LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2024 17:43 | Ανανέωση: 09 Μαΐου 2024 18:12

Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσης

Η έλευση του Έντι Ράμα, αλλά και μία ανάρτηση που πραγματοποίησε, "πυροδότησε" νέο κύκλο αντιδράσεων. 

Μητσοτάκης - Ράμα

Αντιδράσεις για ποικίλους λόγους έχει φέρει η ανάρτηση του Έντι Ράμα στην οποία αναφέρεται στην επικείμενη έλευσή του στην Ελλάδα, στις 12 Μαΐου, αναφέροντας πως πραγματοποιείται στο «πλαίσιο μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Έντι Ράμα:

"Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό.

Ωστόσο, όπως σωστά τόνισε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους.

Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή, 12/5, δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αφηγήσεις που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας.

Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας όπου ζει μια τεράστια κοινότητα Αλβανών, για να συνεργαστώ με τους συμπολίτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ το όραμα για την Αλβανία του 2030. Αυτά είναι όλα για την επίσκεψή μου στη φίλη και γείτονα Ελλάδα"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε συνέντευξή του αναφερόμενος στην επικείμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα, ότι δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης και έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του. “Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Εχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές. Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Εντι Ράμα, είπε «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε”.


Σε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Έντι Ράμα στην ανάρτησή του προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην οποία αναφέρει:

“Συμφωνεί ο κ. Πρωθυπουργός με την αντίδραση του Αλβανού ομολόγου του που παρεμβαίνοντας στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας, ασκεί κριτική στην ελληνική αντιπολίτευση με αφορμή τις αντιδράσεις για την επικείμενη επίσκεψή του στις 12/5;


Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με την τοποθέτηση του κ. Ράμα που ενώ κατανοεί “πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός”, σε ό,τι αφορά στην αντίθετη άποψη της αντιπολίτευσης της Ελλάδας, αυτή (η αντίθεση) κατά τον Αλβανό Πρωθυπουργό “ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό”; Είναι ο κ. Ράμα ο αυθεντικός ερμηνευτής του κ. Μητσοτάκη;”

Απάντηση έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος επεσήμανε σχετικά με την έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού πως “η κυβέρνηση ενημερώθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου και ότι δεν είχε υπάρξει ενημέρωση για τον τόπο στο οποίο θα γίνει η εκδήλωση”. Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη στις ευρωεκλογές και τόνισε ότι “δεν είναι διμερές ζήτημα το ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη. Είναι ένα ζήτημα του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου αθωότητας και της ανάγκης να υπάρξει μια δίκαιη δίκη”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωση απαντησε: “Αντίστοιχα, την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό που απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη, ας τα αναζητήσει στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί, η οποία αντιμετωπίζει την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη, ενώ ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Ελλάδα στην επέτειο προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη”.

Φρέντη Μπελέρης - Χειμάρρα

Στο εν λόγω ζήτημα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος ο οποίος σε συνέντευξή του είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Ράμα ως αρχηγός κυβερνήσεως μπορεί φυσικά ελεύθερα να απευθύνεται στους ομοεθνείς του. Όμως δεν μπορεί να μας διαφεύγει ότι τη 12η Μαΐου συμπληρώνεται ένα έτος από τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη. Και εγώ βλέπω έναν Έλληνα Πρωθυπουργό να μιλά απλώς για μια "αχρείαστη" επίσκεψη σαν να μην συμβαίνει τίποτα και έναν Αλβανό Πρωθυπουργό να κάνει μαθήματα στην ελληνική αντιπολίτευση. Κανένας από τους δύο δεν μπήκε στον κόπο να μας θυμίσει τι σημαίνει η 12η Μαΐου. Ό,τι έπρεπε να έχει κάνει η Κυβέρνηση, έπρεπε να το έχει κάνει εδώ και καιρό. Ένδεκα μήνες η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα σε διπλωματικό επίπεδο ώστε ο άνθρωπος αυτός που εξελέγη δημοκρατικά από τους συμπατριώτες μας στη Χιμάρα να αναλάβει τα πολιτικά καθήκοντα του δημάρχου και να έχει μία δίκαιη δίκη. Και ένα μήνα πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές η ΝΔ έρχεται να ρίξει στάχτη στα μάτια στους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου συμπεριλαμβάνοντάς τον στο ευρωψηφοδέλτιο. Και μάλιστα, κατά πληροφορίες, αντίθετα προς τις εισηγήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου. Θα έπρεπε να είναι πολύ πιο ισχυρή η αντίδραση της κυβέρνησης διαχρονικά στο ζήτημα αυτό. Να μην έχει επιτρέψει στην αλβανική κυβέρνηση να εμπλέξει τον Φρέντι Μπελέρη σε μία προεκλογική αντιπαράθεση, γιατί αυτήν τη στιγμή αυτό συμβαίνει. Ο ένας λέει “είναι δικός μου υποψήφιος ευρωβουλευτής” και ο άλλος του λέει “όχι, θα έρθω στην Αθήνα να κάνω τη συγκεκριμένη ημέρα επίδειξη ισχύος”. Και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ράμα είναι πολιτικοί οι οποίοι έχουν αφήσει κατά μέρος την ουσία και επιμένουν μόνο στην επικοινωνία. Ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας εδώ στην Ελλάδα».

Η Ελληνική Λύση εξέδωσε με τη σειρά της ανακοίνωση σχετικά στην οποία αναφέρει:

“Η δήλωση του Ράμα αποδεικνύει ότι ουσιαστικά στηρίζει τον κο. Μητσοτάκη στις εκλογές που έρχονται. Είναι ωμή παραβίαση στην εκλογική διαδικασία στην χώρα μας. Ουσιαστικά δημιουργεί πρόπλασμα μειονότητας αλβανικής στην Ελλάδα, οδηγώντας όλους αυτούς με την δήλωσή του προς τη ΝΔ. Τι αποδεικνύει αυτό; Ότι η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις οποιουδήποτε σωβινιστή, μιλιταριστή και γι’ αυτό ο κος Ράμα, ο οποίος επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα, πρέπει να είναι ανεπιθύμητος στην χώρα. Από την άλλη, να πούμε στον κο. Μητσοτάκη, όταν ο εχθρός σου σε στηρίζει, τότε ο λαός σε μαυρίζει”.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ

AstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωση

Σπηλιωτόπουλος: ‘Έχω αποστασιοποιηθεί από την ΝΔ πολιτικά και ψυχικά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κομοτηνή - Κασσελάκης: Ο σύλλογος “Περπατώ” υποκαθιστά τον ρόλο ενός κράτους αδιάφορου (βίντεο)11:39Θάνατος Ραϊσί – Τουρκικά ΜΜΕ: Το drone “Ακιντζί” τον εντόπισε11:25Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση τουρίστας που έκανε βουτιά από βράχο11:11Λαμία: Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο με σχολικά γεύματα (βίντεο)10:57ΑΑΔΕ – Συγχωνεύσεις: Όλοι οι φορολογούμενοι της Αττικής σε μία Υπηρεσία10:42Ιράν - Ραϊσί: Εντοπίστηκε η σορός του (βίντεο)10:28Επιστολή Μητσοτάκη στην Φον Ντερ Λάιεν για τις πολυεθνικές και τις τιμές προϊόντων στην ΕΕ10:15Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής10:01Ιράν - Ραϊσί: Ο θάνατος του προέδρου και η διεθνής ανησυχία09:47Γυναικοκτονία - Φλωρίδης: οι δικαστές πρέπει να προσαρμοστούν στους νέους νόμους09:33Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Το θύμα δεν είχε κληθεί να καταθέσει στη δίκη του πρώην άντρα της09:19Άρης - ΠΑΟΚ: συλλήψεις πριν και μετά το ντέρμπι09:06Έγκλημα στην Χαλκίδα - Τάρτης: την έριξε από τη σκάλα και την αποτελείωσε με το μαχαίρι (βίντεο)08:52ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” της νέας εβδομάδας08:38ΑΑΔΕ: Έρχεται το “φορολογικό ξυπνητήρι”08:24Ελευσίνα: Συνελήφθη δραπέτης φυλακών από το 201108:11Πάτρα – τροχαίο: Εγκλωβίστηκαν μητέρα και παιδί07:57Ιραν - Ραϊσί: Επίσημα νεκρός ο πρόεδρος και ο Υπουργός Εξωτερικών07:44Εκλογές - ΤΕΕ: Στασινός και ΔΚΜ νίκησαν με 41%07:30Κέρκυρα: Άγριος ξυλοδαρμός ανήλικου από 15χρονο07:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο