LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2024 20:50

Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν στις 30 Απριλίου

Παράταση πήραν όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις Απριλίου των πολιτών, που κανονικά είχαν προθεσμία μέχρι σήμερα.

Χρήματα

Λόγω έκτακτων εργασιών στις υποδομές της ΓΓΠΣΨΔ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρατείνονται με αποφάσεις του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, οι προθεσμίες εκπλήρωσης όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων, παρακρατούμενων φόρων, φορολογιών κεφαλαίου, ΦΠΑ, τελών και λοιπών έμμεσων φόρων και οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, έως και την 2α Μαΐου 2024.

Ειδικότερα,

Α. Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας& Οικονομικών παρατείνονται μέχρι και την 2/5/2024, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες λήγουν στις 30/04/2024. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/ διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Β. Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ:

- παρατείνονται μέχρι και την 2/5/2024:

  • οι προθεσμίες εκπλήρωσης όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30.4.2024, όπως δηλώσεις ΦΠΑ (ΈΝΤΥΠΟ Φ2), παρακρατούμενοι φόροι, δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, τέλη και λοιποί έμμεσοι φόροι κ.λπ.,
  • οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φορολογιών κεφαλαίου (φόρων κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από τυχερά παίγνια, μεταβιβάσεις ακινήτων και στοιχείων ακινήτων Ε9), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30/4/2024 και την 1/5/2024.

- Για υποβολές δηλώσεων ΦΠΑ που έγιναν μετά την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος (ώρα 15:30) η καταληκτική προθεσμία για την καταβολή του φόρου παρατείνεται μέχρι 31/5/2024. Η ίδια ημερομηνία (31/5/2024 ) είναι καταληκτική και για τις δύο δόσεις στην περίπτωση επιλογής καταβολής του οφειλόμενου ποσού σε δόσεις.

Σκοπός της παράτασης είναι η διευκόλυνση των φορολογούμενων ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων και καταβολής των φόρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκή

Χανιά: ανήλικος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του

Απεργία Πρωτομαγιάς: Τα δρομολόγια των πλοίων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Οι προκλήσεις, σας απομακρύνουν από την ΕΕ (εικόνες)Χθες 19:48 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός από τη Φλώιρνα όπου περιοδεύει, τόνισε ότι η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ειναι μονόδρομος για την ένταξη της γειτονικής χώρας..

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Η τραγική σύμπτωση και τα... παράπονα του 50χρονου κατηγορούμενουΧθες 18:37 | Ειδήσεις

Η αποκάλυψη του ΑΝΤ1 για το πρωινό που συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα. Τι υποστηρίζει ο 50χρονος δράστης. Ποια είναι οι κατάσταση των παιδιών του θύματος. 

Κηφισιά – Τραυματισμός μαθητή: Συνελήφθησαν τρεις σιδηρουργοίΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Ποια ποινική κατηγορία αντιμετωπίζουν οι τεχνιτες και πώς αυτή σχετίζεται με την κατάσταση της υγείας του 9χρονου μαθητή, ο οποίος καταπλακώθηκε από την σιδερένια πόρτα.

Κιλκίς: Δίωξη στον 54χρονο κτηνοτρόφο που πυροβόλησε ληστέςΧθες 18:41 | Ειδήσεις

Τι υποστηρίζει ο 54χροος κτηνοτρόφος που πυροβόλισε ληστές με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός εξ αυτών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ξυλοκόπησε τον “τελευταίο των παπαράτσι”23:59Ισραήλ: Ανακαλεί την απαγόρευση του Associated Press23:49Ελληνοκαναδός μαθητής ο νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Επιστήμης και Μηχανικής23:39Μητσοτάκης από Καστοριά: Δεν πρόκειται να μετατρέψουμε την πολιτική αντιπαράθεση σε μiα αρένα γεμάτη χυδαιότητα23:29Κασσελάκης: “Όχι” στον Ανδρουλάκη, άνοιγμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ23:15ΗΠΑ - Μπάιντεν: Σε πτώση η δημοτικότητα του προέδρου23:01Αττική - Απάτες: Υπόσχονταν άδειες οπλοφορίας και αγορά οικοπέδων (εικόνες)22:48Telegraph - Τσέλσι: Διαζύγιο με Ποτσετίνο22:35Ακρίβεια: Οι ανατιμήσεις “τρομάζουν” τα νοικοκυριά22:21Θεσσαλονίκη: Ένοχος οδηγός αστικού λεωφορείου για τον τραυματισμό υπερήλικης22:08Λεωφορείο έπεσε στον Νείλο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί (βίντεο)21:54Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορείται ότι χρηματοδοτεί την εγκατάλειψη μεταναστών στη Σαχάρα21:41Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές στα γαλακτοκομικά, το κακάο και τον καφέ (βίντεο)21:27Κηφισιά – Τραυματισμός μαθητή: Συνελήφθησαν τρεις σιδηρουργοί για σωματική βλάβη21:14Άσμα αλ Άσαντ: Με λευχαιμία διαγνώστηκε η σύζυγος του Σύρου προέδρου21:00Αθήνα – Απάτες: Πληρώνονταν για να “μεσολαβήσουν” σε υπηρεσίες και εξαφανίζονταν20:46Γυναικοκτονία - Μενίδι: Η τραγική σύμπτωση και τα... παράπονα του 50χρονου κατηγορούμενου20:33Aλβανία: Επεισόδια έξω από το δημαρχείο Τιράνων για να παραιτηθεί ο δήμαρχος20:19Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Οι προκλήσεις, σας απομακρύνουν από την ΕΕ (εικόνες)20:06Ρωσία: Ξεκινά ασκήσεις με πυρηνικά όπλα19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο