LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2024 09:33 | Ανανέωση: Χθες 11:09

F1 - Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας: Live μετάδοση σε ΑΝΤ1 και ANT1+

Ο αγώνας στην πίστα του Σίλβερστόουν θα προβληθεί ζωντανά και αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, αλλά και στο ANT1+, όπου θα μεταδοθούν και τα δοκιμαστικά.

F1 - GRAND PRIX - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μετά τη μεγάλη ανατροπή στην Αυστρία, με μεγάλο νικητή τον Τζορτζ Ράσελ, η Formula 1 ταξιδεύει στη Μεγάλη Βρετανία για το 12ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην πίστα του Σίλβερστον και θα μεταδοθεί ζωντανά, αποκλειστικά, την Κυριακή, 7 Ιουλίου, στις 17:00 στον ΑΝΤ1 και στο ΑΝΤ1+. 

Οι λάτρεις της Formula 1, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, την Παρασκευή 5 Ιουλίου και το Σάββατο 6 Ιουλίου, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+.

F1 - GRAND PRIX - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Η Formula 1, συνεχίζεται χωρίς διακοπή και χωρίς ανάσα με 3 Grand Prix μέσα στον Ιούλιο. Στην ιστορική πίστα του Σίλβερστον, ένα παλιό αεροδρόμιο του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, διεξάγεται το δωδέκατο φετινό Grand Prix. Στους 11 προηγούμενους αγώνες, είχαμε 5 διαφορετικούς νικητές: Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, Μαξ Φερστάπεν, έχει κερδίσει σε 7 αγώνες και προηγείται με 237 βαθμούς.

Ο Λάντο Νόρις, που έχει κερδίσει στο Μαϊάμι, ακολουθεί με 156 βαθμούς, ο Σαρλ Λεκλέρκ έχει 150 βαθμούς, με τη νίκη στο Μονακό, και ο Κάρλος Σάινθ βρίσκεται στους 135 βαθμούς, με τη νίκη στην Αυστραλία. Στην Αυστρία, την προηγούμενη Κυριακή 30 Ιουνίου, η μάχη για τη νίκη ανάμεσα στον Φερστάπεν και τον Νόρις, κατέληξε σε σύγκρουση, από την οποία ωφελήθηκε ο Ράσελ. Ο Βρετανός πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, με την αναβαθμισμένη Mercedes και πηγαίνει μ’ άλλον αέρα στον αγώνα της πατρίδας του, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα.

F1 - GRAND PRIX - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το 1950 στο Σίλβερστον, διεξήχθη το 1ο Grand Prix της σύγχρονης ιστορίας του αθλήματος, με νικητή τον Nίνο Φαρίνα με Alfa Romeo.

Σήμερα, σε μια ακτίνα 100 km από τη σύγχρονη πίστα του Σίλβερστον, έχουν την έδρα τους οι περισσότερες ομάδες: Aston Martin, Mercedes, Red Bull, Alpine, Haas, McLaren και Williams.

F1 - GRAND PRIX - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Αναμφίβολα, είναι η περιοχή που χτυπά η καρδιά της Formula 1. Ως πίστα το Σίλβερστον, είναι το απόλυτο τεστ αεροδυναμικής απόδοσης. Δεν έχει μεγάλες ευθείες, δεν έχει αργές στροφές, δεν έχει σημεία ακραίου φρεναρίσματος. Τα 5891m της διαδρομής, είναι μια συνεχή αλληλουχία γρήγορων στροφών, που φέρνουν στα όριά τους μηχανές και ανθρώπους. Ειδικά, η τριπλέτα στροφών Μπέκετς, Μάγκοτς και Τσάπελ, δεν έχει όμοιό της στη Formula 1.

F1 - GRAND PRIX - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο αγώνας διαρκεί 52 γύρους και η Pirelli έχει στη διάθεση όλων των ομάδων, τις πιο σκληρές γόμες της γκάμας της: C1, C2, C3, καθώς οι πιέσεις στα ελαστικά είναι πολύ μεγάλες. Πέρυσι, στο Σίλβερστον κέρδισε η Red Bull με τον Μαξ Φερστάπεν και πρόπερσι η Ferrari με τον Κάρλος Σάινθ.

Η πρόβλεψη του καιρού κάνει λόγο για βροχή την Παρασκευή, στις ελεύθερες δοκιμές και βελτίωση του καιρού, το Σάββατο, στις κατατακτήριες δοκιμές, με μικρή πιθανότητα βροχής, την Κυριακή, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές για την εποχή, κάτω από 20 βαθμούς Κελσίου.

F1 - GRAND PRIX - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Στην εκπομπή «Formula 1 Show», που ξεκινά στις 16:00, μια ώρα πριν την απευθείας μετάδοση του αγώνα, η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 και του ΑΝΤ1+ στο Σίλβερστον, Μαρία Θωμά, θα μας μεταφέρει το κλίμα, ενώ μεταξύ άλλων, θα παρακολουθήσετε και μια διαφορετική συνέντευξη του Σαρλ Λεκλέρκ.  

Στην παρουσίαση της εκπομπής, θα βρίσκονται οι Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης και στις περιγραφές οι Γιώργος Ανανίδας, Κώστας Λεώνης, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης. Η Μαρία Ανδρεάδη, παρέα με την Ολίβια Σεϊτανίδη, θα περιγράψουν όλα τα δρώμενα της Formula 1, στο F1 Kids στη συχνότητα του ANT1+, σε μια μετάδοση με διαφορετικά γραφικά, ηχητικά εφέ, οδηγούς ως καρτούν και απλοποιημένες πληροφορίες, που απευθύνεται σε παιδιά. 

F1 - GRAND PRIX - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το πολυαναμενόμενο 12ο Grand Prix της Formula 1, έρχεται την Κυριακή, 7 Ιουλίου, στις 17:00, ζωντανά, αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+. Λάβετε θέσεις!

Παράλληλα, μέσα από την ιστοσελίδα antenna.gr/f1 οι φίλοι της Formula 1 μπορούν να ακούσουν το podcast «Καρό Σημαία» με τον Κώστα Ψάρρα, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για να διεκδικήσουν πλούσια δώρα στο «Formula 1 Trivia» και, φυσικά, να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τα νέα της Formula 1, με ειδήσεις, βίντεο και έγκυρη αρθρογραφία.

#f1ant1

Instagram: @f1.ant1

Facebook: @f1.ant1

Twitter: @f1ant1


Ειδήσεις σήμερα:

Gov.gr - Εκκλησία: Γάμος, βάπτιση και διαζύγιο... με ένα κλικ

Ρόδος: Τσαντάκιας εντοπίστηκε από μικρή αγγελία στο Facebook!

Πιερία: Οχιά κρύφτηκε κάτω από κούνια μωρού και δάγκωσε τη γιαγιά του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔήμος Αθηναίων: Συλλήψεις υπαλλήλων για εκβιασμούςΧθες 21:13 | Ειδήσεις

Οι συλληφθέντες, είναι διοικητικοί υπάλληλοι και φέρονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες για να μην πραγματοποιούν ελέγχους ή να μην βεβαιώνουν παραβάσεις.

Παναγιώτης Στάθης: Συνελήφθη ο 44χρονος για την δολοφονία στο Νέο ΨυχικόΧθες 18:18 | Ειδήσεις

Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη του για τη δολοφονία του τοπογράφου. Τι τον «πρόδωσε», τι ερευνάται ακόμα

ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκε κύκλωμα τεράστιας φοροδιαφυγής μέσω εμπορίου κινητών τηλεφώνωνΧθες 22:08 | Ειδήσεις

Μόνο για τις χρήσεις του 2017 και 2018 επιβλήθηκαν φόροι και πρόστιμα που αγγίζουν τα 130.000.000 ευρώ και ο έλεγχος συνεχίζεται.

Λέσβος: Σύλληψη για τη φωτιά στο ΜανταμάδοΧθες 20:28 | Ειδήσεις

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 28χρονο που φέρεται να έκανε κτηνοτροφικές εργασίες στην περιοχή και να προκάλεσε την φωτιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euro 2024: Η Ολλανδία στους “4” με ανατροπή00:00Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βόλτα στο κάστρο του Ουίνδσορ με ηλεκτρικό πατίνι (βίντεο)23:46ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκε κύκλωμα τεράστιας φοροδιαφυγής μέσω εμπορίου κινητών τηλεφώνων23:33Άγριος καυγάς μεθυσμένων γυναικών σε κρουαζιερόπλοιο! (βίντεο)23:19Missing alert για την εξαφάνιση 59χρονου23:06Τρίκαλα: Γιατρός βρήκε αράχνες στο αυτί ασθενούς22:52Κασσελάκης: Ρευστοποίηση του κόμματος και των οργάνων δεν θα υπάρξει22:39Αλτσχάιμερ – Καφεΐνη: Τα ευεργετικά της αποτελέσματα στην επιβράδυνση της νόσου22:25Λέσβος: Σύλληψη για τη φωτιά στο Μανταμάδο22:12ΕΚΠΑ: Σπουδαία διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αθηνών21:58Euro 2024: Η Αγγλία στα ημιτελικά21:45Διατροφή: Ζούμε στα 70 ανάλογα με το τι τρώμε στα 4021:31Δήμος Αθηναίων: Συλλήψεις υπαλλήλων για εκβιασμούς21:18Σεισμός στο Ιόνιο21:04Ψηφιοποίηση Υπηρεσιών: Σημαντική πρόοδος της Ελλάδας20:51Πυροσβεστική: 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο20:37Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Δόση πήρε το “εισιτήριο” για το Παρίσι20:23Formula 1: Ο Ράσελ πήρε την pole, η Mercedes “κλείδωσε” την πρώτη σειρά20:10Περιοχές Δίκαιης Μετάβασης: Υπερκάλυψη πόρων για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας19:55Παναγιώτης Στάθης: Συνελήφθη ο 44χρονος για την δολοφονία στο Νέο Ψυχικό19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο