LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 09 Αυγούστου 2022 20:38

Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή - Ελπιδοφόρος: Η ομογένεια διαθέτει 350000 δολάρια

Τι ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατά τη συνάντησή του τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το νοσοκομείο Βαλουκλή που καταστράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Κωνσταντινούπολη - φωτιά - ελληνικό νοσοκομείο Βαλουκλή

Την εξασφάλιση ενός αρχικού ποσού ύψους 350.000 δολ. και την άμεση διάθεσή του για την ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου του Βαλουκλή, που υπέστη εκτεταμένες ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά της 4ης Αυγούστου, αλλά και «για την ανακούφιση των ηλικιωμένων και ασθενών αδελφών μας που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα», ανακοίνωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, από τον οποίο έγινε δεκτός πριν από λίγη ώρα στην Κωνσταντινούπολη.

«Σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά, πληροφορώ τον Παναγιώτατο ότι η Ομογένειά μας ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας για την ανοικοδόμηση του ιστορικού κτιρίου του νοσοκομείου και για την ανακούφιση των αδελφών μας στην Πόλη που φιλοξενούνται σε αυτό», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. Όπως σημείωσε, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει δεσμεύσει αρχικά 100.000 δολ. και αναμένει το ποσό αυτό να αυξηθεί μέσω διαφόρων δωρεών, ενώ το Ταμείο Ηγεσίας των Εκατό έχει και αυτό δεσμεύσει, από την πλευρά του, επιπλέον 100.000 δολάρια. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου προσφέρει αρχικά το ποσό των 100 χιλιάδων δολ., πιστό στην αποστολή του να υποστηρίζει και να υπερασπίζεται τη Μητέρα Εκκλησία, ενώ, παράλληλα, το Εθνικό Συμβούλιο του Φιλόπτωχου Ταμείου διαθέτει 50.000 δολάρια ως μια πρώτη πράξη υποστήριξης αυτής της εμβληματικής πατριαρχικής διακονίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, που έφθασε σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη για το τρίτο προσκυνηματικό ταξίδι των ομογενών μας, που διοργανώνεται φέτος στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, προγραμματίζει να επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες το Νοσοκομείο του Βαλουκλή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κριμαία: φονική έκρηξη σε στρατιωτικό αεροδρόμιο (βίντεο)

Γυναικοκτονία Περιστέρι: Προφυλακιστέος ο σύντροφος της Νικολέτας

Ευλογιά των πιθήκων: Η κατάσταση της υγείας του 27χρονου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο