LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2024 06:21

Λουιζιάνα: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία

Ο νόμος προβλέπει πως οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται σε μεγάλο μέγεθος, ώστε να είναι ευδιάκριτες.  Ανοίγει ξανά ο διάλογος για τον διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ - Λουισιάνα - Δέκα εντολές

Η Λουιζιάνα επέβαλε χθες Τετάρτη να αναρτώνται οι δέκα εντολές σε κάθε σχολική αίθουσα στη συντηρητική πολιτεία του αμερικανικού Νότου, απόφαση άνευ προηγουμένου που ανοίγει ξανά τον διάλογο για τον διαχωρισμό εκκλησίας/κράτους.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Λουιζιάνας, ο Τζεφ Λάντρι, υπέγραψε νόμο που προβλέπει ότι οι δέκα εντολές θα αναρτώνται υποχρεωτικά σε κάθε αίθουσα δημόσιου σχολείου –από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ως τα πανεπιστήμια που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο– από τη νέα σχολική χρονιά.

Καθώς «αν θες να σέβεσαι το κράτος δικαίου, πρέπει να ξεκινήσεις από τον αρχέτυπο νόμο, αυτόν του Μωυσή», δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του νομοσχεδίου.

Ο νόμος προβλέπει πως οι δέκα εντολές θα αναρτώνται σε κορνίζες ή πόστερ, σε μεγάλο μέγεθος και γραμματοσειρά ώστε να είναι ευδιάκριτες. Η ισχυρή αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης δικαιωμάτων και ελευθεριών ACLU προειδοποίησε πως το ζήτημα θα κριθεί στη δικαιοσύνη.

«Ο νόμος παραβιάζει τον διαχωρισμό της εκκλησίας και του κράτους και είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικός», τόνισε σε ανακοίνωσή τηςΗ πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος απαγορεύει τον καθορισμό εθνικής θρησκείας, καθώς και την εύνοια σε οποιαδήποτε θρησκεία σε βάρος άλλης.

Κι άλλες συντηρητικές αμερικανικές πολιτείες στη λεγόμενη «ζώνη της Βίβλου» στις νότιες ΗΠΑ έχουν αποπειραθεί να θεσπίσουν παρόμοια μέτρα· αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό διά νόμου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεταναστευτικό: Εκατόμβη νεκρών σε ναυάγια πλοίων με προορισμό την Κρήτη09:52Συνάντηση Τραμπ - Στάρμερ: Επί τάπητος διεθνείς υποθέσεις και επενδυτικές συμφωνίες09:38Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα “Antifa”09:24Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ09:11Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜ08:57Αίγιο: Συνελήφθη πατέρας που οδηγούσε με το 5χρονο παιδί του αγκαλιά08:43ΚΤΕΟ: 700.000 οχήματα χωρίς έλεγχο - Σοβαρός κίνδυνος στους ελληνικούς δρόμους08:28Πενσιλβάνια: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 βαριά τραυματισμένοι από πυρά – Νεκρός και ο δράστης08:14Θεσσαλονίκη: Έκοβαν παράνομα ξύλα στο δάσος της Αρέθουσας και τα πουλούσαν07:59Γλυφάδα: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης κι έχασε τη ζωή του (εικόνες)07:46Φονική καραμπόλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (βίντεο)07:32Τεντόγλου: Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου07:17ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε 3 αστυνομικούς σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας07:04Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου06:37Μητσοτάκης – ANT1: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο