LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2024 19:20

Ακρίβεια: Συνεχίζει να καλπάζει - Παρατείνονται τα μέτρα αντιμετώπισης

Γιατί η σταθερότητα του πληθωρισμού σε σχέση με τον Μάιο δεν οδήγησε σε μείωση τιμών. Ποια πρόστιμα διατηρούνται και ποια αυξάνονται. Ποια προϊόντα θα παρακολουθούνται.

Σούπερ Μάρκετ - Ράφια

Της Ηρώς Ράντου

Σταθερός στο 2,4% παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. Παρόλα αυτά, οι τιμές συνεχίζουν να είναι υψηλές.

Μέτρα Πληθωρισμού

Για αυτό και το ΥΠΑΝ παρατείνει τα θεσμοθετημένα μέτρα κατά της ακρίβειας μέχρι το τέλος του χρόνου όπως το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και το καλάθι του νοικοκυριού.

Μέτρα Πληθωρισμού

“Δώρον – άδωρον” χαρακτηρίζουν τα μέτρα οι καταναλωτές, αφού οι μισθοί δεν αυξάνονται. Αυτό που αλλάζει όμως είναι τα ανώτατα πρόστιμα για παράνομες πρακτικές των εταιριών, ώστε να ενισχυθεί η αποτρεπτικότητα. Συγκεκριμένα το πρόστιμο για αθέμιτη κερδοφορία, με την παραβίαση του σχετικού πλαφόν πενταπλασιάζεται από το 1 εκατ. στα 5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τριπλασιάζεται στα 6 εκατ. ευρώ το ανώτατο πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί σε εταιρίες που θα παραβιάσουν το τρίμηνο μπλόκο σε προσφορές αν προηγουμένως έχουν αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα τους.

Μέτρα Πληθωρισμού

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Ανάπτυξης βάζει στο μικροσκόπιο 100 προϊόντα πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης των οποίων οι τιμές θα ελέγχονται καθημερινά.

Μέτρα Πληθωρισμού

Θα παρακολουθούνται συγκεκριμένα οι τιμές πώλησης, όπως και οι τιμές που αγοράζουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ τα εν λόγω προϊόντα. Στην περίπτωση ανατιμήσεων, θα ελέγχεται αν αυτές δικαιολογούνται επειδή πχ αυξήθηκε η τιμή της πρώτης ύλης ή της ενέργειας ή αν έγιναν μόνο και μόνο για να αυξήσουν κάποιοι τα κέρδη τους. Και επειδή, όπως φαίνεται, περιμένει πολλή δουλειά τη ΔΙΜΕΑ, η υπηρεσία ενισχύεται με 30 επιπλέον ελεγκτές.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμάτα: Τυμβωρύχοι έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό

Τουρκία: Μεταμεσονύχτιος ανασχηματισμός

Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: 14000 κεραυνοί έπεσαν σε δέκα ώρεςΣήμερα 18:46 | Ειδήσεις

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε στην Αττική την Πέμπτη, ενώ καταγράφηκε πλήθος κεραυνών, οι οποίοι μάλιστα προκάλεσαν και φωτιές.

Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα από τραγουδιστή: “Δεν κλήθηκα ποτέ από την Αρχή για εξηγήσεις”Σήμερα 19:20 | Ειδήσεις

Η αντίδραση του γνωστού τραγουδιστή μετά τη δέσμευση της περιουσίας του και τη γνωστοποίηση του θέματος προς τα ΜΜΕ.

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό - Οικογένεια θύματος: Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη τουΣήμερα 19:20 | Ειδήσεις

Σε δήλωση που εξέδωσε, η οικογένεια υποστηρίζει ότι "έχουν ειπωθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας" για το θύμα της "εκτέλεσης".

Athens Energy Summit: Πώς θα επέλθει ισορροπία στην αγορά ενέργειαςΣήμερα 20:04 | Ειδήσεις

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ισορροπία στην αγορά απασχόλησαν το 13ο Athens Energy Summit.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φάρμακα για την παχυσαρκία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε21:55Ταύρος: Φωτιά σε παλιό οινοποιείο (εικόνες) 21:42Χίος: Στη φυλακή ο ένοχος για την φωτιά στην Σιδηρούντα21:28Ανθρωποκτονία στο Λασίθι: “Πήγε να πυροβολήσει στον αέρα και το θύμα πέρασε από μπροστά”21:15Μπουρνούς: Οδηγός ξυλοκόπησε και παρέσυρε με το αυτοκίνητο τον πρώην δήμαρχο Ραφήνας21:01Χειροπέδες σε γιατρό του ΕΣΥ που... “ξέχασε” να δηλώσει το οικόπεδό του20:48Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Παρασκευή20:34Athens Energy Summit: Πώς θα επέλθει ισορροπία στην αγορά ενέργειας20:21Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με την εθνική ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004 (εικόνες)20:08Εκλογές - Μεγάλη Βρετανία: Αντίστροφη μέτρηση για πολιτική αλλαγή19:54Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό - Οικογένεια θύματος: Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του19:41Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα από τραγουδιστή: “Δεν κλήθηκα ποτέ από την Αρχή για εξηγήσεις”19:27ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνία επτά στελεχών σε “καλό κλίμα”19:15Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ επιστρέφει στον Πειραιά19:03Κακοκαιρία: 14000 κεραυνοί έπεσαν σε δέκα ώρες18:49Συνέδριο Economist - Χατζηδάκης: Εξορθολογισμός στα επιδόματα χωρίς αλλαγή του προϋπολογισμού18:36Έρευνα σε γνωστό τραγουδιστή για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα18:22Ανατολική Αττική: Καρέ - καρέ η δράση της εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε σπίτια και αμάξια (βίντεο)18:09Αρθρογράφος Χουριέτ: Όσοι προσπαθήσουν να κατεβάσουν τη σημαία μας θα πυροβοληθούν όπως ο Σολωμού17:55Υπάλληλος αεροδρομίου: Ο Αυγενάκης, με απείλησε και με έβρισε17:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο