LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Σήμερα 12:11

Φυλάκιση φοιτητή για ληστείες: “Εμπνευστήκαμε από το διαδίκτυο και την μουσική που ακούγαμε”

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο φοιτητής που κρίθηκε ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην συμμορία που έκανε ληστείες και κλοπές. Ο ίδιος έδωσε την δική του εξήγηση για την σύστασή της και τις πράξεις του.

Αμφιθέατρο - Πανεπιστήμιο

Στις φυλακές οδηγήθηκε 19χρονος φοιτητής, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε ληστείες και κλοπές, σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με λεία άνω των 6.000 ευρώ.

Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών, κρίνοντας ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση της «άγουρης» συμμορίας.

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν να δικαστούν ακόμα τρεις νεαροί, δύο 19χρονοι κι ένας 20χρονος, που καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 5,5, 3 και 2,5 ετών, αντιστοίχως, αλλά σε αντίθεση με τον φοιτητή, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, ενόψει του Εφετείου, με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους η συμμετοχή τους σε συνεδρίες με επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε επτά ληστείες και μία σε απόπειρα που τελέστηκαν το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του τρέχοντος έτους με «στόχους» καφέ, καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, όπως επίσης έξι κλοπές, εκ των οποίων οι περισσότερες σε απόπειρα.

Οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν τα θύματά τους και το δικαστήριο τούς χορήγησε τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο φοιτητής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ληστείες τις οποίες τέλεσε με την απειλή είτε μαχαιριού είτε κατσαβιδιού, στην απολογία του έκανε λόγο για «απερισκεψία και ανωριμότητα». «Κατάλαβα από νωρίς ότι έκανα βλακεία κι εκεί σταμάτησα. Μετά στη φυλακή συνειδητοποίησα ότι έκανα κακό», είπε, ζητώντας συγγνώμη από τα θύματα.

Ανέφερε, δε, ότι τα πρωινά πήγαινε στο Πανεπιστήμιο και τα απογεύματα βοηθούσε τον πατέρα του στη δουλειά, ενώ τα χρήματα από τις ληστείες τα ξόδευε και αγόραζε δώρα για τον αδελφό του. Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το πώς συνέλαβαν την ιδέα να προβούν σε αυτές τις πράξεις, ο ίδιος απάντησε: «από βίντεο στο διαδίκτυο και τη μουσική που ακούγαμε».

Σύμφωνα με το ίδιο κατηγορητήριο, ο νεαρός που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών φέρεται να συνέδραμε τον φοιτητή στην τέλεση των ληστειών, οδηγώντας το αυτοκίνητο της μητέρας του ή δίκυκλη μηχανή κατά τη διαφυγή. Οι υπόλοιποι δύο κρίθηκαν ένοχοι για επιμέρους πράξεις του κατηγορητηρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισπανία - Βιασμός: 10χρονη έμεινε έγκυος από τον... πατριό της

Καρκίνος: Εμβόλιο για ανοσοθεραπεία με βακτήρια

Θεσσαλονίκη: Μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του και του έβαλαν 1 μήνα φυλακή 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒία ανηλίκων: Πρώτη δίωξη ανηλίκου για κακούργημα - Έσπασε το δόντι συμμαθητή τουΣήμερα 13:48 | Ειδήσεις

Τι υποστήριξε ο 16χρονος μαθητής που ξυλοκόπησε τον 15χρονο και σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη.

Θάνατος Σινουάρ: Η επιβεβαίωση της Χαμάς και οι τελευταίες στιγμές του (βίντεο)Σήμερα 14:12 | Ειδήσεις

''Ήρθε'' η πρώτη επιβεβαίωση από την Χαμάς για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ. Τι ανέφερε για τους θανάτους των προηγούμενων ηγετών.

Τροχαίο - Εθνική Οδός: Νεκρός οδηγός που “καρφώθηκε” στις μπάρεςΣήμερα 15:00 | Ειδήσεις

Δεν έχουν τέλος τα θύματα που μετράει η χώρα μας από τροχαία στην άσφαλτο, καθώς μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκε και τρίτο περιστατικό με θύμα έναν 55χρονο οδηγό.

Δικογραφία: Παππούς κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του επί μήνεςΣήμερα 11:03 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλεί η νέα υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 68χρονο που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το μόλις 4 ετών εγγονάκι του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο - Εθνική Οδός: Νεκρός οδηγός που “καρφώθηκε” στις μπάρες15:2214χρονος “έκρυβε” σκληρά ναρκωτικά κάτω από το κρεβάτι του15:08Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε καταβάλλονται για μισθωτούς και μη μισθωτούς14:55Θάνατος Σινουάρ: Η επιβεβαίωση της Χαμάς και οι τελευταίες στιγμές του (βίντεο) 14:41Βία ανηλίκων: Πρώτη δίωξη ανηλίκου για κακούργημα - Έσπασε το δόντι συμμαθητή του14:28Βραζιλία: Γυναίκα έσφαξε ετοιμόγεννη για να της “πάρει” το έμβρυο14:14Ιταλία: Η Μελόνι “απαγορεύει” στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν γονείς14:01Θεσσαλονίκη: Σπιτονοικοκύρης… εισέβαλε με σκυλιά για να διώξει ενοικιαστή13:47Κουτσούμπας για Μέση Ανατολή - Ουκρανία: Ο Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις για την εμπλοκή στους πολέμους13:34Τύρναβος - Ενδοοικογενειακή βία: Άνδρας πήγε να πατήσει την σύζυγό του με αμάξι13:20Τουρκία: Συνάντηση Σολτς - Ερντογάν για ελληνοτουρικά, Eurofighter και Μέση Ανατολή13:07Νότια Γαλλία: Η κακοκαιρία “σαρώνει” τη Λιόν και τις γύρω περιοχές (βίντεο)12:53Τουρκία: Πολύνεκρο δυστύχημα με λεωφορείο (βίντεο)12:40Φυλάκιση φοιτητή για ληστείες: “Εμπνευστήκαμε από το διαδίκτυο και την μουσική που ακούγαμε”12:27Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Άδεια από τις φυλακές έως τις 23 Οκτωβρίου12:13Τροχαίο - Κορωπί: Σκοτώθηκε ανήλικος οδηγός μηχανής11:47Pink Floyd: Ο Ρότζερ Γουότερς ευχαρίστησε τον... Ερντογάν για τους Παλαιστινίους11:34Μεταναστευτικό - Μάγχη: Βρέφος πνίγηκε σε ναυάγιο βάρκας11:20Δικογραφία: Παππούς κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του επί μήνες11:07Καρκίνος: Εμβόλιο για ανοσοθεραπεία με βακτήρια10:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο