LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2024 16:37

Κακοκαιρία: Μπουρίνια και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Πού και ποιες ώρες αναμένονται εντονότερα τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση για κάθε περιοχή.

Στα κεντρικά και στα βόρεια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥΣτην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 28 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ηπειρωτικά τμήματα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Σποράδες η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Μακεδονία - Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς και στα ηπειρωτικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως τη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματά της), τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτκοί 4 με 5, στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 5 και βαθμιαία βορειοι και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Θα φτάσει στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 32 και κατά τόπους τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Copa America 2024: Βραζιλία - Κολομβία έμειναν στο Χ (βίντεο)

Ερντογάν για Καισάρεια: Προβοκάτορες όσοι άπλωσαν χέρι στους μετανάστες


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: 14000 κεραυνοί έπεσαν σε δέκα ώρεςΣήμερα 18:46 | Ειδήσεις

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε στην Αττική την Πέμπτη, ενώ καταγράφηκε πλήθος κεραυνών, οι οποίοι μάλιστα προκάλεσαν και φωτιές.

Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα από τραγουδιστή: “Δεν κλήθηκα ποτέ από την Αρχή για εξηγήσεις”Σήμερα 19:20 | Ειδήσεις

Η αντίδραση του γνωστού τραγουδιστή μετά τη δέσμευση της περιουσίας του και τη γνωστοποίηση του θέματος προς τα ΜΜΕ.

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό - Οικογένεια θύματος: Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη τουΣήμερα 19:20 | Ειδήσεις

Σε δήλωση που εξέδωσε, η οικογένεια υποστηρίζει ότι "έχουν ειπωθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας" για το θύμα της "εκτέλεσης".

Athens Energy Summit: Πώς θα επέλθει ισορροπία στην αγορά ενέργειαςΣήμερα 20:04 | Ειδήσεις

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ισορροπία στην αγορά απασχόλησαν το 13ο Athens Energy Summit.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο23:12Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: “Υπάρχει πραγματική πιθανότητα”22:58Προολυμπιακό: Η Ελλάδα πρώτη και χωρίς απώλειες στον Όμιλό της22:45Στο Gov.gr Wallet μπαίνει η άδεια για Ταχύπλοο22:33Copa America: Οι προημιτελικοί αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ 22:21Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (εικόνες)22:07Φάρμακα για την παχυσαρκία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε21:55Ταύρος: Φωτιά σε παλιό οινοποιείο (εικόνες) 21:42Χίος: Στη φυλακή ο ένοχος για την φωτιά στην Σιδηρούντα21:28Ανθρωποκτονία στο Λασίθι: “Πήγε να πυροβολήσει στον αέρα και το θύμα πέρασε από μπροστά”21:15Μπουρνούς: Οδηγός ξυλοκόπησε και παρέσυρε με το αυτοκίνητο τον πρώην δήμαρχο Ραφήνας21:01Χειροπέδες σε γιατρό του ΕΣΥ που... “ξέχασε” να δηλώσει το οικόπεδό του20:48Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Παρασκευή20:34Athens Energy Summit: Πώς θα επέλθει ισορροπία στην αγορά ενέργειας20:21Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με την εθνική ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004 (εικόνες)20:08Εκλογές - Μεγάλη Βρετανία: Αντίστροφη μέτρηση για πολιτική αλλαγή19:54Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό - Οικογένεια θύματος: Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του19:41Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα από τραγουδιστή: “Δεν κλήθηκα ποτέ από την Αρχή για εξηγήσεις”19:27ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνία επτά στελεχών σε “καλό κλίμα”19:15Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοφ επιστρέφει στον Πειραιά19:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο