LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Σήμερα 08:14

Συρμός Προαστιακού σε γραμμή Μετρό - Συνδικαλιστές: Έκαναν λάθη και ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός

Συνδικαλιστές από τα σωματεία των εργαζομένων στο Προσωπικό Έλξης και την Hellenic Train εξηγούν τι ακριβώς συνέθη και πού θα μπορούσε να οδηγήσει το λάθος.

Τρένο - Τραινοσέ - Προαστιακός

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες έγινε πριν λίγες μέρες η είσοδος συρμού του προαστιακού σε σταθμό του μετρό μίλησαν την Παρασκευή το πρωί δύο συνδικλαιστές από τον κλάδο των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πανελλήνια Ένωσης Προσωπικού Έλξης Χρήστος Ζαραϊδόνης δήλωσε ότι τα δύο μέσα, προαστιακό τρένο και μετρό, από το Αεροδρόμιο μέχρι και τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας κινούνται πάνω στις ίδιες ράγες και μετά χωρίζουν. Σημείωσε ότι όταν ο συγκεκριμένος συρμός προαστιακού πλησίασε στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, υπήρξε λάθος χάραξη εκ μέρους του σταθμάρχη, ο μηχανοδηγός το κατάλαβε, σταμάτησε στο σημείο στο οποίο έπρεπε να σταματήσει, δηλαδή περίπου 500 μέτρα πριν από την σήραγγα και απευθύνθηκε με 4 φωνές στο ραδιοτηλέφωνο αναμένοντας από την τηλεδιοίκηση απάντηση, η οποία ωστόσο δεν ήρθε ποτέ. «Δουλεύω από το 2003 στην ίδια γραμμή. Λάθη στην χάραξη γίνονται, ωστόσο ποτέ δεν συνέτρεξε ο κίνδυνος να μπει συρμός προαστιακού μέσα στη σήραγγα του μετρό διότι μεσολαβεί μεγάλη απόσταση ασφαλείας», κατέληξε ο συνδικαλιστής.

Νίκος Κουτσιούκης Καλημέρα Ελλάδα

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος  Εργαζομένων Hellenic Train Νίκος Κουτσιούκης, μεταφέροντας τις πληροφορίες οι οποίες όπως είπε του διαβιβάστηκαν, σημείωσε ότι πράγματι ο σταθμάρχης έκανε λάθος στην χάραξη των γραμμών, ακολούθησε όμως και ο μηχανοδηγός με δικό του λάθος διότι αν το πρώτο φωτόσημο προειδοποιήσει τον οδηγό ότι έγινε λάθος χάραξη, εκείνος πρέπει να σταματήσει επιτόπου και να επικοινωνήσει με το κέντρο τηλεδιοίκησης και όχι να συνεχίσει να οδηγεί επικοινωνώντας παράλληλα, όπως φέρεται να έκανε ο συγκεκριμένος μηχανοδηγός. Ο κ. Κουτσιούκης αναφέρθηκε στην απειρία του σταθμάρχη που προχώρησε στην λάθος χάραξη, και τόνισε χαρακτηριστικά: «Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το συμβάν σημειώθηκε 9 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε 16 Οκτωβρίου». Τέλος ανέφερε ότι για την ενίσχυση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων προσελήφθησαν 300 άνθρωποι, οι οποίοι ωστόσο, απασχολούνται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και για ορισμένο χρόνο, δεν προλαβαίνουν δηλαδή να εξοικειωθούν με το αντικείμενο της εργασίας τους.

Ειδήσεις σήμερα

Ηλεία - Τροχαίο: Νεκρή μία γυναίκα σε μετωπική σύγκρουση οχημάτων (εικόνες)

Σινουάρ: Το χρονικό του θανάτου του και οι αιχμές ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός (εικόνες)

Αθήνα: Βιασμός 6χρονης από 45χρονο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔικογραφία: Παππούς κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του επί μήνεςΣήμερα 11:03 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλεί η νέα υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 68χρονο που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το μόλις 4 ετών εγγονάκι του.

Αχαΐα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα (εικόνες)Σήμερα 08:46 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την κατάσταση των επιβατών. Πως συνέβη το ατύχημα και το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα.

Σινουάρ: Οι τελευταίες στιγμές του - Βίντεο από droneΣήμερα 09:13 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται να καταγράφει τον ηγέτη της Χαμάς λίγο πριν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα.

Ισπανία - Βιασμός: 10χρονη έμεινε έγκυος από τον... πατριό της!Σήμερα 09:52 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε η ανήλικη για τον 35χρονο πατριό της. Τι είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Τι δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεταναστευτικό - Μάγχη: Βρέφος πνίγηκε σε ναυάγιο βάρκας11:20Δικογραφία: Παππούς κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του επί μήνες11:07Καρκίνος: Εμβόλιο για ανοσοθεραπεία με βακτήρια10:54Θεσσαλονίκη: Μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του και του έβαλαν 1 μήνα φυλακή10:40Ισπανία - Βιασμός: 10χρονη έμεινε έγκυος από τον... πατριό της10:27ΣΥΡΙΖΑ: Το Συνέδριο, τα μπουζούκια και τα 4 ερωτήματα του Κασσελάκη10:13Προαστιακός στην γραμμή μετρό - Οικονόμου: Ο μηχανοδηγός πέρασε δύο κόκκινα “σερί” (βίντεο)10:00Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Νότια Κορέα είναι εχθρική χώρα (βίντεο)09:46Καταγγελία: “Το παιδί μου ξυλοκοπήθηκε στο νηπιαγωγείο - Δεν θέλει να πάει ξανά” (βίντεο)09:32Σινουάρ: Οι τελευταίες στιγμές του - Βίντεο από drone09:19Σύνοδος Κορυφής - Μεταναστευτικό: Αύξηση και επιτάχυνση των επιστροφών από την ΕΕ09:03Αχαΐα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα (εικόνες)08:52Αλλαγή ώρας: Γυρίζουμε μπροστά ή πίσω τους δείκτες των ρολογιών;08:39Συρμός Προαστιακού σε γραμμή Μετρό - Συνδικαλιστές: Έκαναν λάθη και ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός08:25Ελληνοτουρκικά - Φιντάν: Πρώτα η διπλωματία, αλλά και ο Στρατός μας είναι έτοιμος για όλα...08:12Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση στα 1200 ευρώ - Μεγαλύτερο το ποσό για το ρεύμα07:59Ηλεία - Τροχαίο: Νεκρή μία γυναίκα σε μετωπική σύγκρουση οχημάτων (εικόνες)07:45Πέλλα: Γιατρός καταδικάστηκε για θάνατο ασθενούς από έμφραγμα07:31Εορτολόγιο - 18 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:18Revenge porn: Εκβίαζε την πρώην με γυμνές φωτογραφίες στον πατέρα της07:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο