LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: Σήμερα 18:01

Κακοκαιρία “Daniel”: O ANT1 στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, 1 χρόνο μετά (βίντεο)

Στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, το χωριό που «ισοπεδώθηκε» από την κακοκαιρία "Daniel", τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκε η Αννα Νικολάου για τον ΑΝΤ1.

Στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, το χωριό που «ισοπεδώθηκε» από την κακοκαιρία "Daniel", τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκε η Αννα Νικολάου για τον ΑΝΤ1.

Είναι ενα χωριό που ένα χρόνο μετά οι κάτοικοι του ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Για αρκετο καιρό μετά την κακοκαιρια "Daniel" ήταν ένα χωριό «φαντασμα», δεν είχε επιστρέψει κανεις. Τώρα έχουν επιστρέψει oι κάτοικοι σε 30 περίπου σπίτια από τα 200 που βρίσκονται σε όλο το χωριό.

Το χωριό της Μεταμόρφωσης σύμφωνα με μελέτες θα βρίσκεται πάντα στο μάτι του κυκλώνα μιας και αποτελεί λεκάνη απορροής. Για αυτό και έχει προταθεί η μετεγκατάσταση του πληθυσμού.

Σύμφωνα λοιπόν με το οριστικό σχέδιο που συνέταξε το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, υπάρχει μια έκταση σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό, 200 στρεμμάτων στην οποία έχει συμφωνηθεί να αναπτυχθούν 200 οικήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το 90% των κατοίκων συμφωνούν στο σχέδιο της μετεγκατάστασης και από ότι μας είπαν τοπικοί παράγοντες αυτό που περιμένουν είναι να δουν τις προδιαγραφές των σπιτιών, έτσι ώστε να ψηφίσουν μεταξύ τους αν τελικά θα μετεγκατασταθούν και έπειτα ξεκινήσουν οι προαπαιτούμενες διαδικασίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Οι νέες επιθέσεις της Χεζμπολάχ με drones και το “αντίο” στον Σινουάρ

Πάνος Καλλίτσης: Η απόπειρα δολοφονίας του και η προφυλάκιση του δράστη που τον “πρόδωσε” το όπλο

Γαστρεντερίτιδα – Χανιά: Συνεχίζεται ή έξαρση των κρουσμάτων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία “Daniel”: O ANT1 στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, 1 χρόνο μετά (βίντεο)Σήμερα 18:01 | Ειδήσεις

Στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, το χωριό που «ισοπεδώθηκε» από την κακοκαιρία "Daniel", τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκε η Αννα Νικολάου για τον ΑΝΤ1.

Φλώρος στον ΑΝΤ1 για θάνατο Σινουάρ: Σημαντική εξέλιξη αλλά δεν είναι ικανή συνθήκη για εκεχειρίαΣήμερα 19:32 | Ειδήσεις

Τι είπε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Σύμβουλος του "K Group", για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς και την πιθανότητα εκεχειρίας. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1500 στρατιώτες στην Ρωσία λέει η Σεούλ (βίντεο)Σήμερα 18:11 | Ειδήσεις

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την αντίστοιχη ουκρανική υπηρεσία και ότι έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Τροχαίο - Εθνική Οδός: Νεκρός οδηγός που “καρφώθηκε” στις μπάρεςΣήμερα 15:00 | Ειδήσεις

Δεν έχουν τέλος τα θύματα που μετράει η χώρα μας από τροχαία στην άσφαλτο, καθώς μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκε και τρίτο περιστατικό με θύμα έναν 55χρονο οδηγό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέσι: Πέτυχα πολλά περισσότερα από όσα ονειρευόμουν21:13Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά για ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο21:00EKT: Νέα μείωση επιτοκίων - πως επηρεάζονται δάνεια και κάρτες20:46Τουρκικό ισλαμικό κόμμα κατά Ερντογάν: Πήρε ανταλλάγματα για να αλλάξει θέση στο Κυπριακό 20:33Σεισμός στην Κρήτη20:19Φλώρος στον ΑΝΤ1 για θάνατο Σινουάρ: Σημαντική εξέλιξη αλλά δεν είναι ικανή συνθήκη για εκεχειρία20:06Ιταλία - Μεταναστευτικό: Δικαστικό μπλόκο στο σχέδιο Μελόνι για κράτηση μεταναστών στην Αλβανία19:52Κακοκαιρία “Ιανός”: Ξεσπά η μητέρα της άτυχης Ευδοκίας για την απόφαση του δικαστηρίου19:39Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές το Σάββατο19:25Κακοκαιρία “Daniel”: O ANT1 στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, 1 χρόνο μετά (βίντεο)19:12Αχαΐα: Έχασε τη ζωή του μαζεύοντας αχλάδια18:58Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1500 στρατιώτες στην Ρωσία λέει η Σεούλ (βίντεο)18:45Αυστραλία: Ο Βασιλιάς Κάρολος πραγματοποιεί 6ήμερη περιοδεία18:31Ισραήλ: Οι νέες επιθέσεις της Χεζμπολάχ με drones και το “αντίο” στον Σινουάρ 18:18Formula 1 - GP ΗΠΑ: Live μετάδοση στο ANT1+18:04BRICS: Η Ρωσία προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στην επόμενη σύνοδο17:51Πάνος Καλλίτσης: Η απόπειρα δολοφονίας του και η προφυλάκιση του δράστη που τον “πρόδωσε” το όπλο17:37Αιγιαλεία: Εξιχνιάστηκαν κλοπές με λεία χιλιάδων ευρώ17:24Γαστρεντερίτιδα – Χανιά: Συνεχίζεται ή έξαρση των κρουσμάτων17:10Διασυνδέσεις POS με ταμειακές μηχανές: Η επίτευξη του στόχου 2,5 μήνες νωρίτερα16:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο