LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: Σήμερα 09:51 | Ανανέωση: Σήμερα 10:07

Δήμος Αθηναίων: Γιατί γέμισε ποντίκια η Πλατεία Συντάγματος (βίντεο)

Τις βόλτες αρουραίων στην Πλατεία Συντάγματος κατέγραψε το πρωί της Δευτέρας η κάμερα του ΑΝΤ1. Τι απαντά ο Δήμος για την εμφάνιση πολλών ποντικών στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Αρουραίος - Σύνταγμα - Καλημέρα Ελλάδα

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Δευτέρα ο Γιώργος Αποστολόπουλος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, αναφορικά με το πρόβλημα της εμφάνισης αρουραίων στην Πλατεία Συντάγματος και τις δράσεις για την καταπολέμηση τους.

Σε ανακοίνωση του Δήμου στις 21 Σεπτεμβρίου γινόταν γνωστό ότι για την παρουσία τρωκτικών στην πλατεία Συντάγματος, ο Δήμος Αθηναίων προβαίνει σε σειρά ενεργειών από τις 13 του μηνός και σε τακτική βάση, σημειώνοντας ότι «η πλατεία Συντάγματος παρακολουθείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εφαρμόζοντας εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την καταπολέμηση των τρωκτικών στον αστικό ιστό».

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων της Διεύθυνσης Πρασίνου & Αστικής Πανίδας, ανά τρεις ημέρες αρχικώς και σε καθημερινή βάση αργότερα γινόταν μυοκτονία, τοποθέτηση δολωμάτων σε δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ, τοποθέτηση δολωμάτων στα φρεάτια περιμετρικά της πλατείας, σφράγιση πιθανών εισόδων φωλεών τρωκτικών εντός των παρτεριών, με ταυτόχρονη τοποθέτηση δολωμάτων.

Όπως είπε την Δευτέρα ο κ. Αποστολόπουλος, «από τις 13 του μήνα συνολικά 6 φορές έχουν γίνει δράσεις, η τελευταία ήταν χθες. Σφραγίσαμε φωλιές και βάλαμε δολώματα μέσα στο έδαφος, για να μην κινδυνεύουν και τα πουλιά ή άλλα ζώα στην επιφάνεια».

Σε ότι αφορά τους λόγους για τους οποίους εμφανίστηκαν τόσα πολλά ποντίκια στην Πλατεία Συντάγματος, είπε ότι «Η έξαρση οφείλεται πιθανότατα στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που πλημμύρισαν λαγούμια και προσπαθούν τα ζώα να βγουν στην επιφάνεια ή λόγω έργων σε κάποιες περιοχές ή των έργων για το Μετρό, όπως έχει συμβεί και παλαιότερα σε άλλες περιοχές».

«Είναι ένα φαινόμενο δυστυχώς συνυφασμένο με την Αθήνα. Υπάρχουν λαγούμια κάτω από την Πλατεία Συντάγματος. Και επί Μπακογιάννη υπήρχαν - και στα Πετράλωνα και στα Εξάρχεια - πάντα υπήρχαν. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν αυτά τα ζώα στον υπόγειο κόσμο της πόλης. Χριεάζεται προφανώς συνεχόμενη προσπάθεια», σημείωσε.

Απαντώντας σε σκωπτικό σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη ότι «τα ποντίκια βγήκαν επί Δούκα», είπε «Δυστυχώς υπάρχει και πολιτική εκμετάλλευση ένα τέτοιο θέμα. Πολλές φορές κάποιοι κοιτάζουν τα πράγματα με τοξικότητα πολύ περισσότερη από όση έχουν τα ποντίκια».

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία - Κατάρρευση κτηρίου: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια με τα δύο αδερφάκια

“Βατικανό των Μουσουλμάνων”: Ο Ράμα ιδρύει μουσουλμανικό κρατίδιο μέσα στα Τίρανα

Νοτοπούλου: Δειλός ο Κασσελάκης - Είχε σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεροβασίλη στον ΑΝΤ1: Δεν θα είμαι υποψήφια - Θα κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο ΚασσελάκηςΣήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για όσα έχουν γίνει και όσα θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο κάδρο προβλήματα και λύσεις.

Μεσσήνη: Νεκρός 22χρονος - Το αυτοκίνητο του έπεσε σε βαθύ χαντάκι γεμάτο νερόΣήμερα 11:03 | Ειδήσεις

Ακόμη μια τραγωδία με θύμα έναν νέο άνθρωπο. Πως συνέβη το δυστύχημα, που κόστισε την ζωή στον 22χρονο.

Δήμος Αθηναίων: Γιατί γέμισε ποντίκια η Πλατεία Συντάγματος (βίντεο)Σήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Τις βόλτες αρουραίων στην Πλατεία Συντάγματος κατέγραψε το πρωί της Δευτέρας η κάμερα του ΑΝΤ1. Τι απαντά ο Δήμος για την εμφάνιση πολλών ποντικών στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)Σήμερα 09:38 | Ειδήσεις

Για "μεροκάματο του τρόμου" κάνει λόγο στον ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης, λέγοντας πως ήταν πολύ τυχερός που ήταν μέσα στο περίπτερο την ώρα της επίθεσης από τους κακοποιούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βάλια Κάλντα:…Αρκούδα έφαγε το φαΐ οικογένειας κατασκηνωτών (εικόνες)12:10Οπαδική βία - Κορωπί: 20χρονος μαχαιρώθηκε σε επεισόδια11:56Τρένα: 24ωρη απεργία των εργαζόμενων11:43Κοζάνη: Εκτροπή νταλίκας από το οδόστρωμα - Έκλεισε η Εγνατία11:30Τένις - Σάκκαρη: “Βουτιά” 8 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη11:25Μεσσήνη: Νεκρός 22χρονος - Το αυτοκίνητο του έπεσε σε βαθύ χαντάκι γεμάτο νερό11:17Νέα Φιλδέλφεια: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα11:00Φωτιά στο Καπανδρίτι: Λύκειο προσέγγισαν οι φλόγες10:47Yπογονιμότητα: Η σχέση με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ηχορύπανση10:34“Βατικανό των Μουσουλμάνων”: Ο Ράμα ιδρύει μουσουλμανικό κρατίδιο μέσα στα Τίρανα10:20Δήμος Αθηναίων: Γιατί γέμισε ποντίκια η Πλατεία Συντάγματος (βίντεο)10:07Ιταλία - Κατάρρευση κτηρίου: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια με τα δύο αδερφάκια09:54Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)09:41Νοτοπούλου: Δειλός ο Κασσελάκης - Είχε σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)09:28Τροχαίο στην Κρήτη: Νεκρός πεζός που παρασύρθηκε από μηχανή09:15Πάτρα: Γάτα… θάφτηκε στο τσιμέντο σε οικοδομικά έργα09:01Γεροβασίλη στον ΑΝΤ1: Δεν θα είμαι υποψήφια - Θα κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο Κασσελάκης08:48Ευρυτανία: Χωριό έκανε πρόσκληση διαμονής σε πολύτεκνες οικογένειες και πήγαν (βίντεο)08:35ΝΔ - Σαλμάς: Σήμερα η ώρα του “διαζυγίου”08:22Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεισμολογίας στην Κέρκυρα08:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο