LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2024 21:32

ΗΠΑ: Καύσωνας με θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή (εικόνες)

Ο καύσωνας στις ΗΠΑ αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το σαββατοκύριακο, επηρεάζοντας σχεδόν 80 εκατομμύρια ανθρώπους από την Ιντιάνα μέχρι το Μέιν

ΗΠΑ - Καύσωνας

Οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ καταρρίπτουν αυτήν την εβδομάδα ρεκόρ δεκαετιών, καθώς κύμα καύσωνα σαρώνει τις κεντρικές και βορειοανατολικές πολιτείες, σύμφωνα με τη εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ ενεργοποίησε το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης λόγω του καύσωνα που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το σαββατοκύριακο, επηρεάζοντας σχεδόν 80 εκατομμύρια ανθρώπους από την Ιντιάνα μέχρι το Μέιν.

Ένα 24ωρο αφότου στην πόλη Σίρακιους της Νέας Υόρκης ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 34,4 βαθμούς Κελσίου, στο υψηλότερο για την εποχή επίπεδο από το 1994, η κυβερνήτρια Χόκουλ προειδοποίησε για το δυνητικά θανατηφόρο κύμα καύσωνα: «Έχουμε δει χιονοθύελλες, έχουμε δει πλημμύρες, είχαμε τυφώνες, είχαμε ανεμοστρόβιλους… Αλλά αυτός ο καύσωνας είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει περισσότερους θανάτους».

ΗΠΑ - Καύσωνας

Οι παραλίες και οι δημόσιες πισίνες θα είναι ανοικτές από νωρίς το πρωί για το κοινό που θα θελήσει να εκμεταλλευθεί την αυριανή αργία της 19ης Ιουνίου (Juneteenth) για να απολαύσει λίγες ανάσες δροσιάς, είπε η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης.

Στο Σικάγο, η μέγιστη θερμοκρασία ανήλθε σε 36,1 βαθμούς Κελσίου στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’Χέαρ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 35,5 βαθμών που είχε καταγραφεί το 1957.

Το Ντιτρόιτ και η Φιλαδέλφεια – όπως και αρκετές περιοχές σε Νιου Χάμσιρ, Κονέκτικατ και Μέιν – προβλέπεται τα επόμενα 24ωρα να καταγράψουν θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή, προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Μαρκ Σενάρντ.

ΗΠΑ - Καύσωνας

Η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν τους γείτονες τους, ιδίως τους ηλικιωμένους που είναι πιο ευάλωτοι σε συνθήκες καύσωνα. «Βεβαιωθείτε πως είναι καλά», τόνισε η Γκρέτσεν Γουίτμερ.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσίευμα BBC για θανάτους μεταναστών: Η απάντηση της Ελλάδας (βίντεο)

Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Δεν υπάρχει κομματικό πρόσημο στη μάχη με τις φωτιές

Λύτρας: Θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧασάν Νασράλα: Ποιος είναι ο πανίσχυρος ηγέτης της Χεζμπολάχ που μπήκε στο στόχαστρο του ΙσραήλΧθες 22:41 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ο Χασάν Νασράλα έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της σφοδρής επιδρομής στο γενικό επιτελείο της Χεζμπολάχ. Διαψεύδει η σιιτική οργάνωση.

Κεφαλογιάννη: “Αντιμετωπίζω κρίση στον γάμο μου” δήλωσε η Υπουργός ΤουρισμούΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, προχώρησε σε δήλωση στην οποία μιλάει για κρίση στον γάμο της με τον Μίνωα Μάτσα.

Μαρινέλλα - Νέο ιατρικό ανακοινωθέν: Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας τηςΧθες 13:25 | Ειδήσεις

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας, που νοσηλεύεται για δεύτερο 24ώρο με εγκεφαλικό.

Ο “παλαιοχριστιανός" εντοπίστηκε και συνελήφθηΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στον εντοπισμό και την σύλληψη των "Παλαιοχριστιανών", μετά την αρπαγή του βρέφους από το νοσοκομείο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
O Τζόνι Κας γίνεται ο πρώτος μουσικός με άγαλμα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ (εικόνες)23:59Απελάσεις: Η Γερμανία επιστρέφει Τούρκους μετανάστες στην πατρίδα τους23:49Ζελένσκι για συνάντηση με Τραμπ: Του παρουσίασα το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας23:39“Safe.YOUth”: Η νέα εφαρογή ειδοποίησης για τη βία κατά ανηλίκων23:28Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Δέλλας προς μαθητές: Αφήστε τα κινητά και τρέξτε στους δρόμους (βίντεο)23:15Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με λεωφορείο (εικόνες)23:02Συμπληρώματα διατροφής: Πώς επηρεάζουν το ήπαρ;22:49Άγιος Παντελεήμονας - Άνδρας κατέφυγε στο ΑΤ: Με μαχαίρωσε ο συγκάτοικός μου22:35Χασάν Νασράλα: Ποιος είναι ο πανίσχυρος ηγέτης της Χεζμπολάχ που μπήκε στο στόχαστρο του Ισραήλ22:21Θανατώσεις ζώων με ευλογιά και πανώλη: Μεγάλη αύξηση του ποσού αποζημίωσης22:08Κνωσός: Πυροβόλησαν παγώνι στον αρχαιολογικό χώρο21:54Θεσσαλονίκη: “Θύμα” ρύπανσης από ζευγάρια που... ερωτοτροπούν ο Γαλλικός ποταμός (εικόνες)21:41Λίβανος: Σχέδια εκκένωσης πολιτών μέσω Κύπρου - Τουρκίας – Ελλάδας 21:27Άγιος Παντελεήμονας - Κασσελάκης: Δεν πήρα ξεκάθαρες απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του μετανάστη21:13Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Δεν παραιτούμαι, είμαι αθώος21:00Αγρίνιο: Φίδι σε νηπιαγωγείο20:46Καύσωνας: Αυξήθηκαν οι επισκέψεις παιδιών στα επείγοντα λόγω ζέστης20:33Φτωχά νοικοκυριά: Ξοδεύουν όλο και λιγότερα, ακόμα και για φαγητό20:19Πολυτεχνείο: Άγνωστοι έκαναν παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης σε εκδήλωση (βίντεο)20:06ΕΛΑΣ: Νέα έφοδος σε καταυλισμούς στην Αττική - Εξαρθρώθηκαν 3 εγκληματικές οργανώσεις (βίντεο)19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο