LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 11 Ιουλίου 2023 16:06 | Ανανέωση: 11 Ιουλίου 2023 16:36

Άγιος Παντελεήμονας - Δολοφονία τρανς γυναίκας: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άγρια δολοφονία της 46χρονης τρανς Άννας Ιβάνκοβα που εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπιτι της στον Άγιο Παντελεήμονα διοργανώνουν σήμερα στις 20:00 οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ.

Γυναικοκτονία - δολοφονία - τρανς γυναίκα - Άγιος Παντελεήμονας

Αιμορραγικό σοκ είναι η αιτία θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, της άτυχης 46χρονης Άννας, που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο διαμέρισμά της στην οδό Φυλής, στον Άγιο Παντελεήμονα, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ειδικότερα, η νεκροψία-νεκροτομής της σορού της Κουβανής τρανς, η οποία πάλεψε μέχρι τέλους για τη ζωή της σε ένα εφιαλτικό σκηνικό θανάτου μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα, έδειξε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στον λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς μαχαίρι.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δύο βαθιές μαχαιριές στον λαιμό και στο κεφάλι τα τραύματα ήταν επιφανειακά και πιο διάσπαρτα, που όμως και αυτά προκάλεσαν αιμορραγία. Ο δράστης χτύπησε πολλές φορές με το αιχμηρό αντικείμενο την τρανς γυναίκα, ενώ ο θάνατος του θύματος προσδιορίζεται χρονικά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας

Γυναικοκτονία - δολοφονία - τρανς γυναίκα - Άγιος Παντελεήμονας

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της στο Facebook η Άννα Κουρουπού, διευθύντρια ενδυνάμωσης της οργάνωσης Red Umbrella Athens.

«Έχω μουδιάσει.
Πριν 4 περίπου χρόνια ήρθε στην Αθήνα απο την Κούβα.
Κυνηγημένη απο θεούς και δαίμονες.Πολύ δύσκολη ζωή.
Κάπου άκουσε για το Red Umbrella Athens , έψαξε και μας βρήκε.
Τι γλυκό βλέμμα είχε , παρ όλη την βαναυσότητα στη ζωή της !
Είπε πως της άρεσε να χορεύει.
Την πήγα στη Marilou Fragiadaki , στις “Κούκλες”.
Όντως της άρεσε να χορεύει.
Το μαγαζί έγινε η ζωή της.
Έλαμπε πλέον.
Σύρθηκε απ την άκρη του κόσμου , για να βρεί ευτυχία σε μια μικρή σκηνή .
Να νιώθει ελεύθερη.
Σήμερα βρέθηκε σφαγμένη στο διαμέρισμα που νοίκιαζε…
Λες και δεν χωρούσε η ευτυχία σε αυτό το πλάσμα.
Ένα ακόμη τρανς άτομο νεκρό.Σ ενα πολύ μακρύ κατάλογο.
Δεν γνωρίζω ακόμη αν ήταν ρατσιστικό το κίνητρο – δεν γνωρίζουμε καμία συνθήκη ακόμη.
Είμαι πεπεισμένη όμως πως αυτό το τέρας που υπάρχει παντού γύρω μας , καταβάλλει μηδενική προσπάθεια , με σφοδρή απέχθεια , να αφήσει μια ζωή στη μέση της.
Είναι τόσο απροστάτευτο ένα θύμα , όπως η Ιβάνκα .
Να βρεις τον πιο όμορφο ουρανό ψυχή μου.
Και να χορεύεις…»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε στον Άγιο Παντελεήμονα 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άγρια δολοφονία της 46χρονης τρανς Άννας Ιβάνκοβα που εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπιτι της στον Άγιο Παντελεήμονα διοργανώνουν σήμερα στις 20:00 οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ.

Στο κάλεσμα τους οι οργανώσεις αναφέρουν:

«Την λέγαν Άννα, ήταν τρανς γυναίκα, μετανάστρια, κουήνα και αδερφή μας. Την δολοφόνησαν η τρανσοφοβία, ο ρατσισμός και η φτώχεια. Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε. Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, 20:00»

Γυναικοκτονία - δολοφονία - τρανς γυναίκα - Άγιος Παντελεήμονας

Τι εξετάζουν οι αρχές

Για τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Θεωρείται δεδομένο πως το θύμα είτε γνώριζε τον δράστη είτε με κάποιον τρόπο του επέτρεψε να μπει στο διαμέρισμα, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Για αυτόν τον λόγο προσπαθούν μέσα από μαρτυρίες και βίντεο να διαπιστώσουν ποιοι είδαν τη 46χρονη τελευταίοι.

Δεν αποκλείουν ούτε το ρατσιστικό κίνητρο ούτε εκείνο της ληστείας. Ταυτόχρονα, όμως, δεν θεωρούν απίθανο πίσω από τη δολοφονία να κρύβονται προσωπικές ή οικονομικές διαφορές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές από την Ασφάλεια είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Καύσωνας “Cleon”: Νέο έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ

Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Τρανς γυναίκα το θύμα

Γεωργιάδης: Έκτακτη εισφορά για εργαζόμενους συνταξιούχους και κατάργηση κρατήσεων


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Χθες 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις δράστες και τους κατηγορούν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων. Πώς σχετίζονται οι δύο εκρήξεις.

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκήΧθες 16:27 | Ειδήσεις

Στην σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20Τένις - Μαδρίτη: Πρόωρος αποκλεισμός για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά 21:11Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα 20:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο