LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 17:46

Μέση Ανατολή – Γεραπετρίτης: Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες ειρήνευσης

Ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  στην επείγουσα ανάγκη κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης των ομήρων και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ισραήλ - διαδηλώσεις - όμηροι - Γάζα

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συμμετείχε, χθες Κυριακή, σε Δείπνο Εργασίας υπουργικού επιπέδου για τη Μέση Ανατολή, το οποίο οργανώθηκε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Josep Borrell, τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, καθώς και τον Πρόεδρο της Δεξαμενής Σκέψης International Peace Institute Zei Ra’ad Al Hussein. Το γεύμα έλαβε χώρα στα γραφεία του International Peace Institute στη Νέα Υόρκη, όπου ο κ. Γεραπετρίτης ξεκίνησε τις επαφές του στο πλαίσιο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην κρίση στη Μέση Ανατολή και διερευνήθηκαν τρόποι αποκλιμάκωσης της έντασης. Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει σε όλες τις αναγκαίες ειρηνευτικές προσπάθειες, ως ένας έντιμος διαμεσολαβητής που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην επείγουσα ανάγκη κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης των ομήρων, αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της αποτροπής περαιτέρω επέκτασης των εχθροπραξιών, ενώ επανέλαβε την ελληνική θέση υπέρ της δημιουργίας δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967.

Από πλευράς Αράβων συνομιλητών εκφράστηκε η εκτίμηση στη συνεπή στάση αρχών που ακολουθεί η Ελλάδα στην κρίση της Μέσης Ανατολής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυτανία: Χωριό έκανε πρόσκληση διαμονής σε πολύτεκνες οικογένειες και πήγαν (βίντεο)

Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)

Ιταλία - Κατάρρευση κτηρίου: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια με τα δύο αδερφάκια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟμόνοια: Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Ένας τραυματίαςΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το αιματηρό περιστατικό στην Ομόνοια. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Σαλμάς: Διαγραφή και από μέλος της ΝΔΣήμερα 17:56 | Ειδήσεις

Ο Μάριος Σαλμάς τίθεται και εκτός κόμματος της Νέας Δημοκρατίας μετά από απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής.

Μεταναστευτικό: Πολύνεκρο ναυάγιο στην Σάμο (βίντεο)Σήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης δεκάδων ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος, η τύχη των οποίων αγνοείται. Στις έρευνες λαμβάνει μέρος και ένα ελικόπτερο.

Σχιστό - Ανατροπή βυτιοφόρου: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους και εκκένωση δομής (εικόνες)Σήμερα 16:29 | Ειδήσεις

Για λόγους ασφαλείας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους και εκκενώνεται δομή λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου με επικίνδυνο φορτίο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φάρμακα: Ακριβότερα τα πληρώνουν οι ασθενείς (εικόνες)20:12Ζουράφα: Τούρκος απόστρατος πλησίασε με σκάφος και “ανέμιζε” την τουρκική σημαία 19:57Καιρός: τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη19:44ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκης: Κι εγώ εδώ είμαι...19:30Γαλλία - Δίκη Πελικό: Πρώην σύντροφος του δράστη φοβάται ότι ήταν και η ίδια θύμα βιασμού19:16Ομόνοια: Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Ένας τραυματίας19:02Νέα Υόρκη - Ερντογάν: Σλόγκαν στους δρόμους της πόλης δήλωσή του (βίντεο)18:47Γυναικοκτονία - Ιταλία: Ξεκινά η δίκη για τη σφαγή φοιτήτριας από τον πρώην της18:33Μέση Ανατολή – Γεραπετρίτης: Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες ειρήνευσης18:19Σαλμάς: Διαγραφή και από μέλος της ΝΔ18:06Τουρκία: Αντιδράσεις για το σχέδιο Ράμα και την ίδρυση στην Αλβανία μουσουλμανικού κράτους17:52Κρήτη - Ηράκλειο: Και δεύτερος νεκρός μοτοσικλετιστής μέσα σε λίγες ώρες17:38Ερντογάν – Σολτς: Άκκουγιου και Eurofighter στο επίκεντρο της συνάντησης τους17:25ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για συνέδριο και εκλογές17:12Hellenic Train: Οι αλλαγές στα δρομολόγια λόγω της στάσης εργασίας 16:58Σχιστό - Ανατροπή βυτιοφόρου: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους και εκκένωση δομής (εικόνες)16:47Κέρκυρα: Νεαρή κατήγγειλε βιασμό από μαθητές16:33Φωτιά στο Αγρίνιο16:19Γαλατασαράι: Ταπείνωσε την Φενέρμπαχτσε και περιμένει “φουριόζα” τον ΠΑΟΚ16:07Ιαπωνία: Φονική κακοκαιρία, πλημμύρες και κατολισθήσεις (εικόνες)15:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο