LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2024 16:12

Ανδριανούπολη: Μαύρο στεφάνι μπροστά από ελληνικό Προξενείο

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Τουρκίας, συγκεντρώθηκαν έξω απο το Πορξενείο της Ελλάδας για τους "Τούρκους που σφαγιάστηκαν στην Πελοπόννησο".

Αδριανούπολη - Ελληνικό προξενείο - Μαύρο στεφάνι

Μαύρο στεφάνι κατατέθηκε μπροστά από το Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη κατά την 203η επέτειο της "σφαγής των Μουσουλμάνων Τούρκων στην Πελοπόννησο".

Μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων που συγκεντρώθηκαν υπό την ηγεσία της Ομοσπονδίας Βαλκάνιων Τούρκων της Αδριανούπολης πραγματοποίησαν πορεία μπροστά από το Προξενείο με μια τουρκική σημαία και ένα πανό που έγραφε «Δεν έχουμε ξεχάσει τη σφαγή της Πελοποννήσου, δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί» και κατέθεσαν μαύρο στεφάνι στην πύλη, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ο εκπρόσωπος Αδριανούπολης της Συνομοσπονδίας Βαλκάνιων Τούρκων Ρούμελης, Zurfeddin Hacoglu, δήλωσε ότι "το 1821 διαπράχθηκαν σφαγές εναντίον Τούρκων από ελληνικές συμμορίες στην Πελοπόννησο, την κεντρική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου".

Αναφέροντας ότι περισσότεροι από 30 χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν στην Τριπολιτσά στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 από Έλληνες αντάρτες, ο Hacoglu είπε: «Πριν από το 1821, περισσότεροι από 80 χιλιάδες Τούρκοι - Μουσουλμάνοι ζούσαν στη χερσόνησο της Πελοποννήσου, η οποία σήμερα βρίσκεται εντός των συνόρων της Ελλάδας. Η Οργάνωση Φιλική Εταιρεία δεν άφησε ούτε έναν Μουσουλμάνο Τούρκο στη χερσόνησο της Πελοποννήσου διαπράττοντας μεγάλες σφαγές στην περιοχή μεταξύ 1821-1829».


Ο Hacoglu δήλωσε ότι "οι ελληνικές συμμορίες σφαγίασαν με σκληρό τρόπο δεκάδες χιλιάδες Τούρκους, γυναίκες, εγκύους, παιδιά και ηλικιωμένους, καθώς και Εβραίους, με ανελέητα βασανιστήρια".

Εξηγώντας ότι "οι Έλληνες αντάρτες λεηλάτησαν μουσουλμανικά χωριά και βασάνιζαν Τούρκους με εκδικητικότητα, ο Hac?oglu δήλωσε: «Οι λεηλασίες και οι σφαγές έγιναν ρουτίνα στις πόλεις που κατέλαβαν οι Έλληνες. Οι κληρικοί των Ελλήνων ενθάρρυναν τις σφαγές υποσχόμενοι καθεστώς ήρωα στους Έλληνες που συμμετείχαν στην εξέγερση. Δεν θα είναι δυνατόν να διαγραφούν από την ιστορία οι σφαγές που διέπραξαν οι Έλληνες ληστές στο Ναβαρίνο, την Τριπολιτσά και την Πελοπόννησο καθώς και στην 'Τσαμουριά'. Δεν ξεχάσαμε τη σφαγή της Πελοποννήσου, δεν θα την ξεχάσουμε, δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί".

Ο Sabri Mutlu, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βαλκάνιων Τούρκων Ρούμελης, δήλωσε ότι "πριν από 203 χρόνια, περισσότεροι από 30 χιλιάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν επειδή ήταν Τούρκοι και έγινε γενοκτονία [sic] στην Πελοπόννησο".

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυτανία: Χωριό έκανε πρόσκληση διαμονής σε πολύτεκνες οικογένειες και πήγαν (βίντεο)

Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)

Ιταλία - Κατάρρευση κτηρίου: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια με τα δύο αδερφάκια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτοψία ΑΝΤ1 στο Λαύριο: Περισσότερα από 300 ερειπωμένα ή κακοσυντηρημένα σπίτιαΣήμερα 19:51 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, στην πόλη υπάρχουν περισσότερα από τριακόσια ερειπωμένα ή κακοσυντηρημένα σπίτια, που συνιστούν απειλή για ενοίκους και περαστικούς.

Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια με τρεις τραυματίες (εικόνες)Σήμερα 22:23 | Ειδήσεις

Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με μεγάλη σφοδρότητα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τρία άτομα.

Λεκορνί: Η Γαλλία μπορεί να έχει νέο πρωθυπουργό σε 48 ώρεςΣήμερα 22:14 | Ειδήσεις

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνί δηλώνει πως διαφαίνεται νέα κυβερνητική λύση στη Γαλλία μέσα σε 48 ώρες, χωρίς πρόωρες εκλογές.

Βασίλης Παϊτέρης: Για τη σύλληψη και την προφυλάκισή του μίλησε στον ΑΝΤ1 ο τραγουδιστήςΣήμερα 20:24 | Ειδήσεις

Σε βάρος του τραγουδιστή εκκρεμεί πολύχρονη καταδίκη, για ανεξόφλητο πρόστιμο οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πούτιν: Η Ρωσία κατέλαβε σχεδόν 5.000 τ.χλμ. στην Ουκρανία από την αρχή του έτους23:58Φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία ευθύνεται για τις παραβιάσεις με drone και τις κυβερνοεπιθέσεις23:42Εργαζόμενος σε στρατιωτική βάση καταδικάστηκε επειδή αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σε ιστότοπο γνωριμιών23:26Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τις αλλαγές στους φόρους και τους μισθούς ενστόλων του 202623:12Άρης: Ιδιαίτερο... χρώμα με Ρίτσαρντ Σιάο στο Αλεξάνδρειο και μεγάλη νίκη 22:58Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια με τρεις τραυματίες (εικόνες)22:44Λεκορνί: Η Γαλλία μπορεί να έχει νέο πρωθυπουργό σε 48 ώρες22:30Πάνος Ρούτσι: Αποχώρησε από το Σύνταγμα - Το «ευχαριστώ» στον κόσμο που τον στήριξε22:16Βασίλης Παϊτέρης: Για τη σύλληψη και την προφυλάκισή του μίλησε στον ΑΝΤ1 ο τραγουδιστής22:02Μεσολόγγι: Άγνωστοι πυροβόλησαν μηχάνημα που εκτελούσε έργα - Αναζητούνται οι δράστες (βίντεο)21:48Τέμπη: Νέες αγωγές για τα έλαια σιλικόνης21:34Εθνική Ελλάδας - Γιοβάνοβιτς: Νίκη με Σκωτία για ν' αυξηθούν οι πιθανότητες21:20Έβρος: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 12 Τούρκοι που συνελήφθησαν με τα πιστόλια21:06Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:52Αυτοψία ΑΝΤ1 στο Λαύριο: Περισσότερα από 300 ερειπωμένα ή κακοσυντηρημένα σπίτια20:38Μητσοτάκης: Η χώρα μας έχει ήδη μια συγκροτημένη στρατηγική γύρω από τα θέματα τεχνητής νοημοσύνης20:24Γερμανία: Ανάπτυξη 1,3% προβλέπει η κυβέρνηση για το 202620:10Ρονάλντο: Ο πρώτος ποδοσφαιριστής με περιουσία άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων19:56Ενισχύονται οι έλεγχοι και τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων19:41Ιταλία – Ποδόσφαιρο: Παίκτες της Εθνικής Ιταλίας προπονούνται με το ένα μάτι κλειστό19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο