LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2024 14:35

Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό

Τι ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές πολιτικές στο χώρο της υγείας και της οικονομίας.

Στέφανος Κασσελάκης - Περιοδεία - Ικαρία

Στην Ικαρία και τους Φούρνους βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Μετά την υποδοχή του από τους κατοίκους και τις συνομιλίες του μαζί τους, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Ικαρίας, την κατάσταση του οποίου χαρακτήρισε σοβαρά ανησυχητική. Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι το 50% του προσωπικού είναι επικουρικό, και ότι η υποστελέχωση καθιστά προβληματική τη λειτουργία του. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάχθηκε υπέρ των μονιμοποιήσεων των υγειονομικών και της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να παρέχονται υπηρεσίες με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια για τους ασθενείς. «Δεν μπορεί να μας κουνάνε το δάχτυλο οι κυβερνώντες, όταν οι γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία. Χώρα η οποία από αμέλεια αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Επανέλαβε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας για θέσπιση ενός προγράμματος Στέγης για νοσηλευτές και γιατρούς στα νησιά υπό την κεντρική ευθύνη της Πολιτείας και όχι του εκάστοτε Δήμου, και τάχθηκε υπέρ της ανακατεύθυνσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας, στην οποία αυτή τη στιγμή ανέφερε ότι κατευθύνεται το 4,8% των εν λόγω κονδυλίων.

«Η κυβέρνηση προσποιείται ότι ο κόσμος ζει σε παράδεισο»

Στέφανος Κασσελάκης - Περιοδεία - Ικαρία

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε, την Παρασκευή 26.04, σύντομη παρέμβαση στην εκπομπή των δημοσιογράφων Απόστολου Χονδρόπουλου και Γιώργου Κατσιγιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984». Για την περιοδεία του δήλωσε: «Υπάρχει ζωντάνια στην περιοδεία αλλά υπάρχουν και μεγάλες ανάγκες. Αλήθεια σας το λέω. Ας ειρωνεύονται οι της κυβέρνησης όσο θέλουνε. Στο τέλος της ημέρες οι πολίτες εδώ αισθάνονται πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Αισθάνονται αποκλεισμένοι τον μισό χρόνο, αισθάνονται ότι κανείς δεν έχει δώσει λύσεις και κίνητρα ώστε να στηριχθούν τα νοσοκομεία, αισθάνονται ότι υπάρχουν περιφερειακές αδικίες.

Ενδιάμεσα από τις δύο εκλογές πέρυσι είχα βρεθεί και πάλι στο Ανατολικό Αιγαίο, τα ακριτικά νησιά, αυτή τη φορά κάνω μια ακόμα μεγαλύτερη περιοδεία. Είμαστε στο 55% του προγράμματος μας, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά αυτή είναι η ουσία: πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση».

Για το κλίμα που εισπράττει στην περιοδεία και την στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει ευρωεκλογών, ανέφερε: «Ήδη υπάρχει ένα ρεύμα στην κοινωνία για ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές αλλά το θέμα είναι να αλλάξουμε την χώρα. Οι Έλληνες πρέπει να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να μπορούν να διαπρέψουν στον τόπο τους, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια που ταλανίζει τους κατοίκους των νησιών μας πάρα πολύ. Ενδεικτικά να σας πω ότι το μεταφορικό ισοδύναμο δεν έχει πληρωθεί εδώ και δύο χρόνια. Ο κόσμος αγκομαχά, δεν ζει στον “παράδεισο” που θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση. Το υπογράμμισε και η Eurostat, το είπαν και οι Financial Times».

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”

“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…

Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός: Μία "ανάσα" από τα 8 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνοΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Αυξημένα κατά 822 εκατ. τα καθαρά έσοδα . Ξεπέρασαν τα 40,5 δις το φορο-έσοδα.

Μήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATOΣήμερα 08:36 | Ειδήσεις

Απαντώντας μέσω Χ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε πως θέλει ο πόλεμος με τη Ρωσία να τελειώσει «γρήγορα», αλλά κατά τρόπο «αξιόπιστο», ώστε να εξασφαλιστεί «ειρήνη που θα έχει διάρκεια».

Η Μόσχα εγκρίνει τις δηλώσεις ΤραμπΣήμερα 10:59 | Ειδήσεις

Ο Ρώσος διαπραγματευτής αναδημοσίευσε την ανάρτηση του προέδρου για την Ουκρανία

Στη Χίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο παράδεισος που μας χάρισε ο Θεός μετατρέπεται σε κόλασηΣήμερα 11:05 | Ειδήσεις

Τι τόνισε ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις περιοχές που επλήγησαν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στη Χίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο παράδεισος που μας χάρισε ο Θεός μετατρέπεται σε κόλαση11:40Προϋπολογισμός: Μία "ανάσα" από τα 8 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνο 11:22Η Μόσχα εγκρίνει τις δηλώσεις Τραμπ11:07Αγρίνιο: Παραμένει στο νοσοκομείο η ανήλικη μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε πάρτι 10:51Ήρα: Η χαριτωμένη σκυλίτσα ναυαγοσώστρια (βίντεο)10:36ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου10:20Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν καφέ στην Κωνσταντινούπολη10:03Στα δικαστήρια η χήρα του Έλβις Πρίσλεϊ - Κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της09:47ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου09:31O κυκλώνας Έριν απειλεί τις Μπαχάμες – Ποιες άλλες περιοχές θα σαρώσει09:17ΑΤ Κερατέας: Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν ο κρατούμενος που εντοπίστηκε νεκρός 09:01Μήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATO08:46Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Αυγούστου08:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα08:15Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο