LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: Σήμερα 09:13

Σινουάρ: Οι τελευταίες στιγμές του - Βίντεο από drone

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται να καταγράφει τον ηγέτη της Χαμάς λίγο πριν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα.

Σινουάρ - νεκρός

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει drone να πετάει σε ένα κτήριο στη Ράφα, όπου ένας άνδρας που προσδιορίζει το βίντεο ως τον Γιαχία Σινουάρ, κάθεται σε μια καρέκλα.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι το βίντεο δείχνει τον Γιαχία Σινουάρ «στιγμές πριν την εξάλειψή του».

Ενώ το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία, σημειώνουν οι New York Times, είναι ξεκάθαρο ότι ο άνδρας, ο οποίος είναι καλυμμένος με σκόνη, παρακολουθεί το drone για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν πετάξει ένα αντικείμενο, πιθανόν ένα ραβδί, στο drone.

Το δωμάτιο που φαίνεται στο βίντεο ταιριάζει με τη θέση των προηγούμενων φωτογραφιών που έλαβαν οι New York Times και δείχνουν το πτώμα ενός άνδρα που μοιάζει πολύ με τον Σινουάρ.

Υπάρχουν νέες ζημιές σε τοίχο του δωματίου ορατές στις φωτογραφίες, κάτι που δείχνει ότι κάποια στιγμή αργότερα σημειώθηκε έκρηξη.

Το δωμάτιο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο ενός κτηρίου κατοικιών στη συνοικία Tel al-Sultan της Rafah στη νότια Γάζα. 

Έπειτα από εντατικό ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο, τα ισραηλινά στρατεύματα που σκότωσαν τον Σινουάρ στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών την Τετάρτη αρχικά δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ο μαχητής αυτός ήταν ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός της χώρας τους.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες Πληροφοριών περιόριζαν σταδιακά την περιοχή στην οποία θα μπορούσε να δραστηριοποιείται ο Σινουάρ, επεσήμανε ο στρατός χθες, Πέμπτη, αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του μετά τη λήψη γενετικού υλικού, δακτυλικών αποτυπωμάτων και μέσω των οδοντιατρικών αρχείων.

Όμως αντίθετα με άλλα στελέχη της παλαιστινιακής οργάνωσης που φονεύθηκαν από το Ισραήλ, περιλαμβανομένου του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ που σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στις 13 Ιουλίου, η επιχείρηση στην οποία έπεσε νεκρός ο Σινουάρ δεν ήταν ένα σχεδιασμένο ή στοχευμένο πλήγμα εναντίον του.

Θάνατος Γιαχία Σινουάρ

Ο επικεφαλής της Χαμάς εντοπίστηκε από στρατιώτες του πεζικού της ταξιαρχίας Μπισλάχ, μια μονάδα στην οποία συνήθως εκπαιδεύονται μελλοντικοί διοικητές του στρατού. Οι στρατιώτες ερευνούσαν περιοχή στην Ταλ ελ Σούλταν στη νότια Γάζα την Τετάρτη, όπου πίστευαν ότι βρίσκονταν ανώτερα στελέχη της Χαμάς.

Τα ισραηλινά στρατεύματα είδαν τρεις μαχητές να κινούνται μεταξύ κτηρίων και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανταλλαγή πυρών. Ο Σινουάρ κατέφυγε σε ένα κατεστραμμένο κτήριο. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, άρματα μάχη έβαλαν εναντίον του κτηρίου, ενώ εκτοξεύθηκε και πύραυλος.

Χθες ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που τράβηξε drone, το οποίο δείχνει τον Σινουάρ, σοβαρά τραυματισμένο στο χέρι, να κάθεται σε μια πολυθρόνα, το πρόσωπό του μισοκαλυμμένο από ένα μαντήλι. Στο βίντεο φαίνεται να ρίχνει ένα ξύλο προς το drone.

Σε εκείνο το στάδιο ο Σινουάρ είχε ταυτοποιηθεί απλώς ως ένας μαχητής, όπως δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Όταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες πλησίασαν το πτώμα του, είδαν ότι κρατούσε όπλο, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε στην κατοχή του 40.000 σέκελ (περίπου 9.900 ευρώ).

Θάνατος Γιαχία Σινουάρ

«Προσπάθησε να διαφύγει, αλλά οι δυνάμεις μας τον εξουδετέρωσαν», είπε ο Χαγκάρι.

«Οι δεκάδες επιχειρήσεις που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις τον τελευταίο χρόνο και τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή όπου εξουδετερώθηκε, είχαν περιορίσει τις κινήσεις του Γιαχία Σινουάρ», επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Τους τελευταίους μήνες ο επικεφαλής της Χαμάς φαίνεται ότι είχε σταματήσει να χρησιμοποιεί τηλέφωνα ή άλλον εξοπλισμό επικοινωνίας που θα επέτρεπε στις ισραηλινές υπηρεσίες Πληροφοριών να τον εντοπίσουν.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ο Σινουάρ κρυβόταν στο τεράστιο δίκτυο τούνελ που έχει δημιουργήσει η Χαμάς κάτω από τη Γάζα.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, ο αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί, δήλωσε ότι λόγω των επιχειρήσεων για τον εντοπισμό του, ο Σινουάρ είχε αναγκαστεί τον τελευταίο χρόνο «να ενεργεί σαν φυγάς, με αποτέλεσμα να αλλάζει πολλές φορές κρησφύγετο».

Θάνατος Γιαχία Σινουάρ

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούσαν ότι ο Σινουάρ χρησιμοποιούσε τους 101 Ισραηλινούς και ξένους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα σαν ανθρώπινη ασπίδα για να προστατευθεί από τις επιθέσεις.

Όμως στο σημείο όπου τελικά παγιδεύτηκε και σκοτώθηκε την Τετάρτη δεν βρέθηκαν να υπάρχουν κοντά του όμηροι, αν και ο Χαγκάρι δήλωσε ότι δείγματα του DNA του εντοπίστηκαν σε τούνελ μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά όπου στα τέλη Αυγούστου είχαν εκτελεστεί έξι Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς .

Νετανιάχου: Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου στη Γάζα

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου που ξεκίνησε πέρυσι εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων για την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.

«Ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός. Σκοτώθηκε στη Ράφα» από τον ισραηλινό στρατό, τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην αγγλική γλώσσα, διευκρινίζοντας ότι «δεν σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα, αλλά την αρχή του τέλους».

Ειδήσεις σήμερα:

Αχαΐα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα (εικόνες)

Συρμός Προαστιακού σε γραμμή Μετρό - Συνδικαλιστές: Έκαναν λάθη και ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός

Ελληνοτουρκικά - Φιντάν: Πρώτα η διπλωματία, αλλά και ο Στρατός μας είναι έτοιμος για όλα...

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔικογραφία: Παππούς κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του επί μήνεςΣήμερα 11:03 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλεί η νέα υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 68χρονο που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το μόλις 4 ετών εγγονάκι του.

Αχαΐα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα (εικόνες)Σήμερα 08:46 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την κατάσταση των επιβατών. Πως συνέβη το ατύχημα και το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα.

Σινουάρ: Οι τελευταίες στιγμές του - Βίντεο από droneΣήμερα 09:13 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται να καταγράφει τον ηγέτη της Χαμάς λίγο πριν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα.

Ισπανία - Βιασμός: 10χρονη έμεινε έγκυος από τον... πατριό της!Σήμερα 09:52 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε η ανήλικη για τον 35χρονο πατριό της. Τι είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Τι δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Pink Floyd: Ο Ρότζερ Γουότερς ευχαρίστησε τον... Ερντογάν για τους Παλαιστινίους11:34Μεταναστευτικό - Μάγχη: Βρέφος πνίγηκε σε ναυάγιο βάρκας11:20Δικογραφία: Παππούς κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του επί μήνες11:07Καρκίνος: Εμβόλιο για ανοσοθεραπεία με βακτήρια10:54Θεσσαλονίκη: Μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του και του έβαλαν 1 μήνα φυλακή10:40Ισπανία - Βιασμός: 10χρονη έμεινε έγκυος από τον... πατριό της10:27ΣΥΡΙΖΑ: Το Συνέδριο, τα μπουζούκια και τα 4 ερωτήματα του Κασσελάκη10:13Προαστιακός στην γραμμή μετρό - Οικονόμου: Ο μηχανοδηγός πέρασε δύο κόκκινα “σερί” (βίντεο)10:00Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Νότια Κορέα είναι εχθρική χώρα (βίντεο)09:46Καταγγελία: “Το παιδί μου ξυλοκοπήθηκε στο νηπιαγωγείο - Δεν θέλει να πάει ξανά” (βίντεο)09:32Σινουάρ: Οι τελευταίες στιγμές του - Βίντεο από drone09:19Σύνοδος Κορυφής - Μεταναστευτικό: Αύξηση και επιτάχυνση των επιστροφών από την ΕΕ09:03Αχαΐα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα (εικόνες)08:52Αλλαγή ώρας: Γυρίζουμε μπροστά ή πίσω τους δείκτες των ρολογιών;08:39Συρμός Προαστιακού σε γραμμή Μετρό - Συνδικαλιστές: Έκαναν λάθη και ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός08:25Ελληνοτουρκικά - Φιντάν: Πρώτα η διπλωματία, αλλά και ο Στρατός μας είναι έτοιμος για όλα...08:12Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση στα 1200 ευρώ - Μεγαλύτερο το ποσό για το ρεύμα07:59Ηλεία - Τροχαίο: Νεκρή μία γυναίκα σε μετωπική σύγκρουση οχημάτων (εικόνες)07:45Πέλλα: Γιατρός καταδικάστηκε για θάνατο ασθενούς από έμφραγμα07:31Εορτολόγιο - 18 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο