LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2024 17:26

Νίκαια: Σύλληψη διαρρηκτών επ' αυτοφώρω - Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους έβλεπε live από κάμερα

Που και πως πιάστηκαν οι "ποντικοί". Σκούπα της Αστυνομίας, με πολλές συλλήψεις και για τα λεγόμενα "εγκλήματα δρόμου".

ΕΛΑΣ - Νίκαια - Street Crimes

Στη σύλληψη τριών διαρρηκτών, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, που είχαν εισβάλει σε κατοικία στη Νίκαια αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο (18/5), όταν ο ιδιοκτήτης της κατοικίας έλειπε για διακοπές, ενώ τα τρία άτομα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία κατά τη διαφυγή τους και συνελήφθησαν.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται και έτεροι συγκατηγορούμενοι, οι οποίοι εκτελούσαν χρέη τσιλιαδόρου, στους οποίους διοχετεύτηκαν τα κλοπιμαία.

Σε βάρος των τριών ατόμων που οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και απείθεια.

Διήμερη επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου»

ΕΛΑΣ - Νίκαια - Street Crimes

Οι δυνάμεις των αρχών προχώρησαν και στη σύλληψη 14 ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές και -2- ληστείες. Ταυτοποιήθηκαν 20 εμπλεκόμενοι στις εξιχνιασμένες περιπτώσεις. Κατασχέθηκε πιστόλι, περίστροφο, πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η ανακοινωση της αστυνομίας:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε διήμερη (11 και 20-5-2024) επιχειρησιακή δράση, με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η δράση αναπτύχθηκε σε περιοχές της Αθήνας (Κολωνό, Καλλιθέα, Ακρόπολη και Ομόνοια) με στόχο την αποδόμηση συμμοριών που διαπράττουν κλοπές, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και τον εντοπισμό διωκόμενων ατόμων.

Κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και ελέγχθηκαν ύποπτα άτομα, η δράση των οποίων ερευνούνταν προγενέστερα της επιχείρησης και ακολούθως πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου έρευνες σε οικίες και αυτοκίνητα τους.

ΕΛΑΣ - Νίκαια - Street Crimes

Στην κατοχή των ελεγχόμενων ατόμων και εντός οχημάτων και οικιών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • · πιστόλι,
  • · περίστροφο,
  • · -28- ταξιδιωτικά έγγραφα,
  • · πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων,
  • · μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • · -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • · μαχαίρι,
  • · -23- κινητά τηλέφωνα,
  • · -25- ρολόγια και
  • · το χρηματικό ποσό των -475- ευρώ.

Αποτέλεσμα των στοχευμένων ελέγχων ήταν η σύλληψη -14- ατόμων -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Με την ολοκλήρωση της επιχειρησιακής δράσης και έπειτα από τη συλλογή και αξιολόγηση των δεδομένων, εξιχνιάστηκαν συνολικά -13- κλοπές από οικίες και καταστήματα, κλοπή οχήματος, κλοπή από το εσωτερικό οχήματος και -2- περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα με απειλή λοστού.

ΕΛΑΣ - Νίκαια - Street Crimes

Για τα ανωτέρω αδικήματα, σχηματίστηκε πλήθος δικογραφιών σε βάρος ταυτοποιημένων δραστών και υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ερμού: Άνδρας επιτέθηκε σε 20χρονη στην μέση του δρόμου

Χαλκίδα: Συνελήφθη η διευθύντρια της ΔΟΥ για εκβιασμούς επιχειρηματιών

Μητσοτάκης στο “Power Summit 2024 - Lights On”: Οι επενδύσεις, ο λιγνίτης και η ενεργειακή μετάβαση (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έρευνες: Μικροπλαστικα εντοπίστηκαν στο σπέρμα πολλών ανδρών07:10Θεσσαλονίκη: Ιστιοπλόος που αγνοείτο εντοπίστηκε σώος06:56Μέση Ανατολή: Νέα πυρά μεταξύ Λιβανικής Χεζμπολά και Ισραήλ06:42Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα: Η ιστορία της γιορτής της πατρότητας06:28Εορτολόγιο - 16 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:14Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Κυριακή06:00Euro 2024: Η Ιταλία κέρδισε με ανατροπή την Αλβανία (εικόνες)23:59Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση για τα νομικά πρόσωπα23:45Κάτω Πατήσια: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβισμός ατόμων από την Πυροσβεστική23:31Πέθανε ο Κέβιν Κάμπελ23:17Ουκρανία: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για απαγωγή παιδιών και παράνομες υιοθεσίες23:05Στεφανίδη: Η έκκληση στον Μητσοτάκη και η παρέμβαση Λιβάνιου22:50Athens Pride 2024: Χρώματα και συνθήματα στην παρέλαση υπερηφάνειας (εικόνες)22:36Η Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης της Κάσου22:22Ρέθυμνο: Νεκρός βρέθηκε καπετάνιος σε πλοίο22:07TikTok: Πως ευθύνεται για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη21:53Χανιά: Άγρια συμπλοκή με... ξύλο και πυροβολισμούς σε μίνι μάρκετ (εικόνες)21:40Πέθανε ο Ελευθέριος Καλογιάννης21:26Συνελήφθη 52χρονος με καταδίκες φυλάκισης πάνω από 35 χρόνια21:12Euro 2024: Η Ισπανία κέρδισε εύκολα την Κροατία (εικόνες)20:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο