LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2024 08:56

Σαλμονέλα στη Μαγνησία: Ομαδική αγωγή για τη δηλητηρίαση παιδιών

Οικογένειες παιδιών που νοσηλεύτηκαν μετά από μόλυνση από το νερό καταθέτουν ομαδική αγωγή κατά του δήμου της Μαγνησίας.

Νερό - βρύση

Διαστάσεις που έπρεπε να περιμένει η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου, λαμβάνει η μαζική δηλητηρίαση του πληθυσμού από σαλμονέλα, λόγω μολυσμένου νερού που τροφοδοτούσε η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης το δίκτυο. Δεκαπέντε οικογένειες των οποίων τα παιδιά τους νοσηλεύτηκαν, καταθέτουν αγωγή κατά του δήμου.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή «η ακαταλληλότητα νερού οφείλεται στις παραλείψεις της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που έχει την ευθύνη και την εποπτεία υδροδότησης και ελέγχου της ποιότητας του πόσιμου νερού, οι οποίες συνίσταται στην έλλειψη ορθού τρόπου χλωρίωσης των υδάτων. Εάν γίνονταν ορθή χλωρίωση, της γεώτρησης τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αφού με τη σωστή χλωρίωση δεν μπορεί να υπάρχει μικροβιακό φορτίο και κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή. Δεν  λαμβάνονταν μέτρα προστασίας των πηγών και γεωτρήσεων, με περίφραξη και περιφρούρηση αυτών, από την προσέγγιση ζώων, τα κόπρανα των οποίων μπορούν να μολύνουν αυτές. Δεν υπάρχει σωστό σύστημα συνεχούς χλωρίωσης, το οποίο μάλιστα να είναι προσαρμοσμένο με τις ποσότητες ύδατος που καταλήγουν σε μία υδατοδεξαμένη, με αποτέλεσμα να υπάρχει υποχλωρίωση.

Οι φορείς ελέγχου και παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου νερού, οφείλουν να λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα που επιβάλλονται από την κείμενη νομοθεσία και να υποβάλλουν τα αποτελέσματα των ελέγχων τους στην αρμόδια υπηρεσία περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας. Τέτοια ενημέρωση δεν προέκυψε να υπήρξε. Αντιθέτως από τα έγγραφα τα οποία γνωστοποιήθηκαν προκύπτει ότι η ΔΕΥΑΡΦ είχε ενημερωθεί πολλάκις για τις επανορθωτικές ενέργειες στις οποίες έπρεπε να προβεί, εκ των οποίων αποδεικνύεται παραχρήμα ότι υπήρχαν διαπιστωμένα προβλήματα και ελλείψεις στον εκ του νόμου τασσόμενο τρόπο ελέγχου και παρακολούθησης της ποιότητας των πόσιμων υδάτων, στα μέτρα των οποίων δεν είχε ανταποκριθεί η δημοτική επιχείρηση, μολονότι εκ του νόμου είναι ιδιαίτερη νομική υποχρέωση της επιχείρησης να λαμβάνει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας», αναφέρει η αγωγή.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Σύρο: Νεκρός νεαρός που έκανε διακοπές στο νησί

Φωτιά στη Σέριφο: Υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά

Χανιά: Πνίγηκε άνδρας που κολυμπούσε στη θάλασσα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιές: Βελτιωμένη η εικόνα σε Κω και ΧίοΣήμερα 07:56 | Ειδήσεις

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη, με την εικόνα των πυρκαγιών να αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”Σήμερα 07:42 | Ειδήσεις

Το παιδί που νοσηλεύτηκε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον πατέρα του, έχει τώρα να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες των στενών συγγενών του.

Missing alert για την εξαφάνιση 3 παιδιώνΣήμερα 06:28 | Ειδήσεις

Τρία παιδιά, ηλικίας 10-13 ετών, εξαφανίστηκαν ταυτόχρονα από δομή φιλοξενίας στο νησί της Ρόδου προκαλώντας συναγερμό στις Αρχές.

Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την ΤρίτηΧθες 16:16 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στη Χίο – Copernicus: Χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες08:24Φωτιές: Βελτιωμένη η εικόνα σε Κω και Χίο08:10Εορτολόγιο - 2 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:57Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”07:44ΕΟΔΥ: Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη 07:30Missing alert για την εξαφάνιση 3 παιδιών07:17Copa America: Ο Παναμάς έκανε δεύτερη σερί νίκη (βίντεο)07:03Copa America: Η Ουρουγουάη στα προημιτελικά με το απόλυτο νικών (βίντεο)06:50Φωτιές: Ολονύχτια μάχη σε Κω, Χίο και Ηράκλειο06:36Euro 2024: Η Πορτογαλία στους “8” με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα06:23Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Τρίτη06:09Βατικανό: Απαγόρευσε τα εμφανή τατουάζ στους εργαζόμενους23:59Ίαν ΜακΚέλεν: Δεν θα επιστρέψει στον ρόλο του μετά την πτώση του από τη σκηνή23:47Γιατρός κατήγγειλε ξυλοδαρμό ηλικιωμένων από τον γιο τους23:35Καβάλα: Νεκρός 29χρονος λουόμενος στη θαλάσσια περιοχή Κεραμωτής23:22Τουρκία - Αρχηγός αντιπολίτευσης για Κυπριακό: Πρέπει να δείξουμε θάρρος 23:08Σαμαράς - Καραμανλής: Kριτική για την κυβερνητική πολιτική στις ομιλίες τους (εικόνες)22:55Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Ο Τραμπ έχει ασυλία για τις πράξεις του ως πρόεδρος22:41Φωτιά στην Χίο: Σύλληψη άνδρα για την πυρκαγιά22:28Βραζιλία: Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση (εικόνες)22:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο