LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2024 09:23

Κυπαρισσία: Λουκέτο σε beach bar με ταμειακή μηχανή “φάντασμα”

Πλήθος παραβάσεων διαπιστώθηκαν σε έλεγχο που έγινε σε beach bar στην Κυπαρισσία.

Beach Bar - παραλία

(εικόνα αρχείου)

Στο κλείσιμο για 48 ώρες beach bar, στην Κυπαρισσία, προχώρησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν τον έλεγχο έχοντας στη διάθεσή τους το σύγχρονο εργαλείο, Έλεγχος-live, που τους παρέχει πρόσβαση στο φορολογικό προφίλ των επιχειρήσεων, από όπου και αν βρίσκονται, και, σε συνδυασμό με τον επιτόπιο έλεγχο, διαπίστωσαν τα εξής:

  • Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 15/05/23.
  • Τα παραστατικά εσόδων εκδίδονταν από δύο ταμειακές μηχανές, για τις οποίες είχε δηλωθεί η παύση της λειτουργίας τους, με δήλωση αυτοπαράδοσης. Παρά το γεγονός αυτό, συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά, εκδίδοντας αποδείξεις. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι καμία από τις μηχανές δεν διαβίβαζε τα δεδομένα στο e-send από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης (Μάιος 2023). Ακόμα η επιχείρηση δεν διέθετε ενεργό POS.

Από τον έλεγχο των Ζ διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί συνολικά 17.500 αποδείξεις, συνολικής αξίας 193.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ 24.100 ευρώ.

Πλέον του λουκέτου, στην επιχείρηση επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 13.050 ευρώ (12.050 ευρώ αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του ΦΠΑ, που εισπράχθηκε, αλλά δεν αποδόθηκε, και 1000 ευρώ για τη μη δήλωση των μηχανών στην ΑΑΔΕ).

Παράλληλα, τα βιβλία της επιχείρησης ελέγχονται σε βάθος ετών, ώστε να καταγραφεί η φορολογική της συμπεριφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αυτή ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής. Στην ίδια διεύθυνση, λειτουργούσε ο ίδιος επιχείρηση και παλαιότερα. Είχε και τότε ελεγχθεί και είχαν διαπιστωθεί πάλι φορολογικές παραβάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Σύρο: Νεκρός νεαρός που έκανε διακοπές στο νησί

Φωτιά στη Σέριφο: Υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά

Σαλμονέλα στη Μαγνησία: Ομαδική αγωγή για τη δηλητηρίαση παιδιών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέο Ψυχικό: Εκτέλεση οδηγού αυτοκινήτου από επιβάτες μηχανήςΣήμερα 08:57 | Ειδήσεις

Εν ψυχρώ δολοφονία οδηγού αυτοκινήτου, σε κεντρικό σημείο του Ψυχικού, μέσα στο αυτοκίνητο του, από επιβαίνοντες σε δίκυκλο.

Σαμαράς - Καραμανλής: “Μέτωπο” κριτικής στην κυβέρνησηΣήμερα 08:29 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, που αποδόμησαν την κυβερνητική πολιτική. Οι πρώτες αντιδράσεις για τις ομιλίες στο Πολεμικό Μουσείο.

Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”Σήμερα 07:42 | Ειδήσεις

Το παιδί που νοσηλεύτηκε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον πατέρα του, έχει τώρα να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες των στενών συγγενών του.

Καλαμάτα: Τυμβωρύχοι έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορόΣήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Η αρμόδια αντιδήμαρχος μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για την μακάβρια καταγγελία μιας γυναίκας κατά την εκταφή της μητέρας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νοσοκομείο Καβάλας: Αποζημίωση 200000 ευρώ σε ασθενή για ψυχική οδύνη09:27Σαμαράς - Καραμανλής: “Μέτωπο” κριτικής στην κυβέρνηση09:14Νέο Ψυχικό: Εκτέλεση οδηγού αυτοκινήτου από επιβάτες μηχανής09:00Καλαμάτα: Τυμβωρύχοι έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό 08:51Τουρκία: Μεταμεσονύχτιος ανασχηματισμός08:37Φωτιά στη Χίο – Copernicus: Χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες08:24Φωτιές: Βελτιωμένη η εικόνα σε Κω και Χίο08:10Εορτολόγιο - 2 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:57Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”07:44ΕΟΔΥ: Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη 07:30Missing alert για την εξαφάνιση 3 παιδιών07:17Copa America: Ο Παναμάς έκανε δεύτερη σερί νίκη (βίντεο)07:03Copa America: Η Ουρουγουάη στα προημιτελικά με το απόλυτο νικών (βίντεο)06:50Φωτιές: Ολονύχτια μάχη σε Κω, Χίο και Ηράκλειο06:36Euro 2024: Η Πορτογαλία στους “8” με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα06:23Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Τρίτη06:09Βατικανό: Απαγόρευσε τα εμφανή τατουάζ στους εργαζόμενους23:59Ίαν ΜακΚέλεν: Δεν θα επιστρέψει στον ρόλο του μετά την πτώση του από τη σκηνή23:47Γιατρός κατήγγειλε ξυλοδαρμό ηλικιωμένων από τον γιο τους23:35Καβάλα: Νεκρός 29χρονος λουόμενος στη θαλάσσια περιοχή Κεραμωτής23:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο