LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: Χθες 22:07

Λίβανος - Ισραήλ: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα - Έκκληση στους αμάχους από τον Νετανιάχου (εικόνες)

Εκατοντάδες νεκρούς και πάνω από 1200 τρυματίες, ανακοίνωσαν οι αρχές του Λιβάνου, από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ που πλέον πλήττουν τη Βηρυτό.

Λίβανος - Ισραήλ - AP

Τουλάχιστον 356 άνθρωποι σκοτώθηκαν - ανάμεσά τους 24 παιδιά και 42 γυναίκες - από τις σημερινές ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο, αναφέρει νεότερος απολογισμός του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας.

Άλλοι 1.246 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου έκανε λόγο για τουλάχιστον 274 νεκρούς και 1.024 τραυματίες.

Στόχος ισραηλινού πλήγματος το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ Αλί Καράκι

Ένα ισραηλινό πλήγμα νωρίς σήμερα το βράδυ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου είχε ως στόχο τον ανώτερο ηγέτη της Χεζμπολάχ Αλί Καράκι, αρχηγό της νότιας διοίκησης της λιβανέζικης οργάνωσης, δήλωσε μια πηγή ασφαλείας στο Reuters.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός διοικητής της Αλί Καράκι “είναι καλά” και “βρίσκεται σε ασφαλές μέρος”.

Μια πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η επίθεση αυτή έγινε με ισραηλινό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε σήμερα νωρίς το βράδυ στοχευμένη επίθεση στη Βηρυτό. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον στόχο.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπετζαμίν Νετανιάχου συνέστησε στους Λιβανέζους πολίτες «να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες», τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν στόχους της οργάνωσης Χεζμπολάχ, στο νότιο και ανατολικό Λίβανο.

«Σας παρακαλώ, απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο τώρα. Όταν τελειώσει η επιχείρησή μας, θα μπορέσετε να επιστρέψετε με ασφάλεια στα σπίτια σας» είπε στα αγγλικά, σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του.

«Ο πόλεμος του Ισραήλ δεν είναι με εσάς, είναι με τη Χεζμπολάχ. Για πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ σας χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες. Τοποθέτησε ρουκέτες στο καθιστικό σας και πυραύλους στο γκαράζ σας. Αυτές οι ρουκέτες και οι πύραυλοι στοχεύουν απευθείας τις πόλεις μας, τους πολίτες μας. Για να προστατεύσουμε τον λαό μας απέναντι στα πλήγματα της Χεζμπολάχ, πρέπει να βγάλουμε από τη μέση αυτά τα όπλα», είπε ο Νετανιάχου.

«Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας και τις ζωές των αγαπημένων σας. Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τον Λίβανο», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) τόνισε ότι έπληξε «περίπου 800 στόχους» που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Χεζμπολάχ είχε εκτοξεύσει σήμερα περίπου 165 ρουκέτες από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ. Οι περισσότερες από τις ρουκέτες στόχευαν περιοχές βαθιά στο βόρειο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Χάιφας.

Τουλάχιστον 10 βλήματα μεγάλου βεληνεκούς εκτοξεύτηκαν προς οικισμούς της Δυτικής Όχθης, πάνω από 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Λίβανος - Ισραήλ - AP

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυτανία: Χωριό έκανε πρόσκληση διαμονής σε πολύτεκνες οικογένειες και πήγαν (βίντεο)

Ιταλία: Ομολόγησε σε απευθείας μετάδοση ότι σκότωσε τη μητέρα του!

Κόκκινα δάνεια: Ρυθμίσεις για τους αγρότες αλλά και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟμόνοια: Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Ένας τραυματίαςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το αιματηρό περιστατικό στην Ομόνοια. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Λίβανος - Ισραήλ: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα - Έκκληση στους αμάχους από τον Νετανιάχου (εικόνες)Χθες 22:07 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες νεκρούς και πάνω από 1200 τρυματίες, ανακοίνωσαν οι αρχές του Λιβάνου, από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ που πλέον πλήττουν τη Βηρυτό.

Γλυφάδα: Ομαδικός ξυλοδαρμός μαθήτριας από 25 άτομαΧθες 21:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο πατέρας της ανήλικης, την ξυλοκόπησαν την έφτυναν, προσπάθησαν να την γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά.

Ινδία: Κεραυνός σκότωσε 8 ανθρώπουςΧθες 21:24 | Ειδήσεις

Τα 6 από τας θύματα είναι ανήλικοι. Ο κεραυνός έπεσε μαθητές που επέστρεφαν στο χωριό τους από το σχολείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέιτ Γουίνσλετ: Τα στερεότυπα στον χώρο της υποκριτικής23:59Ηλεία: Σύλληψη άνδρα που έβαλε φωτιά σε οικόπεδο23:47Ρενουάρ – Σισλέ: Πίνακες τους βγαίνουν σε δημοπρασία στο Παρίσι23:34Τουρκία - Βλαύνδος: Ανακαλύφθηκε γυναικείο άγαλμα 2000 ετών (βίντεο)23:22Μπαρτσελόνα – Τερ Στέγκεν: Σοκάρει ο τραυματισμός του23:08Νάουσα: Διασώθηκε ζαρκάδι που είχε εγκλωβιστεί μέσα στην πόλη (εικόνες)22:55Παιδιά: Η οθόνη “δυσκολεύει” τις γλωσσικές δεξιότητες22:41Λίβανος - Ισραήλ: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα - Έκκληση στους αμάχους από τον Νετανιάχου (εικόνες)22:27Ινδία: Κεραυνός σκότωσε 8 ανθρώπους22:14Γλυφάδα: Ομαδικός ξυλοδαρμός μαθήτριας από 25 άτομα22:01Συνέλευση Πολιτών της Ευρώπης: Στην Αθήνα η πρώτη συνεδρίαση21:47Φωτιές στην Κολομβία έκαναν στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης 21:34Ιταλία: Ομολόγησε σε απευθείας μετάδοση ότι σκότωσε τη μητέρα του!21:20Κόκκινα δάνεια: Ρυθμίσεις για τους αγρότες αλλά και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (εικόνες)21:06Οπισθοπεριτοναϊκοί όγκοι20:53Ανδριανούπολη: Μαύρο στεφάνι μπροστά από ελληνικό Προξενείο20:39Μεταναστευτικό – Παναγιωτόπουλος: Έχουμε μεγάλη αύξηση των ροών το 202420:25Φάρμακα: Ακριβότερα τα πληρώνουν οι ασθενείς (εικόνες)20:12Ζουράφα: Τούρκος απόστρατος πλησίασε με σκάφος και “ανέμιζε” την τουρκική σημαία 19:57Καιρός: τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο