LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2024 20:55

Χίος: Στη φυλακή ο ένοχος για την φωτιά στην Σιδηρούντα

Ποια η ποινή φυλάκισης και το χρηματικό πρόστιμο για τον άνδρα που κρίθηκε ένοχος για την φωτιά στην Σιδηρούντα της Χίου.

Χίος - φωτιά

Στη φυλακή οδηγείται 63χρονος ο οποίος κρίθηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, ένοχος κατά πλειοψηφία για την πυρκαγιά που κατέκαψε την περασμένη Δευτέρα δασικές εκτάσεις στη Σιδηρούντα της Χίου.

Στον 63χρονο επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ ας σημειωθεί ότι το δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναγνώρισης του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου θεωρώντας ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποκρύψει την εμπλοκή του, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ας σημειωθεί ότι η έφεση σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα δεν μετατρέπεται και δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα οπότε και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιτρομοκρατική: 7 συλλήψεις για εμπρησμούς σε συναγωγή και επιχειρήσεις

Γαλλία - Βερσαλλίες: Συναγερμός στο Παλάτι

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Πέθανε κοριτσάκι που είχε νοσήσει από παρβοϊόΣήμερα 13:39 | Ειδήσεις

Θρήνος για το κορίτσι, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 2,5 χρόνων. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τα αίτια θανάτου του παιδιού.

Ψυχικό - Δολοφονία τοπογράφου: Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για την απολογία του (εικόνες)Σήμερα 11:23 | Ειδήσεις

Πότε θα απολογηθεί ο άνδρας και πού θα παραμείνει ως τότε. Τι δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του σχετικά με τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

Εκβιασμοί: Δημοτικοί αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι σε κύκλωμα με “χρυσά κέρδη” (βίντεο)Σήμερα 10:30 | Ειδήσεις

Εκατομμύρια ευρώ είχαν εισπραχθεί από ιδιοκτήτες καταστημάτων. Πως δρούσε το κύκλωμα και με πόσα "πληρωνόταν" κάθε μέλος του.  Πάνω από 400.000 ευρώ βρέθηκαν σε μετρητά. Τι αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του.

Καταγγελία - Ζαγορά: Σε καρότσα αγροτικού μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος ασθενήςΣήμερα 12:44 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η καταγγελία. Γιατί δεν μπορούσε να γίνει η επείγουσα διακομιδή του ασθενούς με κάποιο από τα δύο ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ίλιον – ναρκωτικά: Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης (εικόνες)15:13Πάτρα: Απόπειρα βιασμού και ξυλοδαρμοί στο Πλατάνι14:59Μπαλωθιές: Τρεις συλλήψεις σε δύο γλέντια, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του 36χρονου14:46Λέσβος: Λιμενικοί του έκαναν έλεγχο για ναρκωτικά, τους έσπρωξε κι έγινε… καπνός14:33Εκλογές στη Γαλλία: Νέο ρεκόρ συμμετοχής στο δεύτερο γύρο14:20Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που κατέρρευσε μέσα σε water park14:06Missing alert: Συναγερμός για την εξαφάνιση 13χρονης13:53Θεσσαλονίκη: Πέθανε κοριτσάκι που είχε νοσήσει από παρβοϊό13:39Φωτιά στη Λέσβο - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα13:26Πέθανε ο γιατρός που υπέστη εγκεφαλικό στην εφημερία του13:12Καταγγελία - Ζαγορά: Σε καρότσα αγροτικού μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος ασθενής12:59Λέσβος - Ανδρουλάκης: Το “επιτελικό κράτος” είναι ένα κλειστό αρχηγείο και το ΕΣΥ καταρρέει (εικόνες)12:45ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Κρατούμενοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά12:32Θερινές εκπτώσεις: Οδηγίες για τους καταναλωτές12:18Υπερτουρισμός - Βαρκελώνη: διαδηλωτές έδιωξαν τουρίστες από εστιατόρια με... νεροπίστολα (βίντεο)12:05Μύκονος: Το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου λειτουργεί και πάλι (εικόνες)11:51ΕΟΔΥ: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα11:38Ψυχικό - Δολοφονία τοπογράφου: Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για την απολογία του (εικόνες)11:25Κρήτη - Ενδοοικογενειακή βία: Την χτύπησε και είπε στο ΕΚΑΒ για δήθεν “τροχαίο”11:11Ανάρτηση Μητσοτάκη: Η ανάταξη του ΕΣΥ, οι προσλήψεις, η ακρίβεια και οι Coldplay10:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο