LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2024 10:49 | Ανανέωση: 02 Ιουλίου 2024 11:10

Φωτιά στην Κρήτη: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Γεράκι (εικόνες)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο Γεράκι. Η φωτιά καίει σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή.

Ηράκλειο - φωτιά

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Κατωφύγι και την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της Γόρτυνας, ένα νέο περιστατικό ήρθε να δοκιμάσει τις αντοχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην Κρήτη.

Είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ξέσπασε μια ακόμη πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γεράκι, της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου, στο Ηράκλειο. Η φωτιά προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των τοπικών αρχών. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν επιστρατευτεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 3η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.), 24 πυροσβεστικά οχήματα και 2 ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος, με το πρώτο φως της ημέρας.

Επιπλέον, συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

Η περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατη και δεν διευκολύνει τις προσπάθειες κατάσβεσης, αλλά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ σήμερα στην περιοχή οι μέχρι χθες ισχυροί άνεμοι, έχουν κοπάσει, με τον όποιο άνεμο να έχει πλέον αντίθετη φορά, με τους πυροσβέστες να δίνουν μεγάλη «μάχη» για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, δείχνοντας πάντως πως σύντομα θα την κατασβήσουν.

Πηγή: neakriti.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Σαμαράς - Καραμανλής: “Μέτωπο” κριτικής στην κυβέρνηση

Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”

 Φωτιές: Βελτιωμένη η εικόνα σε Κω και Χίο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε Διόνυσο - Γραμματικό: Πολλές εστίες από κεραυνούςΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Πολλές εστίες φωτιές έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν δυνάμεις πυρόσβεσης σε Διόνυσο και Γραμματικό. Οι περισσότερες έχουν προκληθεί από πτώση κεραυνών. 

Κακοκαιρία: Το 112 “χτύπησε” στην Αττική – Έρχονται καταιγίδες με κεραυνούςΣήμερα 12:17 | Ειδήσεις

Τι συστάσεις δίνουν προς τους πολίτες οι αρχές τις Πολιτικής Προστασίας. Ποια καιρικά φαινόμενα αναμένονται και πού.

Νέο Ψυχικό - Παναγιώτης Στάθης: Με δύο όπλα η εκτέλεση του τοπογράφουΣήμερα 11:56 | Ειδήσεις

Ποια νέα στοιχεία προκύπτουν για τη στυγερή δολοφονία του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Μαρινάκης για Αυγενάκη: Θα ήταν αδιανόητο να πολιτευτεί με τη ΝΔ μετά από τέτοια συμπεριφορά (βίντεο)Σήμερα 11:01 | Ειδήσεις

Τι άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το ενδεχόμενο μελλοντικής υποψηφιότητάς του κ. Αυγενάκη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΝΔ: Σύννεφα εσωστρέφειας στον “γαλάζιο ουρανό”13:03Φωτιά σε Διόνυσο - Γραμματικό: Πολλές εστίες από κεραυνούς12:50Ρεύμα: Πόσο εξοικονομεί ένα νοικοκυριό που άλλαξε πάροχο και τιμολόγιο το 2024; 12:37Νέο Ψυχικό - Παναγιώτης Στάθης: Με δύο όπλα η εκτέλεση του τοπογράφου12:23Κακοκαιρία: Το 112 “χτύπησε” στην Αττική – Έρχονται καταιγίδες με κεραυνούς12:10ΠΑΣΟΚ: Ανατολή ή... “δύση” του “πράσινου ήλιου”11:56ΗΠΑ: Πέθανε παιδί που “έμεινε” σε αυτοκίνητο για ώρες μέσα στην ζέστη! (βίντεο)11:43Σκιάθος: Έκλεβε αυτοκίνητα γιατί... τον χώρισε η κοπέλα του11:30F1: Το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας στον ΑΝΤ1 και στο ANT1+11:17Μαρινάκης για Αυγενάκη: Θα ήταν αδιανόητο να πολιτευτεί με τη ΝΔ μετά από τέτοια συμπεριφορά (βίντεο)11:04Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο ηλικιωμένος που φέρεται να τον ξυλοκόπησε ο γιος του10:51Χαλκιδική: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων και χρέωνε κάθε φωτογραφία τους (βίντεο)10:38Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Τα βίντεο, η ιατροδικαστική εξέταση και η έκκληση της οικογένειας (βίντεο)10:25Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας για παιδική πορνογραφία10:12“Χριστίνα”: Πωλείται το πλωτό ανάκτορο του Ωνάση (εικόνες)09:58Πέραμα - Εργατικό ατύχημα: Προσπάθησαν να σβήσουν φωτιά σε φορτηγό πλοίο και τραυματίστηκαν09:45Προολυμπιακό Τουρνουά - Γκάλης: Αν παίζαμε μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο...09:31O Τραμπ βρίζει Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις - “Τον έβγαλα από τη μέση” (βίντεο)09:17Φωτιά στα Γλυκά Νερά - Εθελοντές Υμηττού: Αν δεν παρεμβαίναμε έγκαιρα... (βίντεο)09:03Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις08:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο