LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 17 Ιουνίου 2024 15:28

myPhoto: Διαθέσιμη και για ανήλικους η εφαρμογή

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή του gov.gr για τις φωτογραφίες ανηλίκων.

Σχολεία: αίθουσες, προαύλια με παιδιά, παράδοση μαθήματος από εκπαιδευτικούς

Διαθέσιμη είναι πλέον η ψηφιακή υπηρεσία myPhoto μέσω του gov.gr και για τη διαχείριση φωτογραφιών ανήλικων. Ειδικότερα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών φωτογράφων και αναβαθμίζει τη συγκεκριμένη υπηρεσία για τους ανήλικους, διευκολύνοντας ουσιαστικά τη διεκπεραίωση μιας σειράς διοικητικών διαδικασιών που απαιτούν προσκόμιση φωτογραφίας, όπως για παράδειγμα την ταυτοπροσωπία στις εξετάσεις ξένων γλωσσών.

Πλέον, ο έχων την επιμέλεια θα μπορεί εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία ή μετακινήσεις σε φυσικό σημείο εξυπηρέτησης να διεκπεραιώνει τις διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας και/ή ιδιόχειρης υπογραφής του ανήλικου, μόνο με την παροχή ηλεκτρονικής συναίνεσης.

Η υπηρεσία myPhoto είναι προσβάσιμη είτε μέσω του gov.gr, είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση myPhoto.gov.gr. Πιο συγκεκριμένα:

  • Αρχικά, ο φωτογράφος μεταφορτώνει τα ψηφιακά αρχεία των φωτογραφιών προσώπου ή/και της ιδιόχειρης υπογραφής του ανήλικου στην υπηρεσία myPhoto και αποστέλλει, μέσω της υπηρεσίας, στο κινητό ή στο email του έχοντα την επιμέλεια έναν αλφαριθμητικό κωδικό (κωδικάριθμος). Σε περίπτωση που η αποστολή γίνει στο e-mail, τότε ο κωδικάριθμος παρέχεται και σε μορφή QR code.
  • Στη συνέχεια, ο έχων την επιμέλεια συνδέεται στην υπηρεσία myPhoto με χρήση των κωδικών TaxisNet και εισάγει τον κωδικό μιας χρήσης (OTP) που θα λάβει στο κινητό του τηλέφωνο, επιλέγοντας να συσχετίσει τις φωτογραφίες για τον ίδιο ή τον ανήλικο υπό την επιμέλειά του.
  • Χρησιμοποιώντας τον αλφαριθμητικό κωδικό (κωδικάριθμος) ή σαρώνοντας το QR code, συσχετίζει τις φωτογραφίες του με τον ΑΦΜ του ή τις φωτογραφίες του ανήλικου υπό την επιμέλειά του με τον ΑΦΜ ή τον ΑΜΚΑ του ανήλικου.
  • Τέλος, ο έχων την επιμέλεια εξουσιοδοτεί την εφαρμογή myPhoto να διαθέσει τις φωτογραφίες στις υπηρεσίες όπου απαιτούνται, όπως για παράδειγμα στην ΕΛΑΣ για έκδοση ή αντικατάσταση Δελτίου Ταυτότητας.

Επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της υπηρεσίας είναι η εγγραφή των πολιτών και των επαγγελματιών φωτογράφων στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), στο emep.gov.gr. Η υπηρεσία υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τα ψηφιακά αρχεία των φωτογραφιών αποθηκεύονται στις υποδομές κυβερνητικού νέφους (G-cloud).

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στα Χανιά: Θρήνος για τον 18χρονο Κωνσταντίνο - “Ήταν από νωρίς στη βιοπάλη...”

Θρίλερ στην Αιτωλοακαρνανία: 48χρονη βρέθηκε νεκρή σε χωματόδρομο

Τουρκία: 23χρονος σκότωσε γυναίκα, πεθερικά και κουνιάδο κι έφυγε με το νεογέννητο παιδί του! (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπόρχα Γκόμεθ: Νεκρός ο 20χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια δοκιμώνΣήμερα 21:39 | Ειδήσεις

Τραγωδία συνέβη κατά τη διάρκεια δοκιμών με τον Μπόρχα Γκόμεθ να χ΄΄ανει τη ζωή του στη πίστα.

Χίος: Στο νοσοκομείο ανήλικοι μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησηςΣήμερα 22:12 | Ειδήσεις

Τρια ανήλικα άτομα που κατανάλωσαν αλκοόλ στο συγκεκριμένο κατάστημα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου με συμπτώματα μέθης.

Ραφήνα: Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσειςΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντο και 48 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων. 

Κερατσίνι: Τέσσερις νεαροί βίασαν ομαδικά 14χρονηΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Την απολυτη φρίκη βίωσε στα χέρια 4 νεαρών μία ανήλικη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αχαΐα: Οδηγός παραβίασε στοπ και συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα - Ακρωτηριάστηκε μία εργαζόμενη 22:38Χίος: Στο νοσοκομείο ανήλικοι μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης22:23Μπόρχα Γκόμεθ: Νεκρός ο 20χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια δοκιμών22:09Παναθηναϊκός: Αγόρασε από την Ίντερ το ποσοστό του Βαγιαννίδη21:55Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Παρασκευή (χάρτης)21:41Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν21:26Ραφήνα: Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις21:11Μουντιάλ Συλλόγων: Οι μεγάλες μάχες των προημιτελικών ζωντανά στον ANT1 και το antenna.gr20:57Κρήτη: Αυτοκίνητο εμβόλισε διανομέα που σταμάτησε σε διάβαση – Διέφυγε πετώντας πέτρες ο οδηγός (βίντεο)20:41Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν: Στο τραπέζι η επίλυση όλων των αμφιλεγόμενων θεμάτων20:27Φωτιά στον Καρδαμά: Κάηκαν τέσσερα στρέμματα αγροτικής έκτασης (εικόνες)20:11Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:57Παναθηναϊκός - Γκέιμπριελ: Θα κρατήσω αυτές τις αναμνήσεις μέσα μου για πάντα19:40Λαμία: Παρέσυρε δικυκλιστή και τον εγκατέλειψε - "Μη με μπλέξεις" φώναζε19:26Από το λιμάνι του Λαυρίου τα πλοία με προορισμό τη Ραφήνα λόγω φωτιάς19:12Χρυσή Αυγή: Εκτός φυλακής Παναγιώταρος και Παππάς18:58Φινλανδία: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Τάμπερε18:44Φωτιά στη Ραφήνα: Οι φλόγες στα σπίτια, απεγκλωβισμοί και η μάχη με την πύρινη λαίλαπα (εικόνες)18:30Φωτιά στην Ιεράπετρα: Αναζωπύρωση σε Φέρμα και Αχλιά -Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή (εικόνες)18:14Αμαλιάδα: Άγρια συμπλοκή μεταξύ γυναικών - Την κυνηγούσε με ψαλίδι18:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο