LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 07:47

ΝΔ - Σαλμάς: Σήμερα η ώρα του “διαζυγίου”

Από την Επιτροπή Δεοντολογίας θα περάσει σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ωστόσο η διαγραφή του θεωρείται βέβαιη.

Μητσοτάκης - Σαλμάς

Στην επιτροπή δεοντολογίας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ η οποία θα αποφασίσει και το μέλλον του στην ομάδα και στο κόμμα, θα παραπεμφθεί σήμερα Δευτέρα 23.09 και ώρα 12.00 ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, μετά την επιστολή με το ερώτημα της διαγραφής την οποία έστειλε στον πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Τραγάκη, ο πρωθυπουργός. Εκεί θα δοθούν οι απαραίτητες και απαιτούμενες εξηγήσεις από τον βουλευτή για την κλιμακούμενη επικριτική στάση την οποία τήρησε εδώ και αρκετό καιρό έναντι κεντρικών επιλογών της κυβέρνησης και του κόμματός του, με κομματικά στελέχη  της ΝΔ να εκτιμούν ότι η έξοδος από την κοινοβουλευτική ομάδα του βουλευτή μοιάζει να είναι νομοτελειακή

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όντας στις ΗΠΑ, να προχωρήσει στην εν λόγω κίνηση, αποτελεί ένα σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και της κοινοβουλευτικής του ομάδας, πως η κριτική είναι αποδεκτή, αλλά με όρια και χωρίς παρεκκλίσεις από τις αρχές που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και σε άλλους βουλευτές που ίσως θα επιλέξουν να ακολουθήσουν την τακτική του κ. Σαλμά.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας εγκαλείται για αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά. Είναι πρόσφατη άλλωστε η κίνηση των 11 βουλευτών της ΝΔ με την ερώτηση την οποία κατέθεσαν προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την αντιμετώπισή τους, αλλά και δηλώνοντας ανικανοποίητοι από την απάντηση που τους δόθηκε στη Βουλή. Μία κίνηση στην οποία συμμετείχε και ο Μάριος Σαλμάς, συνυπογράφοντας την ερώτηση.

Τις εξελίξεις επιτάχυναν οι πρόσφατες δηλώσεις του γαλάζιου βουλευτή περί «φωτογραφικού διαγωνισμού», για την ανάθεση των κυλικείων στα υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού. Για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε καταθέσει ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και είχε λάβει απαντήσεις τον Ιούλιο. Πηγές της ΝΔ ανέφεραν για τον βουλευτή ότι αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την συμπεριφορά του ως “ύποπτη”.

Άλλα σημεία έντονης διαφωνίας μεταξύ του κ. Σαλμά και του Μεγάρου Μαξίμου υπήρξαν τα νομοσχέδια για την ισότητα στον γάμο ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, για τον νέο «δικαστικό χάρτη» και για το επιτελικό κράτος, καθώς επίσης και οι επιδόσεις του κόμματος στις τελευταίες ευρωκλεογές.

Ο ίδιος δεν φαίνεται διατεθειμένος να οπισθοχωρήσει από τη στάση του, ούτε όμως και να επιστρέψει την βουλευτική του έδρα στη ΝΔ.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 23 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Μητσοτάκης: Οι συναντήσεις στη Νέα Υόρκη και το τετ α τετ με τον Ερντογάν

Δήμαρχος Κορυδαλλού στον ΑΝΤ1: Οι αντιδήμαρχοι μπήκαν μπροστά για να προστατέψουν τον κόσμο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεροβασίλη στον ΑΝΤ1: Δεν θα είμαι υποψήφια - Θα κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο ΚασσελάκηςΣήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για όσα έχουν γίνει και όσα θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο κάδρο προβλήματα και λύσεις.

Μεσσήνη: Νεκρός 22χρονος - Το αυτοκίνητο του έπεσε σε βαθύ χαντάκι γεμάτο νερόΣήμερα 11:03 | Ειδήσεις

Ακόμη μια τραγωδία με θύμα έναν νέο άνθρωπο. Πως συνέβη το δυστύχημα, που κόστισε την ζωή στον 22χρονο.

Δήμος Αθηναίων: Γιατί γέμισε ποντίκια η Πλατεία Συντάγματος (βίντεο)Σήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Τις βόλτες αρουραίων στην Πλατεία Συντάγματος κατέγραψε το πρωί της Δευτέρας η κάμερα του ΑΝΤ1. Τι απαντά ο Δήμος για την εμφάνιση πολλών ποντικών στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)Σήμερα 09:38 | Ειδήσεις

Για "μεροκάματο του τρόμου" κάνει λόγο στον ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης, λέγοντας πως ήταν πολύ τυχερός που ήταν μέσα στο περίπτερο την ώρα της επίθεσης από τους κακοποιούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οπαδική βία - Κορωπί: 20χρονος μαχαιρώθηκε σε επεισόδια11:56Τρένα: 24ωρη απεργία των εργαζόμενων11:43Κοζάνη: Εκτροπή νταλίκας από το οδόστρωμα - Έκλεισε η Εγνατία11:30Τένις - Σάκκαρη: “Βουτιά” 8 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη11:25Μεσσήνη: Νεκρός 22χρονος - Το αυτοκίνητο του έπεσε σε βαθύ χαντάκι γεμάτο νερό11:17Νέα Φιλδέλφεια: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα11:00Φωτιά στο Καπανδρίτι: Λύκειο προσέγγισαν οι φλόγες10:47Yπογονιμότητα: Η σχέση με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ηχορύπανση10:34“Βατικανό των Μουσουλμάνων”: Ο Ράμα ιδρύει μουσουλμανικό κρατίδιο μέσα στα Τίρανα10:20Δήμος Αθηναίων: Γιατί γέμισε ποντίκια η Πλατεία Συντάγματος (βίντεο)10:07Ιταλία - Κατάρρευση κτηρίου: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια με τα δύο αδερφάκια09:54Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)09:41Νοτοπούλου: Δειλός ο Κασσελάκης - Είχε σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)09:28Τροχαίο στην Κρήτη: Νεκρός πεζός που παρασύρθηκε από μηχανή09:15Πάτρα: Γάτα… θάφτηκε στο τσιμέντο σε οικοδομικά έργα09:01Γεροβασίλη στον ΑΝΤ1: Δεν θα είμαι υποψήφια - Θα κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο Κασσελάκης08:48Ευρυτανία: Χωριό έκανε πρόσκληση διαμονής σε πολύτεκνες οικογένειες και πήγαν (βίντεο)08:35ΝΔ - Σαλμάς: Σήμερα η ώρα του “διαζυγίου”08:22Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεισμολογίας στην Κέρκυρα08:08Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τι αλλάζει στα τεκμήρια08:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο