LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Μαΐου 2024 12:07 | Ανανέωση: 23 Μαΐου 2024 11:57

Μητσοτάκης για Δημογραφικό: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι για την κυβέρνηση η αναδιάταξη όλων των πολιτικών, προκειμένου να στηριχθούν οι νέες οικογένειες, είναι πρώτη προτεραιότητα.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Χατζηνικολάου - δημογραφικό

Σημαντικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης από το υψηλό κόστος για τη στέγη, αλλά και οικονομικά μέτρα στήριξης για την οικογένεια προανήγγειλε μετά τις επικείμενες Ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε νωρίτερα σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, στο πλαίσιο του Συνέδριου «Δημογραφικό 2024 - Εθνική Προτεραιότητα» στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Για να έχει κανείς αποτέλεσμα με το πρόβλημα του Δημογραφικού χρειάζεται υπομονή και πολύς χρόνος. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι για την κυβέρνηση η αναδιάταξη όλων των πολιτικών μας, προκειμένου να στηριχθούν οι νέες οικογένειες, είναι πρώτη προτεραιότητα. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση μόλις προσφάτως αύξησε το επίδομα γέννας στα 2.400 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για το 2023 και υπογράμμισε τόσο την εντυπωσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, επιτυχία του προγράμματος «Στέγη μου», όσο και τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Χατζηνικολάου - δημογραφικό

Επεσήμανε, δε, ότι δρομολογείται στενότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξασφαλισθούν περισσότερα κίνητρα για όλους όσοι θέλουν κάνουν οικογένεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κυβερνητική πολιτική στοχεύει κατά προτεραιότητα στη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η γυναίκα είναι αυτή, που πρωτίστως παίρνει την απόφαση για οικογένεια, ενώ υπογράμμισε και το βαρύνοντα ρόλο που έχουν στην οικογένεια οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στο να παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους γονείς να έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είτε μιλάμε για το δημόσιο, είτε για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τη σημασία του Ολοήμερου σχολείου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναφέρει σε δήλωσή του: «Ο κος πρωθυπουργός, πραγματικά είναι άξιον απορίας εάν γνωρίζει τι λέει. Μίλησε για 60 δράσεις σε σχέση με το δημογραφικό.  Να του πούμε λοιπόν του πρωθυπουργού, ότι σε μία χώρα, όπου είναι τεκμήριο τα παιδιά, δεν μιλάς για επίλυση του δημογραφικού. Σε μία χώρα, όπου θεωρείς οικογένεια ακόμα και τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, τότε έχεις πρόβλημα αντίληψης του τι σημαίνει οικογένεια και πώς βοηθάς για να λυθεί το δημογραφικό σου πρόβλημα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Λάρισα – φωτιά: Νεκρός από πυρκαγιά σε μονοκατοικία

Κολομβία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας με δεκάδες τραυματίες (βίντεο)

Βόλος: Επιχείρησαν να κλέψουν σίδερα και καλώδια από τα δικαστήρια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στα Πατήσια: Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα (εικόνες)Σήμερα 07:33 | Ειδήσεις

Εκτός από το κτήριο, από την φωτιά κάηκαν ολοσχερώς 2 αυτοκίνητα, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε 8 οχήματα.

Δήμαρχος Σικίνου για αγνοούμενες τουρίστριες: Δεν είναι όλα τα μονοπάτια χαρτογραφημέναΣήμερα 08:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο δήμαρχος του νησιού σχετικά με τις πιθανότητες να εγκλωβίστηκαν οι δύο γυναίκες σε σημείο δύσβατο και αόρατο. Γιατί το μήνυμα της μίας δεν κατάφερε να χρησιμεύσει.

Θεσσαλονίκη: Ιστιοπλόος που αγνοείτο εντοπίστηκε σώοςΣήμερα 06:59 | Ειδήσεις

Σε ποιο σημείο του Θερμαϊκού Κόλπου είχαν χαθεί τα ίχνη του αθλητή και πώς η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος οδήγησε στην έγκαιρη εύρεσή του.

Τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιστρα: Ενιαία εφαρμογή θα εντοπίζει τους οφειλέτεςΣήμερα 07:26 | Ειδήσεις

Πρόστιμα, ενστάσεις αλλά και συνολική παρακολούθηση των οφειλών του οχήματος ανά πάσα στιγμή, περιλαμβάνει το νέο ψηφιακό σύστημα ελέγχου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Μαθητής τραυματίστηκε από βεγγαλικά σε σχολείο (εικόνες)08:32Δήμαρχος Σικίνου για αγνοούμενες τουρίστριες: Δεν είναι όλα τα μονοπάτια χαρτογραφημένα08:19Φωτιά στα Πατήσια: Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα (εικόνες)08:05Χαλκιδική: Ηλικιωμένος οδήγησε 11χρονη στο σπίτι του και την παρενόχλησε σεξουαλικά07:51Τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιστρα: Ενιαία εφαρμογή θα εντοπίζει τους οφειλέτες07:38ΗΠΑ: Ένοπλη επίθεση σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στο Μίσιγκαν (βίντεο)07:24Έρευνες: Μικροπλαστικα εντοπίστηκαν στο σπέρμα πολλών ανδρών07:10Θεσσαλονίκη: Ιστιοπλόος που αγνοείτο εντοπίστηκε σώος06:56Μέση Ανατολή: Νέα πυρά μεταξύ Λιβανικής Χεζμπολά και Ισραήλ06:42Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα: Η ιστορία της γιορτής της πατρότητας06:28Εορτολόγιο - 16 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:14Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Κυριακή06:00Euro 2024: Η Ιταλία κέρδισε με ανατροπή την Αλβανία (εικόνες)23:59Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση για τα νομικά πρόσωπα23:45Κάτω Πατήσια: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβισμός ατόμων από την Πυροσβεστική23:31Πέθανε ο Κέβιν Κάμπελ23:17Ουκρανία: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για απαγωγή παιδιών και παράνομες υιοθεσίες23:05Στεφανίδη: Η έκκληση στον Μητσοτάκη και η παρέμβαση Λιβάνιου22:50Athens Pride 2024: Χρώματα και συνθήματα στην παρέλαση υπερηφάνειας (εικόνες)22:36Η Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης της Κάσου22:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο