LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Σήμερα 17:41

Κακοκαιρία “Ιανός”: Ξεσπά η μητέρα της άτυχης Ευδοκίας για την απόφαση του δικαστηρίου

Η Ευδοκία έχασε τη ζωή της κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας "Ιανός" το 2020. Τι δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1 η μητέρα της.

ΙΑΝΟΣ - Μητέρα Ευδοκίας

Των Αννά Νικολάου - Γεωργία Λαγού για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1

Συγκλονιστική είναι η εξομολόγηση στην κάμερα του ΑΝΤ1, της μητέρας της άτυχης φαρμακοποιού, όπου κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας "Ιανός", η Ευδοκία έχασε τη ζωή της.

Η Φωτεινή Πλακιά αισθάνεται αδικία με την απόφαση του Δικαστηρίου, να μην καταδικάσει τους κατηγορουμένους, για ανθρωποκτονία.

Διερωτάται αν «για τον άδικο αυτό χαμό δεν υπήρχε κανένας ένοχος ; Όλα λειτούργησαν καλά;».

«Δεν σβήνει αυτό να βλέπεις ένα αυτοκίνητο να υπάρχει μέσα άνθρωπος και να το παρασύρουν τα νερά και να ειναι αυτό το τέλος του» λέει για την στιγμή που τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο με την κόρη της μέσα. 

«Που πρέπει να απευθυνθούμε για να βρούμε το δίκιο μας? Σε κανέναν άνθρωπο δεν του αξίζει να χάνει τη ζωή του από ευθύνες και παραλείψεις κρατικού μηχανισμού και να ψάχνει να βρει τη δικαίωση οπουδήποτε αλλού εκτός της ελληνικής δικαιοσύνης», δηλώνει χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Ξεσπά σε κλάματα και νιώθει εξοργισμένη για την απόφαση του δικαστηρίου που αθωώνει τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, η μητέρα της αδικοχαμένης Ευδοκίας, της φαρμακοποιού που έχασε τη ζωή της από την φονική πλημμύρα.

«Πώς αποφάσισαν αυτοί οι δικαστές μειοψήφησε ο πρόεδρος έπρεπε να κριθούν ένοχοι και για την ανθρωποκτονία όμως δεν έγινε δεκτό η πρόταση του από τις άλλες δύο κυρίες είναι και μητέρες... η πρόκληση πλημμύρας είχε σαν συνέπεια να συμβεί αυτό το κάνω το στο παιδί μου. Δυστυχώς όμως επειδή το οδόστρωμα έλειπε έφυγαν οι τροχοί και έπεσε μέσα στο ποτάμι» λέει συγκινημένη.

Εκείνη την ημέρα που ο Ιανός έπληξε την Καρδίτσα επικρατούσε χάος. Η ίδια καταγγέλλει έλλειψη σχεδίου, συντονισμού και ελέγχου.

«Χωρίς να την ενημερώσει κανείς για το τι συνέβαινε απέναντι διότι ο δρόμος είχε φύγει το οδόστρωμα είχε καταστραφεί και ότι δεν μπορούσε να περάσει δεν την ενημέρωσε κανείς δεν λειτούργησε και το 112 νόμιζε όποια δρομολόγια έκανε κάθε μέρα ότι θα μπορούσε να το κάνει.(…) Θα κάνω την μπορώ μέχρι να βρει δικαιώση το παιδί μου" υποστήριξε η μητέρα της Ευδοκίας.

Εκείνη τη νύχτα ο Κωσταντίνος Γκόλιας με τον συνάδερφο του, προσπαθούσαν να επαναφέρουν το ρεύμα στην περιοχή. Ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που είδαν την Ευδοκία να κινείται με το αυτοκίνητό της.

"Στο βάθος είδαμε φώτα είδαμε ένα αυτοκίνητο να έχετε κατά πάνω μας του κάναμε σινιάλο με τα χέρια…(…) Δεν περίμεναν να γίνει κάτι το γεγονός ότι υπήρχε πλημμύρα έβρεχε ένα τμήμα του δρόμου ότι είχε φύγει το γνώριζαν", είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Γκόλιας.

Η οικογένειά της Ευδοκίας, θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα προκειμένου να ανατρέψει την δικαστική απόφαση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισπανία - Βιασμός: 10χρονη έμεινε έγκυος από τον... πατριό της

Καρκίνος: Εμβόλιο για ανοσοθεραπεία με βακτήρια

Θεσσαλονίκη: Μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του και του έβαλαν 1 μήνα φυλακή 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία “Daniel”: O ANT1 στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, 1 χρόνο μετά (βίντεο)Σήμερα 18:01 | Ειδήσεις

Στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, το χωριό που «ισοπεδώθηκε» από την κακοκαιρία "Daniel", τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκε η Αννα Νικολάου για τον ΑΝΤ1.

Φλώρος στον ΑΝΤ1 για θάνατο Σινουάρ: Σημαντική εξέλιξη αλλά δεν είναι ικανή συνθήκη για εκεχειρίαΣήμερα 19:32 | Ειδήσεις

Τι είπε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Σύμβουλος του "K Group", για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς και την πιθανότητα εκεχειρίας. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1500 στρατιώτες στην Ρωσία λέει η Σεούλ (βίντεο)Σήμερα 18:11 | Ειδήσεις

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την αντίστοιχη ουκρανική υπηρεσία και ότι έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Missing Alert για την εξαφάνιση 17χρονηςΣήμερα 21:17 | Ειδήσεις

Που εντοπίστηκαν για τελευταία φορά τα ίχνη του κοριτσιού,

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Game of Thrones: Γιατί ο “Σιδερένιος Θρόνος” πουλήθηκε σαν να ήταν... “χρυσός”;22:21Ο ρόλος των Oργανωμένων Μονάδων Μαστού και του Ποιοτικού Ελέγχου των υπηρεσιών στην διαχείριση των ασθενών με καρκίνο μαστού22:07Κυψέλη: Καλλιεργούσαν κάνναβη μέσα σε διαμέρισμα (βίντεο)21:54Missing Alert για την εξαφάνιση 17χρονης21:40BBC: Περισσότεροι από 70000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία21:27Μέσι: Πέτυχα πολλά περισσότερα από όσα ονειρευόμουν21:13Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά για ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο21:00EKT: Νέα μείωση επιτοκίων - πως επηρεάζονται δάνεια και κάρτες20:46Τουρκικό ισλαμικό κόμμα κατά Ερντογάν: Πήρε ανταλλάγματα για να αλλάξει θέση στο Κυπριακό 20:33Σεισμός στην Κρήτη20:19Φλώρος στον ΑΝΤ1 για θάνατο Σινουάρ: Σημαντική εξέλιξη αλλά δεν είναι ικανή συνθήκη για εκεχειρία20:06Ιταλία - Μεταναστευτικό: Δικαστικό μπλόκο στο σχέδιο Μελόνι για κράτηση μεταναστών στην Αλβανία19:52Κακοκαιρία “Ιανός”: Ξεσπά η μητέρα της άτυχης Ευδοκίας για την απόφαση του δικαστηρίου19:39Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές το Σάββατο19:25Κακοκαιρία “Daniel”: O ANT1 στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, 1 χρόνο μετά (βίντεο)19:12Αχαΐα: Έχασε τη ζωή του μαζεύοντας αχλάδια18:58Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1500 στρατιώτες στην Ρωσία λέει η Σεούλ (βίντεο)18:45Αυστραλία: Ο Βασιλιάς Κάρολος πραγματοποιεί 6ήμερη περιοδεία18:31Ισραήλ: Οι νέες επιθέσεις της Χεζμπολάχ με drones και το “αντίο” στον Σινουάρ 18:18Formula 1 - GP ΗΠΑ: Live μετάδοση στο ANT1+18:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο