LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2024 19:38

Εκλογές στην Γαλλία με ρεκόρ συμμετοχής (εικόνες)

Σύμφωνα με τη δημοσκοπική εταιρεία Ipsos, η συμμετοχή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη από τις εκλογές του 1986.

Εκλογές Γαλλία

Η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) ανέρχεται σε 59,39 %,, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών

Το ποσοστό αυτό είναι κατά μεγαλύτερο από τις προηγούμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκοπική εταιρεία Ipsos, η συμμετοχή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη από τις εκλογές του 1986.

Η συμμετοχή αναμένεται να φτάσει στο 67,5%, σύμφωνα με εκτίμηση ενός ινστιτούτου έρευνας.

Εκλογές Γαλλία

Μεγάλη συμμετοχή των Γάλλων ψηφοφόρων

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων μπορεί να φτάσει μέχρι και το 67% ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2022 όπου είχε ψηφίσει μόλις το 47,5%, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στο Παρίσι, Ισαάκ Καρυπίδης.

Η εκτίμηση αυτή προκύπτει πρώτον από δημοσκοπικά στοιχεία, δεύτερον από τoν αριθμό των Γάλλων του εξωτερικού που έχουν ήδη ψηφίσει αλλά και από το γεγονός ότι σχεδόν 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εξουσιοδοτήσει, όπως έχουν δικαίωμα να κάνουν, άλλο Γάλλο πολίτη για να ψηφίσει στη θέση τους.

Γαλλία - Εκλογές

Πολύ σημαντική η συμμετοχή στις εκλογές για το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας

Η συμμετοχή του κόσμου δεν είναι σημαντική μόνο για τη καλύτερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματός, όπως συμβαίνει παντού. Στην περίπτωση της Γαλλίας υπάρχει και ένας άλλος πολύ σοβαρός λόγος. Ιστορικά όσο περισσότεροι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, ψηφίζουν τόσο περισσότεροι βουλευτές θα εκλεγούν από τον πρώτο γύρο.

Και αυτό γιατί η χώρα έχει 577 μονοεδρικές περιφέρειες και όποιος υποψήφιος βουλευτής καταφέρει να πάρει πάνω από 50% εκλέγεται από το πρώτο γύρο. Σε διαφορετική περίπτωση οι δύο υποψήφιοι με τους περισσότερους σταυρούς και όσοι κατάφεραν να πάρουν ποσοστό πάνω από 12,5% περνάνε στο δεύτερο γύρο και μόνο σε αυτές τις εκλογικές περιφέρεις γίνονται επαναληπτικές ψηφοφορίες.

Γαλλία - Εκλογές

Απόψε στις 9 ώρα Ελλάδος τα πρώτα αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα θα τα γνωρίζουμε στις 9 ώρα Ελλάδος ενώ ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή.

Ειδήσεις σήμερα:

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε πως είναι ομοφυλόφιλος

Κυπαρισσία: Λουκέτο σε beach bar με ταμειακή μηχανή “φάντασμα”

Φωτιά στη Λαμία: Καίει δασική έκταση - Σηκώθηκαν εναέρια (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Ο τοπογράφος, η Μύκονος και ο συνέταιρος (εικόνες)Σήμερα 15:50 | Ειδήσεις

Ποιος ήταν ο άνδρας που δολοφονήθηκε το πρωί της Τρίτης κάτω από το γραφείο του στο Νέο Ψυχικό. Το σοκαριστικό ντοκουμέντο από την στιγμή των πυροβολισμών.

Βουλή: Η Φωτίου είπε “Αι στο διάολο” στην Κεφαλογιάννη (βίντεο)Σήμερα 14:47 | Ειδήσεις

Θύελλα προκάλεσε η στάση του Θεανούς Φωτίου, η οποία εκφράστηκε με τέτοιο τρόπο στην διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, αστραπές και χαλάζιΣήμερα 12:27 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται η κακοκαιρία και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα. Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Εύβοια – Τροχαίο: 17χρονος στην εντατική σε σοβαρή κατάστασηΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Σε ποιο σημείο συνέβη το τροχαίο στο οποίο τραυματίστηκε τόσο σοβαρά ο ανήλικος επιβάτης. Πώς εξετράπη το όχημα της πορείας του και πού προσέκρουσε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπουργείο Υγείας για ρύπανση και αφρικανική σκόνη: Οι ευπαθείς περιορίστε κάθε υπαίθρια άσκηση18:44Συνέδριο Economist - Γεραπετρίτης: Αν υπάρξει κάποιο ατύχημα πάνω από το Αιγαίο, δεν θα υπάρχει VAR για να το διορθώσουμε18:31Ημαθία: Νεκρός άνδρας που τον παρέσυρε φορτηγό18:18Σύνορα Συρίας – Τουρκίας: Νεκροί διαδηλωτές που επιχείρησαν να καταλάβουν τουρκικά φυλάκια (εικόνες)18:05Missing alert για την εξαφάνιση 51χρονης17:52Τουρκία - Οζέλ: Το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης, όχι πολέμου και έντασης17:39Ορμπάν - Ζελένσκι: Για πρώτη φορά στο Κίεβο μετά την έναρξη του πολέμου ο Ούγγρος Πρωθυπουργός 17:26Πληθωρισμός Ιουνίου – Eurostat: Σταθερός στο 2,4% στην Ελλάδα17:12Ινδία: Δεκάδες νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική συνάθροιση (βίντεο) 16:59Άγιοι Ανάργυροι: Διαμέρισμα τυλίχτηκε στις φλόγες (βίντεο)16:45Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Ο τοπογράφος, η Μύκονος και ο συνέταιρος (εικόνες)16:32Coldplay - Ηρώδειο: Το βίντεο κλιπ του “Feels Like I'm Falling in Love” (εικόνες)16:18Μαύρος: Η ενεργειακή ασφάλεια συναρτάται με επενδύσεις16:05Λιμάνι Καβάλας: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά λίγο πριν “μπει” στο πλοίο (εικόνες)15:58Τουρκία – Μετρό Σμύρνης: 11 τραυματίες σε ατύχημα σε κυλιόμενη σκάλα (βίντεο)15:41Φωτιά στην Κω - ΕΕΣ: Εθελοντές βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς (εικόνες)15:28Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο γιος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον πατέρα του15:16Βουλή: Η Φωτίου είπε “Αι στο διάολο” στην Κεφαλογιάννη (βίντεο)15:04Κύπρος: Άνδρας εισέβαλε σε σπίτι και μαχαίρωσε οικιακή βοηθό14:50ΔΥΠΑ: Κοινωνικός τουρισμός για 80000 άτομα τον Ιούνιο14:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο