LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2024 20:01

Deutsche Welle: “Κλείδωσε” ο Μαρκ Ρούτε για επόμενος Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Την επιστροφή του πρώην Ολλανδού πρωθυπουργού στην πολιτική και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο, δημοσίευσε αποκλειστικά το γερμανικό πρακτορείο.

ΜΑΡΚ ΡΟΥΤΕ

Τα ηνία της Συμμαχίας από τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να λάβει ο Μάρκ Ρούτε, ο οποίος υπήρξε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ολλανδίας, διαθέτοντας τις ικανότητες για νέες προκλήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της DW.

Ήταν ακριβώς πριν ένα χρόνο, αρχές Ιουλίου του 2023, όταν ο Μαρκ Ρούτε “τα βρόντηξε”.

«Θα αποσυρθώ από την πολιτική» εξήγγειλε μετά από 13 χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας του. Ήταν ο πολιτικός με την μακρύτερη θητεία σε αυτό το αξίωμα στην ιστορία της Ολλανδίας των 17 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το δεξιό φιλελεύθερο κόμμα VVD του Ρούτε θεώρησε ότι η πολιτική του για το άσυλο, ήταν υπερβολικά επιεικής. Ο κυβερνητικός συνασπισμός τεσσάρων κομμάτων κατέρρευσε. Ακολούθησαν νέες εκλογές, τις οποίες κέρδισε ο ακροδεξιός Γκερτ Βίλντερς.

Ο Μαρκ Ρούτε δεν μπόρεσε να αποτρέψει αυτή τη μετατόπιση του πολιτικού εκκρεμούς προς τα ακροδεξιά. Στις 2 Ιουλίου παραιτήθηκε τελικά από το αξίωμα του πρωθυπουργού έχοντας ασκήσει τα καθήκοντα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού για σχεδόν ένα χρόνο λόγω της περίπλοκης διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης στην Ολλανδία.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στα Χανιά: Θρήνος για τον 18χρονο Κωνσταντίνο - “Ήταν από νωρίς στη βιοπάλη...”

Τραμπ: Θέλετε να κρατήσετε το όπλο σας; Είστε Χριστιανοί; Να πάτε να με ψηφίσετε!

Τουρκία: 23χρονος σκότωσε γυναίκα, πεθερικά και κουνιάδο κι έφυγε με το νεογέννητο παιδί του! (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝτιμπέιτ Μπάιντεν - Τραμπ: Οι κόντρες, η πορνοστάρ και ο “χειρότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ” (βίντεο)Σήμερα 05:26 | Ειδήσεις

Τηλεμαχία με αντεγκλήσεις, προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις, καθώς και συγκρούσεις για τις πολιτικές επιλογές των δύο υποψηφίων για την επόμενη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επανεξελέγη πρόεδροςΣήμερα 06:18 | Ειδήσεις

Τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών οργάνων για την επόμενη πενταετία εξέλεξε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ενδοοικογενειακή βία: Δικάζεται ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ για τις απειλές στην σύντροφο τουΣήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Σήμερα έχει οριστεί η δίκη του κατηγορούμενου δημοσιογράφου για ενδοοικογενειακή βία.

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται σήμερα, 28 ΙουνίουΣήμερα 07:17 | Ειδήσεις

Κοινωνικά επιδόματα συνολικού ύψους 187 εκατομμυρίων ευρώ καταβάλλει σήμερα ο ΟΠΕΚΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία: Δικάζεται ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ για τις απειλές στην σύντροφο του08:25Εορτολόγιο - 28 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:11Πανελλαδικές 2024 - Βαθμολογίες: Πως θα τις μάθουν οι υποψήφιοι07:58ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται σήμερα, 28 Ιουνίου07:45Missing Alert για εξαφάνιση 46χρονου07:31Ύδρα: Φωτιά σε χωματερή07:18ΕΕ - Στρατηγική Ατζέντα: Αντίδραση Μητσοτάκη στον αιφνιδιασμό Γαλλίας και Γερμανίας07:03Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Παρασκευή σε 5 Περιφέρειες (χάρτης)07:00Copa America - ΗΠΑ: Μπελάδες μετά την ήττα από τον Παναμά (βίντεο)06:49Copa America: Η Ουρουγουάη “ισοπέδωσε” την Βολιβία (βίντεο)06:36ΕΟΔΥ: Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή06:30Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επανεξελέγη πρόεδρος06:22Καιρός: Tοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή06:09Ντιμπέιτ Μπάιντεν - Τραμπ: Οι κόντρες, η πορνοστάρ και ο “χειρότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ” (βίντεο)05:40Το debate Μπάιντεν - Τραμπ για τον Λευκό Οίκο (βίντεο)03:59Νέα πρόκληση από την Σιλιάνοφσκα: Μιλά για “Μακεδόνες του Αιγαίου”23:59Σύλληψη δημοσιογράφου για ενδοοικογενειακή βία – ΕΣΗΕΑ: Στηρίζουμε την συνάδελφό μας23:48Μακρόν: Ποιον θέλει ως Επίτροπο της Γαλλίας στην ΕΕ23:37Deutsche Welle: Μητσοτάκης και Ερντογάν ταυτόχρονα στην Κύπρο για τα 50 χρόνια του “Αττίλα”23:22Κρήτη: Βρέθηκε η σορός άντρα που έπεσε από πλοίο στην Ύδρα τον Απρίλιο23:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο