LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2023 19:55

Κακοκαιρία “Daniel”: Δύο νέα προγράμματα στήριξης των πληγέντων

Ποιες χρηματικές ζημίες θα καλύπτουν οι νέες αποζημιώσεις και ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις υπαγωγής σε αυτές.

 ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Στην εξαγγελία δύο νέων προγραμμάτων για τη στήριξη των αγροτών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες της θεομηνίας «Ντάνιελ» θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών των περιοχών γύρω από την Κάρλα.

Το ένα πρόγραμμα θα αφορά την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος, για όσο καιρό απαιτηθεί, καθώς 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων παραμένουν καλυμμένα με νερό.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης «από την πρώτη στιγμή είχαμε δεσμευθεί, γι’ αυτό και σε ελάχιστο χρόνο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και αυτό το πρόγραμμα, όπως επίσης και ένα πρόγραμμα γι’ αυτούς που τα χωράφια τους δεν είναι πλημμυρισμένα, αλλά δεν μπορούν να παράξουν».

Το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος σε αγρότες που τα χωράφια τους είναι ακατάλληλα για καλλιέργεια, καθώς έχουν επικαθίσει σε αυτά φερτά υλικά και ιλύς.

Σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση των φερτών υλικών αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από τη πλευρά τους οι αγρότες έθεσαν μια σειρά επιμέρους προβλήματα τα οποία αναφύονται με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία των βουλευτών Θεσσαλίας της ΝΔ, Χρ. Κέλλα, Χρ. Καπετάνου και Μάξιμου Χαρακόπουλου, μετείχε και ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης.

Από την πλευρά των αγροτών μεταξύ άλλων μετείχαν οι κ.κ. Χρήστος Πάνος πρόεδρος Καστρίου Αγιάς, Άγγελος Τζιαμαλής αγρότης, γεωπόνος και πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Σωτηρίου, Δημήτρης Παπακανάκης πρόεδρος Αμυγδαλοπαραγωγών Καλαμακίου, Ιωάννης Κουκούτσης αντιδήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Χρυσοβαλάντης Βεργής πρόεδρος Νίκης Αχιλλείου, Γεώργιος Νάκας αγρότης από τη Μέλισσα, Κωνσταντίνος Νάχαμος αγρότης από το Λοφίσκο, Βασίλειος Τζιμούρτας αγρότης και Αριστείδης Τανός.

Ειδήσεις σήμερα: 

Λεωφόρος Συγγρού: Δυο τροχαία δυστυχήματα μέσα σε λίγες ώρες

Προϋπολογισμός 2024: Κατατίθεται στη Βουλή το οριστικό σχέδιο

ΕΛ.ΑΣ: Συναγερμός για τον “Δράκο των Εξαρχείων”


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Χθες 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις δράστες και τους κατηγορούν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων. Πώς σχετίζονται οι δύο εκρήξεις.

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκήΧθες 16:27 | Ειδήσεις

Στην σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20Τένις - Μαδρίτη: Πρόωρος αποκλεισμός για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά 21:11Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα 20:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο