LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2024 13:03 | Ανανέωση: 24 Ιανουαρίου 2024 12:57

Ομόφυλα ζευγάρια - Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Η ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα, δεν αφαιρεί από κάποιους

Στην προωθούμενη ρύθμιση που αφορά τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σημαντικό βήμα για την ισότητα όλων των πολιτών χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ρύθμιση για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην συνεδρίαση του υπουργικόυ συμβουλίου.

«Κυρίως όμως επιδιώκεται η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν, και τα παιδιά αυτά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα παιδιά», τόνισε ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας πως μιλάμε για κάτι που ισχύει ήδη σε 36 χώρες σε πέντε ηπείρους «χωρίς πουθενά να φαίνεται ότι έβλαψε την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική αρμονία».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του ότι όλο αυτό το διάστημα η ρύθμιση συζητήθηκε νηφάλια. «Και η παράταξή μας κατέκτησε αυτή την διαδικασία της ώριμης διαβούλευσης αντί του ισοπεδωτικού μέτρου της κομματικής πειθαρχία», συνέχισε τονίζοντας πως ακούστηκαν όλες οι απόψεις, τις οποίες και σέβεται.

«Ακούστηκαν όμως και φωνές που δεν είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα, κυρίως των ομόφυλων γονέων που θα μπορούν επιτέλους να κοιμούνται ήσυχοι απαλλαγμένοι από τον φόβο ότι αν τους συμβεί κάτι, το παιδί τους δεν θα καταλήξει στον άλλο γονέα αλλά σε κάποιο ίδρυμα»Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τι δεν κάνει το προτεινόμενο νομοσχέδιο, «δεν μεταβάλλει το ισχύον πλαίσιο της παρένθετης κύησης και αποκλείει τους χαρακτηρισμούς γονέας 1 και γονέας 2».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς, χωρίς όμως να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αυτό απαιτεί άλλωστε η ευαισθησία της Δημοκρατίας μας, «στην οποία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και σίγουρα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού».

«Σέβομαι τη διαφορετική άποψη της Εκκλησίας»

«Ένα θέμα ισότητας δεν προσφέρεται για διχαστικές προκλήσεις και σίγουρα δεν προσφέρεται για υπερβολικές μεγεθύνσεις. Και έτσι υποδέχομαι και τις θέσεις της Εκκλησίας, τις οποίες δέχομαι απόλυτα», συνέχισε. «Θέλω όμως να είμαι σαφής. Αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας, όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις».

‘Οπως υπενθύμισε, και παλαιότερα «είχαμε διαφορετικές οπτικές με την Εκκλησία, για τον πολιτικό γάμο, την καύση των νεκρών και το θέμα των ταυτοτήτων. Η ζωή όμως απέδειξε ότι οι αλλαγές αυτές ήταν ώριμες, δεν έβλαψαν την κοινωνία αλλά ούτε τη συνεργασία με την Εκκλησία. Και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει και τώρα».


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαία σε Βούλα - Ομόνοια: 4 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες (εικόνες)

Έγκλημα στην Χαλκίδα - Αδερφός 43χρονου: Δεν θέλουμε εκδίκηση, θέλουμε πίσω τον Σάκη, αλλά... (βίντεο)

Ομόφυλα ζευγάρια - Άνθιμος: Βουλευτές ζητούν βοήθεια από την Εκκλησία, γιατί “βιάζεται” η συνείδηση τους (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒύρωνας: Πυροβολισμοί σε επιβάτη αυτοκινήτουΣήμερα 21:43 | Ειδήσεις

Νέο αιματηρό περιστατικό, αυτήν τη φορά στο κέντρο της Αθήνας, στον Βύρωνα.

Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσηςΣήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Η έλευση του Έντι Ράμα, αλλά και μία ανάρτηση που πραγματοποίησε, "πυροδότησε" νέο κύκλο αντιδράσεων. 

Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεταιΣήμερα 20:34 | Ειδήσεις

Ορκισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο στη Ράφα, παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις εμφανίζεται ο Νετανιάχου.

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Η “παρέλαση” περιπολικών έξω από το ΑΤ και η ΕΔΕ για τους αστυνομικούςΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο «φως» ο ΑΝΤ1, από τη στιγμή της γυναικοκτονίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Το πόρισμα της ΕΔΕ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα – Σιδηρόδρομος: Μηχανές τρένων… ”τσούγκρισαν” στο σταθμό22:05Βύρωνας: Πυροβολισμοί σε επιβάτη αυτοκινήτου21:51Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ο Μπαρτζώκας αποθεώθηκε στο “Καραϊσκάκης” (εικόνες)21:38Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία21:25Τουρκία: Ατύχημα με Boeing την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)21:11Μητσοτάκης για Final 4: “Γατάκια”... εγώ γκαντέμης; (βίντεο)20:58Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεται20:44ΟΑΣΘ: Τα πρώτα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων (εικόνες)20:31Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Η “παρέλαση” περιπολικών έξω από το ΑΤ και η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς20:17Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή20:04Eurovision: Μαζική διαδήλωση κατά του Ισραήλ στο Μάλμε (εικόνες)19:50Αιγιαλός: Σε εξέλιξη οι δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης του 19:36Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος νεαρός που “εξαφάνισε” κουτί φιλανθρωπικών δωρεών19:22Σλοβενία: Προχωρά σε αναγνώριση της Παλαιστίνης19:08Δωρεά οργάνων σε 17 ασθενείς μέσα στο Πάσχα18:54ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα για το “Θα τους ξεσκίσω” του Κασσελάκη18:40Υπουργείο Προστασίας Πολίτη: Νέο πειθαρχικό δίκαιο στην ΕΛΑΣ18:26Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσης18:12Θεσσαλονίκη: Σφοδρή κακοκαιρία με δρόμους – ποτάμια και “χοντρό” χαλάζι17:59Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Αποχώρησε η Χαμάς17:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο