LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 16 Ιουνίου 2024 06:05

Εορτολόγιο - 16 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ποιους τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε ποιους πρέπει να ευχηθείτε "χρόνια πολλά".

Γλυκά - κεράσματα

Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με το εορτολόγιο η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των:

  • Άγιος Τύχων ο Θαυματουργός και Επίσκοπος Αμαθούντος Κύπρου.
  • Άγιος Μνημόνιος ο Επίσκοπος Αμαθούντος Κύπρου.

Γιορτάζουν οι:

  • Μνημόνιος.
  • Τύχων, Τίχων, Τυχερή.

Ο Άγιος Τύχων, έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Αρκαδίου και Ονηρίου. Καταγόταν από ευσεβή οικογένεια, οι δε ενάρετοι γονείς του τον ανέθρεψαν «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου», γι’ αυτό πολύ γρήγορα ο Τύχων διακρίθηκε για το ήθος του χαρακτήρα του, τη σύνεση, τη διάκριση και τη μελέτη των θείων Γραφών.

Σε νεαρή ηλικία και εκτιμώντας τις σπάνιες αρετές του, ο επίσκοπος Μνημόνιος (γιορτή 16 Ιουνίου) τον χειροτόνησε διάκονο. Γρήγορα όμως η αρετή του και η σπουδαία κατηχητική του δράση τον ανέδειξαν διάδοχο του Μνημονίου.

Ως Επίσκοπος διακρίθηκε για τα διοικητικά του χαρίσματα, τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα και τη διάδοση του λόγου του Θεού, η οποία έφερε πλούσιους καρπούς, μεταστρέφοντας πολλούς ειδωλολάτρες.

Ο Άγιος Τύχων κατέστρεψε πολλούς ειδωλολατρικούς ναούς και στη θέση τους ύψωσε χριστιανικούς. Τιμήθηκε μάλιστα από τον Πανάγαθο Θεό και με το χάρισμα της θαυματουργίας, επιτελώντας πολλά θαύματα και πολλές ιάσεις και ευεργεσίες.

Με την θερμή προσευχή του αναζωογόνησε ακόμη και την ξερή και χέρσα γη της περιοχής για να βοηθήσει τους πτωχούς και αδύναμους αγρότες, οι οποίοι είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο. Έζησε με προσευχή, άσκηση, νηστείες και προπάντων ταπείνωση και αγωνίστηκε μέχρι και την τελευταία του πνοή για την Ορθοδοξία και την αλήθεια.

Εκοιμήθη ειρηνικά και κηδεύτηκε μέσα σε γενική συγκίνηση.

Ανατολή ήλιου: 06:02 - Δύση ήλιου: 20:49
Η Σελήνη είναι 9.3 ημερών

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στα Πατήσια: Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα (εικόνες)

Τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιστρα: Ενιαία εφαρμογή θα εντοπίζει τους οφειλέτες

Μέση Ανατολή: Νέα πυρά μεταξύ Λιβανικής Χεζμπολά και Ισραήλ


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας, εκκενώνεται ο οικισμός (εικόνες)Χθες 22:48 | Ειδήσεις

Μεγάλη κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την έγκαιρη επέμβαση στο νέο πυρινό μέτωπο.. Σε ποιο σημείο ξέσπασε η φωτιά. Οι κάτοικοι ζητούν ενισχύσεις.

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού - Κατασχέθηκε το σκάφοςΧθες 19:16 | Ειδήσεις

Πότε οδηγούνται ενώπιον των εισαγγελικών αρχών για την πρόκληση της φωτιάς. Πώς έφτασαν, Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα, στη διαπίστωση ότι τα πυροτεχνήματα προκάλεσαν την πυρκαγιά στο Μπίστι.

Φωτιά στη Ροδόπη – Επιχειρούν εναέρια μέσα (εικόνες)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Κοντά σε ποιο χωριό μαίνεται η πυρκαγιά. Μήνυμα για ετοιμότητα από την Πολιτική προστασία και τον αριθμό 112. Πόσες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν.

Άνδρος – φωτιά: Νύχτα αγωνίας με το φόβο της αναζωπύρωσηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Σπίτια και μαγαζιά έκαψαν στο πέρασμά τους οι φλόγες. Πού βρίσκονται οι διάσπαρτες εστίες και ποιοι οι φόβοι των ντόπιων για τη διάρκεια της νύχτας που δεν θα πετούν τα εναέρια μέσα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
EURO 2024: Το Βέλγιο “έκανε το καθήκον του” κατά της Ρουμανίας (εικόνες)23:59Πάρκινσον: Εξέταση αίματος προβλέπει τη νόσο επτά χρόνια πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων23:47Άνδρος – φωτιά: Νύχτα αγωνίας με το φόβο της αναζωπύρωσης23:34Κασσελάκης: Η ΝΔ απέρριψε τροπολογίες μας για ελαφρύνσεις και διαφάνεια23:19Γάζα - Μπορέλ: Να γίνει έρευνα για τους φονικούς βομβαρδισμούς κοντά σε γραφεία της ΔΕΕΣ 23:03Φωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας, εκκενώνεται ο οικισμός (εικόνες)22:48Σκότωσε εργαζόμενη του σεξ στην Ιταλία το 1999, συνελήφθη… στα Γιάννενα το 202422:32Κρήτη: “Αερογέφυρα ζωής” για βρετανό στρατιωτικό (βίντεο)22:17Ερυθρά Θάλασσα - Χούθι: Πλήξαμε το αεροπλανοφόρο Eisenhower - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ22:01Ιταλία: Νεκρός Ινδός εργάτης ακρωτηριάστηκε και ο εργοδότης τον εγκατέλειψε έξω από το σπίτι του21:46Κιλκίς: Πουλούσε το λάδι του ως δήθεν “έξτρα παρθένο”21:32Βόλος: Γυναίκα κατέρρευσε σε εστιατόριο και πέθανε21:17Πορτογαλία – EURO 2024: Επικράτηση–“περίπατος” επί της Τουρκίας (εικόνες)21:01Σεισμός στο Ηράκλειο20:46Βόλος: Μεθυσμένος έσερνε τη μάνα του από το πόδι για να την διώξει από το σπίτι20:32Μακρόν: Να μην αφήσουμε στα άκρα να περάσουν20:17Φωτιά στη Ροδόπη – Επιχειρούν εναέρια μέσα (εικόνες)20:03Λουιζιάνα: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία19:48Φωτιά στη Λακωνία, επιχειρούν και εναέρια μέσα (εικόνες)19:35Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού - Κατασχέθηκε το σκάφος19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο