LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: Σήμερα 10:32

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεισμολογίας στην Κέρκυρα

Στην διάρκεια του, όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Σεισμολογική Επιτροπή, εχουν προγραμματιστεί 1.000 ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών.

Σεισμολογικό Συνέδριο

Η Ευρωπαϊκή Σεισμολογική Επιτροπή (ESC) διοργανώνει το 39ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεισμολογίας (GA), στο ιστορικό και γραφικό νησί της Κέρκυρας. Από τις 22 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, πάνω από 700 καταξιωμένοι και νέοι ερευνητές από περισσότερες από 60 χώρες θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη σεισμολογία και τα συναφή επιστημονικά πεδία.

Το 39ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεισμολογίας αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο ολοκληρωμένες συναντήσεις στην ιστορία της ESC, με περίπου 1000 ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών. Τα θέματα θα περιλαμβάνουν από σεισμολογικά δίκτυα, εκτίμηση σεισμικής επικινδυνότητας και σεισμικού κινδύνου, πρόγνωση σεισμών, τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και τις κοινωνικές επιπτώσεις των σεισμικών φαινομένων. Αυτή η ποικιλία θεμάτων υπογραμμίζει τη σημασία και τη διεπιστημονική φύση της σεισμολογίας στην κατανόηση και την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων.

Η Κέρκυρα, γνωστή για την πλούσια ιστορία της που χρονολογείται από την αρχαιότητα και το μαγευτικό φυσικό της τοπίο, προσφέρει το ιδανικό πλαίσιο για τη φετινή εκδήλωση. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του βορειοδυτικού Ελληνικού Τόξου, καθιστώντας την ένα ιδανικό μέρος για τους σεισμολόγους να συμμετάσχουν σε ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με τις γεωλογικές διαδικασίες που διαμορφώνουν τον κόσμο μας. 

"Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε τη φετινή Γενική Συνέλευση στην Κέρκυρα, ένα μέρος με μακρά παράδοση και σύνδεση με τα φυσικά φαινόμενα," δήλωσε ο Καθηγητής Νικόλαος Βούλγαρης, Αντιπρόεδρος της ESC και Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής. "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια εστιασμένη εκδήλωση που θα διατηρήσει τα υψηλότερα επιστημονικά και οργανωτικά πρότυπα, επιτρέποντας παραγωγικές συζητήσεις και μελλοντική πρόοδο στον τομέα της σεισμολογίας."

Σεισμολογικό Συνέδριο

Το συνέδριο θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων του σεισμικού κινδύνου, της φυσικής των σεισμών, της μελέτης του εσωτερικού της Γης και της επαγόμενης σεισμικότητας. Εκτός από τις επιστημονικές συνεδρίες, θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση και τις κοινωνικές επιπτώσεις της σεισμολογίας, διασφαλίζοντας ότι η έρευνα που θα παρουσιαστεί θα έχει πρακτικές εφαρμογές και οφέλη. Αναμένεται να αποτελέσει πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και συνεργασίας στον τομέα της σεισμολογίας και να προσφέρει στους ερευνητές την ευκαιρία να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις, να μοιραστούν τα ευρήματά τους και να εξερευνήσουν νέες μεθόδους και τεχνολογίες. Η φετινή εκδήλωση στοχεύει να προάγει μια βαθύτερη κατανόηση της σεισμικής δραστηριότητας και να συμβάλει στην ανάπτυξη στρατηγικών για τη μείωση των κινδύνων από σεισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 39ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεισμολογίας και το πρόγραμμα του συνεδρίου, πατήστε ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία - Κατάρρευση κτηρίου: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια με τα δύο αδερφάκια

“Βατικανό των Μουσουλμάνων”: Ο Ράμα ιδρύει μουσουλμανικό κρατίδιο μέσα στα Τίρανα

Δήμος Αθηναίων: Γιατί γέμισε ποντίκια η Πλατεία Συντάγματος (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝΔ: Ο Σαλμάς εκτός της Κοινοβουλευτικής ΟμάδαςΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Δεδομένη θεωρείται η διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του όταν βγήκε από την συνεδρίαση.

Μεσσήνη: Νεκρός 22χρονος - Το αυτοκίνητο του έπεσε σε βαθύ χαντάκι γεμάτο νερόΣήμερα 11:03 | Ειδήσεις

Ακόμη μια τραγωδία με θύμα έναν νέο άνθρωπο. Πως συνέβη το δυστύχημα, που κόστισε την ζωή στον 22χρονο.

Δήμος Αθηναίων: Γιατί γέμισε ποντίκια η Πλατεία Συντάγματος (βίντεο)Σήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Τις βόλτες αρουραίων στην Πλατεία Συντάγματος κατέγραψε το πρωί της Δευτέρας η κάμερα του ΑΝΤ1. Τι απαντά ο Δήμος για την εμφάνιση πολλών ποντικών στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)Σήμερα 09:38 | Ειδήσεις

Για "μεροκάματο του τρόμου" κάνει λόγο στον ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης, λέγοντας πως ήταν πολύ τυχερός που ήταν μέσα στο περίπτερο την ώρα της επίθεσης από τους κακοποιούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ναυάγιο στη Σάμο: Νεκροί παράτυποι μετανάστες (βίντεο)14:20Κουρσκ: Δεκάδες οι νεκροί άμαχοι από το ουκρανικό χτύπημα14:06Πανελλήνιες 2024: Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα για τους πληγέντες των Τεμπών13:53Μαρινάκης: Ο Σαλμάς διεγράφη γιατί συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις13:40Λίβανος: Ανελέητο “σφυροκόπημα” από το Ισραήλ και προειδοποιήσεις για συνέχεια (βίντεο)13:29Καλαφάτης για Σαλμά: Ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του εκτός13:16Λεωφόρος Σχιστού: Ανατροπή βυτιοφόρου - Διακοπή της κυκλοφορίας13:02Ζαχάρω: Διαρρήκτες μπήκαν από την πόρτα και βγήκαν από…κολώνα της ΔΕΗ (εικόνες)12:50Σχολές ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων εισαγωγής12:37ΝΔ: Ο Σαλμάς εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας12:24Βάλια Κάλντα:…Αρκούδα έφαγε το φαΐ οικογένειας κατασκηνωτών (εικόνες)12:10Οπαδική βία - Κορωπί: 20χρονος μαχαιρώθηκε σε επεισόδια11:56Τρένα: 24ωρη απεργία των εργαζόμενων11:43Κοζάνη: Εκτροπή νταλίκας από το οδόστρωμα - Έκλεισε η Εγνατία11:30Τένις - Σάκκαρη: “Βουτιά” 8 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη11:25Μεσσήνη: Νεκρός 22χρονος - Το αυτοκίνητο του έπεσε σε βαθύ χαντάκι γεμάτο νερό11:17Νέα Φιλδέλφεια: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα11:00Φωτιά στο Καπανδρίτι: Λύκειο προσέγγισαν οι φλόγες10:47Yπογονιμότητα: Η σχέση με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ηχορύπανση10:34“Βατικανό των Μουσουλμάνων”: Ο Ράμα ιδρύει μουσουλμανικό κρατίδιο μέσα στα Τίρανα10:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο