LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2024 20:15

ΟΑΣΘ: Τα πρώτα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων (εικόνες)

Πότε θα ξεκινήσουν να κινούνται τα οχήματα στις γραμμές της Θεσσαλονίκης. Από ποιες περιοχές της πόλης θα αρχίσουν.

ΟΑΣΘ - Ηλεκτρικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες δοκιμές στα 6 από τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη δρομολόγησή τους.

Μέσα στον Μάιο, τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα αρχίσουν να δρομολογούνται σε λεωφορειακές γραμμές, κατά κύριο λόγο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η “πρεμιέρα” θα γίνει στη γραμμή 21 που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος - Αριστοτέλους και στη γραμμή 29 που εκτελεί το δρομολόγιο Πολίχνη - Αριστοτέλους.

Οι δοκιμές, που είχαν αρχίσει στις 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν σε 6, από τα συνολικά 110 καινούρια ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληρούν τις προδιαγραφές που τέθηκαν στη σύμβαση προμήθειάς τους. Κάθε ένα από τα 6 λεωφορεία ήταν φορτωμένο με σακιά άμμου, βάρους 2,5 τόνων, το οποίο αντιστοιχεί σε ένα μισογεμάτο λεωφορείο. Η ολοκλήρωση των δοκιμαστικών έγινε μόλις το κάθε ένα από τα έξι λεωφορεία διένυσε 5.000 χιλιόμετρα.

Αυτές τις μέρες γίνεται η παραλαβή των ηλεκτρικών λεωφορείων από το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο διενήργησε τον διαγωνισμό για την προμήθειά τους, και θα παραχωρηθούν προς χρήση στον ΟΑΣΘ.

ΟΑΣΘ - Ηλεκτρικά

Όπως προέκυψε, τα λεωφορεία όχι μόνον πληρούν τις προδιαγραφές, αλλά διαθέτουν υπερδιπλάσια ενεργειακή αυτονομία από την απαιτούμενη. Έτσι, ενώ βάσει του διαγωνισμού θα έπρεπε να μπορούν να πραγματοποιούν με μία φόρτιση διαδρομές μήκους τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων, στην πράξη τα λεωφορεία διανύουν άνετα περισσότερα από 300 χιλιόμετρα.

«Τα έξι ηλεκτρικά λεωφορεία ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Τις επόμενες μέρες θα παραλάβουμε και τα 110 λεωφορεία και μέσα στο Μάιο θα αρχίσουμε να τα δρομολογούμε. Μάλιστα, τα πρώτα δρομολόγια προγραμματίστηκε να καλύψουν τον Εύοσμο και την Πολίχνη», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης.

«Από τις δοκιμές που έγιναν αποδείχθηκε ότι τα λεωφορεία έχουν υπερδιπλάσια ενεργειακή αυτονομία από την απαιτούμενη. Επομένως μπορούν να δρομολογηθούν σε οποιουδήποτε μήκους γραμμή του ΟΑΣΘ», τονίζει ο διευθυντής Ανάπτυξης του Οργανισμού Χρήστος Χατζηγεωργίου.

Την ίδια ώρα, οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων στη Σταυρούπολη, προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και εντός του μήνα ο ΟΑΣΘ θα είναι σε θέση να φορτίζει τα λεωφορεία του σε αυτόν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

AstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωση

Μαρινάκης για επίσκεψη Ράμα: Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημα

Ηλεία: Τροφική δηλητηρίαση έστειλε “ένα χωριό” στο νοσοκομείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν - Ραϊσί: Εντοπίστηκε η σορός του (βίντεο)Σήμερα 10:21 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ενημέρωση για την σορό του Ιρανού Προέδρου, αλλά και την τύχη των υπολοίπων επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο, μεταξύ των οποίων ο ΥΠΕΞ του Ιράν.

Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Αίτημα σύλληψης για τον Νετανιάχου και ηγέτες της ΧαμάςΣήμερα 14:20 | Ειδήσεις

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δήλωσε ότι ζητά την σύλληψη και του Υπ. Άμυνας του Ισραήλ.

Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώςΣήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σχετικά με τις προθέσεις της Ελλάδας για τη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία.

Βόλος: Έβαζε βενζίνη στο χορτοκοπτικό και άρπαξε φωτιά - Νοσηλεύεται διασωληνωμένοςΣήμερα 11:44 | Ειδήσεις

Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σκιάθος – δυστύχημα: Ξεψύχησε την ώρα της αεροδιακομιδής14:51Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής14:47Eνδοοικογενειακή βία - Panic Button: Επεκτείνεται σε όλη τη χώρα14:34Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Αίτημα σύλληψης για τον Νετανιάχου και ηγέτες της Χαμάς14:21ΗΠΑ: Η “εξέγερση” στα πανεπιστήμια για την Γάζα και το αίτημα για οικονομικό “διαζύγιο” με το Ισραήλ14:07Μαρινάκης: Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα13:53Βόλος: Έβαζε βενζίνη στο χορτοκοπτικό και άρπαξε φωτιά - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος13:40Φοιτητικές εκλογές: Έκκληση του Κοσμήτορα Νομικής ΑΠΘ κατά της αφισορύπανσης13:26Σαντορίνη: Οι κατολισθήσεις, η Πολιτική Προστασία και οι... τουρίστες13:13Σάκκαρη – Τσιτσιπάς: Οι νέες τους θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη13:00Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώς12:46Θεσσαλονίκη - Μητσοτάκης: Σε έξι μήνες θα παραδοθεί το πιο σύγχρονο μετρό ευρωπαϊκής πόλης12:33Αγία Σοφία: Αναστολή στα τακτικά χειρουργεία, αποφάσισαν οι γιατροί12:19Απεργία 21 Μαΐου: Τι θα γίνει με παιδικούς σταθμούς και υπηρεσίες Δήμων12:05Συνολάκης – Δήλος: Ένα κομμάτι του νησιού θα βυθιστεί σε 50 χρόνια11:52Κομοτηνή - Κασσελάκης: Ο σύλλογος “Περπατώ” υποκαθιστά τον ρόλο ενός κράτους αδιάφορου (βίντεο)11:39Θάνατος Ραϊσί – Τουρκικά ΜΜΕ: Το drone “Ακιντζί” τον εντόπισε11:25Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση τουρίστας που έκανε βουτιά από βράχο11:11Λαμία: Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο με σχολικά γεύματα (βίντεο)10:57ΑΑΔΕ – Συγχωνεύσεις: Όλοι οι φορολογούμενοι της Αττικής σε μία Υπηρεσία10:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο