LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: Σήμερα 17:47

Ισραήλ: Οι νέες επιθέσεις της Χεζμπολάχ με drones και το “αντίο” στον Σινουάρ

Που έγιναν οι νέες επιθέσεις της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ. Τι είπε για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Χεζμπολαχ - επιθεση - ισραηλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε τα ξημερώματα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στρατιωτών στην πόλη Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του, το λιβανέζικο ένοπλο κίνημα τόνισε ότι αυτή η επίθεση που είχε στόχο «συγκεντρώσεις στρατιωτών» στην πόλη έγινε «ως απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού στα χωριά» του νότιου Λιβάνου.

Ιορδανία: Οι δύο ένοπλοι που πέρασαν τα σύνορα με το Ισραήλ ήταν μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Ιορδανίας ανακοίνωσαν ότι οι δύο ένοπλοι άνδρες που πέρασαν στο Ισραήλ και σκοτώθηκαν σήμερα από τον ισραηλινό στρατό ήταν μέλη της αδελφότητας.

Οι δύο δράστες ήταν «μέλη της αδελφότητας και συμμετείχαν πάντα σε εκδηλώσεις υποστήριξης στη Γάζα και την αντίσταση» ανέφερε ο εκπρόσωπος της παράταξης, ο Μοάντ αλ Χαουαλντέχ, μία ημέρα αφού το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς, τον Γιαχία Σινουάρ.

Ο ισραηλινός στρατός νωρίτερα ανέφερε ότι εντόπισε «πολλούς τρομοκράτες» που είχαν διασχίσει τα σύνορα από την Ιορδανία, στα νότια της Νεκράς Θάλασσας. «Στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή και δύο τρομοκράτες που είχαν ανοίξει πυρ εναντίον τους εξουδετερώθηκαν», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση.

Γιαχία Σινουάρ

Χεζμπολάχ: Το ''αντίο'' στον Γιαχία Σινουάρ 

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απέτισαν φόρο τιμής στον ηγέτη της Χαμάς, που σκοτώθηκε προχθές, Τετάρτη, από το Ισραήλ και ορκίστηκαν πως "η Γάζα και η παλαιστινιακή υπόθεση θα θριαμβεύσουν όποιο κι αν είναι το εύρος των θυσιών".

'Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας (...) στη Χαμάς και στον παλαιστινιακό λαό για τον μάρτυρα, τον μεγάλο ηγέτη Γιαχία Σινουάρ, που αγωνίστηκε για την πιο ευγενή και πιο δίκαιη παλαιστινιακή υπόθεση", έγραψε στην πλατφόρμα X ο εκπρόσωπός του Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ.

Από την πλευρά της η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με το Ισραήλ και υποστηρίζει την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στη σύμμαχό της για τον θάνατο του ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ, λέγοντας πως "βρίσκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού".

Σε μια ανακοίνωση, η φιλοϊρανική οργάνωση, ο ηγέτης της οποίας Χασάν Νασράλα δολοφονήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου από το Ισραήλ, αποτίνει φόρο τιμής στον Γιαχία Σινουάρ "που πολέμησε το αμερικανικό σχέδιο και τη σιωνιστική κατοχική δύναμη και έχυσε το αίμα του μέχρι να γίνει μάρτυρας". Λέει πως "επαναβεβαιώνει την υποστήριξή της στον παλαιστινιακό λαό" που "αντιστέκεται υπό την εγκληματική σιωνιστική επίθεση".

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε φοιτητή για ληστείες – “Εμπνευστήκαμε από βίντεο στο διαδίκτυο και τη μουσική που ακούγαμε”

Τροχαίο - Κορωπί: Σκοτώθηκε ανήλικος οδηγός μηχανής

Θεσσαλονίκη: Σπιτονοικοκύρης… εισέβαλε με σκυλιά για να διώξει ενοικιαστή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία “Daniel”: O ANT1 στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, 1 χρόνο μετά (βίντεο)Σήμερα 18:01 | Ειδήσεις

Στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, το χωριό που «ισοπεδώθηκε» από την κακοκαιρία "Daniel", τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκε η Αννα Νικολάου για τον ΑΝΤ1.

Φλώρος στον ΑΝΤ1 για θάνατο Σινουάρ: Σημαντική εξέλιξη αλλά δεν είναι ικανή συνθήκη για εκεχειρίαΣήμερα 19:32 | Ειδήσεις

Τι είπε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Σύμβουλος του "K Group", για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς και την πιθανότητα εκεχειρίας. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1500 στρατιώτες στην Ρωσία λέει η Σεούλ (βίντεο)Σήμερα 18:11 | Ειδήσεις

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την αντίστοιχη ουκρανική υπηρεσία και ότι έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Τροχαίο - Εθνική Οδός: Νεκρός οδηγός που “καρφώθηκε” στις μπάρεςΣήμερα 15:00 | Ειδήσεις

Δεν έχουν τέλος τα θύματα που μετράει η χώρα μας από τροχαία στην άσφαλτο, καθώς μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκε και τρίτο περιστατικό με θύμα έναν 55χρονο οδηγό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος στον ΑΝΤ1 για θάνατο Σινουάρ: Σημαντική εξέλιξη αλλά δεν είναι ικανή συνθήκη για εκεχειρία20:06Ιταλία - Μεταναστευτικό: Δικαστικό μπλόκο στο σχέδιο Μελόνι για κράτηση μεταναστών στην Αλβανία19:52Κακοκαιρία “Ιανός”: Ξεσπά η μητέρα της άτυχης Ευδοκίας για την απόφαση του δικαστηρίου19:39Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές το Σάββατο19:25Κακοκαιρία “Daniel”: O ANT1 στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, 1 χρόνο μετά (βίντεο)19:12Αχαΐα: Έχασε τη ζωή του μαζεύοντας αχλάδια18:58Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1500 στρατιώτες στην Ρωσία λέει η Σεούλ (βίντεο)18:45Αυστραλία: Ο Βασιλιάς Κάρολος πραγματοποιεί 6ήμερη περιοδεία18:31Ισραήλ: Οι νέες επιθέσεις της Χεζμπολάχ με drones και το “αντίο” στον Σινουάρ 18:18Formula 1 - GP ΗΠΑ: Live μετάδοση στο ANT1+18:04BRICS: Η Ρωσία προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στην επόμενη σύνοδο17:51Πάνος Καλλίτσης: Η απόπειρα δολοφονίας του και η προφυλάκιση του δράστη που τον “πρόδωσε” το όπλο17:37Αιγιαλεία: Εξιχνιάστηκαν κλοπές με λεία χιλιάδων ευρώ17:24Γαστρεντερίτιδα – Χανιά: Συνεχίζεται ή έξαρση των κρουσμάτων17:10Διασυνδέσεις POS με ταμειακές μηχανές: Η επίτευξη του στόχου 2,5 μήνες νωρίτερα16:57Ινδονησία: Τουρίστας πόζαρε για σέλφι και τον... “κατάπιε” κύμα (βίντεο)16:43Ισραήλ - Σινουάρ: “Πάρτε πίσω τον βιαστή δολοφόνο φίλο σας” γράφει στον Ερντογάν ο υπουργός Άμυνας της χώρας16:30Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον Μεγάλο Μάγιστρο του Τάγματος Αγίου Ιωάννη (εικόνες)16:16Τροχαίο - Λαμία: Θρήνος για τον πολύτεκνο γιατρό που “έσβησε” στην άσφαλτο (εικόνες)16:03Ρωσία: Απαγορεύει την "προπαγάνδα" του τρόπου ζωής χωρίς παιδιά15:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο