά στο ΣΥΡΙΖΑ και η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (βίντεο)22:12Πρόεδρος Βουλγαρίας: Η Βόρεια Μακεδονία καταπιέζει τη βουλγαρική μειονότητα21:59Φονική συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας 21:45Βέλγιο – Euro 2024: “Χαμηλή πτήση” απέναντι στην Ουκρανία21:31Πρέβεζα: Αποσωληνώθηκε ο 6χρονος που ανασύρθηκε από πισίνα ξενοδοχείου21:22Euro 2024: Ισοπαλία... πρόκρισης για Σλοβακία και Ρουμανία21:09Αγρίνιο – θρίλερ: Βρέθηκε σορός άνδρα που αγνοείτο από το 202220:55Ενδοοικογενειακή βία - Θεσσαλονίκη: “Θα σε σκοτώσω, είμαι τρελός και δεν έχω πρόβλημα να πάω φυλακή”20:41Εγγραφές στα Λύκεια: Πότε ξεκινά η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας20:26Μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή: Ο Ράμα δεν με θέλει στα πόδια του20:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο