LATEST NEWS
 
Αθλητικά /ΣτίβοςΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2017 07:34

Στην κορυφή του κόσμου και πάλι η Στεφανίδη - Το “χρυσό άλμα” (βίντεο)

Το μεγάλο άλμα που της χάρισε την πρώτη θέση και το «ευχαριστώ» της Κατερίνας Στεφανίδη στους Έλληνες για την συμπαράστασή τους

Κατερίνα Στεφανίδη - Ρίο 2016

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Λονδίνου, το μοναδικό που έλειπε από την συλλογή της, με άλμα στα 4.91, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ (το προηγούμενο επίσης δικό της με 4.90μ από τις 10/2/2016 και του ανοικτού με 4.86μ από τις 8/6/2016 στη Φιλοθέη). Η Στεφανίδη, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 5.02μ για να καταρριψει το ρεκόρ αγώνων της Γελένα Ισινμπάγεβα (5.01μ) από το 2005 στο Ελσίνκι, αλλά δεν τα κατάφερε.   

Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.75μ σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Το χάλκινο μετάλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015). Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μοιράστηκαν το χάλκινο.

Το «χρυσό» άλμα

Στεφανίδη: ευχαριστώ τους Έλληνες για την συμπαράσταση

«Είμαι χαρούμενη για το χρυσό μετάλλιο, το οποίο συνοδεύτηκε από αρκετά ρεκόρ, Πανελλήνιο και νέα κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Το σημαντικό για μένα είναι να βρίσκομαι στη σωστή αγωνιστική κατάσταση στην κατάλληλη στιγμή», είπε μετά την νίκη της στην τηλεόραση της ΕΡΤ η παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη.

Και πρόσθεσε Περίμενα αρκετή ώρα μέχρι να κάνω άλμα στα 4.65μ και με κούρασε, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Ήμουν τυχερή στα 4.82μ αλλά τα πήγα καλά και στα 4.91μ. Η Σάντι Μόρις δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση φέτος, αλλά ήξερα ότι με αυτή θα ανταγωνιζόμουν για το χρυσό μετάλλιο. Απλά αλλά δεν ήξερα που θα φθάσει το ύψος, ήμουν πάντως προετοιμασμένη για μεγάλα άλματα πριν έρθω εδώ. Περίμενα μεγαλύτερη πίεση από τις άλλες αθλήτριες αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Μετά από κάτι καλό σκέπτομαι πάντα το επόμενο καλό. Δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω ότι είμαι παγκόσμια πρωταθλήτρια, γιατί αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι και έχω άγχος. Θα καταλάβω το επίπεδο που έφθασα, όταν θα σταματήσω τον αθλητισμό. Έχω δεχθεί πολύ αγάπη από τους Έλληνες και τους ευχαριστώ για την υποστήριξή τους αλλά και για το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά έμειναν στο σπίτι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα».

Κατερίνα Στεφανίδη - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - Λονδίνο

Συγχαρητήρια από την πολιτική ηγεσία της χώρας

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. «Τη μοναδική αυτή επιτυχία σας συμπληρώνει το διαχρονικώς κορυφαίο ήθος σας» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος , εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια.

Θερμά συγχαρητήρια Αλέξη Τσίπρα 

«Θερμά συγχαρητήρια στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη που συνεχίζει με τις διακρίσεις & το ήθος της να μας κάνει υπερήφανους» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Κατερίνα Στεφανίδη - tweet - Τσίπρας

Κονιόρδου: η Κατερίνα Στεφανίδη αποτελεί φωτεινό παράδειγμα

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, συνεχάρη με τη σειρά της την Κατερίνα Στεφανίδη, «εκφράζω τις  ειλικρινείς ευχαριστίες μου στην Κατερίνα Στεφανίδη για την παγκόσμια επιτυχία της στο άλμα επί κοντώ. Η Στεφανίδη μας έκανε, για μία ακόμη φορά υπερήφανους, κατακτώντας την υψηλότερη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Με πίστη, θέληση κι αφοσίωση, με απαράμιλλο ήθος  και  προσήλωση  στο στόχο της, η Κατερίνα Στεφανίδη  συνεχίζει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα  της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι».  

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην Κατερίνα Στεφανίδη

Συγχαρητήρια μέσω Διαδικτύου έδωσε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο.

«Συγχαρητήρια στην @KatStefanidi για το χρυσό στο #London2017 . Αχτύπητη! Ανίκητη! Μας γέμισε περηφάνια ξανά!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατερίνα Στεφανίδη - tweet - Μητσοτάκης

ΠΑΣΟΚ: Η κορυφή του κόσμου της ανήκει

Θερμά συγχαρητήρια «στην κορυφαία αθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Λονδίνο» εκφράζει με ανακοίνωσή του ο τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ.

«Η χρυσή ολυμπιονίκης μας, απέδειξε περίτρανα πως η κορυφή του κόσμου της ανήκει αδιαμφισβήτητα και πως από εδώ και στο εξής έχουμε να περιμένουμε ακόμη περισσότερες στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας» σημειώνει.

Κατερίνα Στεφανίδη - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - Λονδίνο

Συγχαρητήρια από τον Δ. Κουτσούμπα

«Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για τη νέα της επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμά της. Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή συνέχεια» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για τη νέα επιτυχία της Κατερίνας Στεφανίδη.

Κατερίνα Στεφανίδη - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - Λονδίνο

Το «μπράβο» του Στ. Θεοδωράκη στην Στεφανίδη

«Η αξία της Ελλάδας της αριστείας σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο. Μπράβο Κατερίνα! 4,91 και συνεχίζουμε!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου από την Κατερίνα Στεφανίδη.

«Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κατερίνα Στεφανίδη για το χαμόγελο που έφερε και απόψε στα ελληνικά σπίτια» έδωσε και ο Τομέας Αθλητισμού του Ποταμιού, με τίτλο «Οι σημαίες δεν υψώνονται στην τύχη». «Μετά την ύψιστη αθλητική διάκριση που πέτυχε πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio, η Κατερίνα Στεφανίδη ήλθε σήμερα να επιβεβαιώσει πως είναι η κορυφαία αθλήτρια επί κοντώ των τελευταίων ετών. Η ελληνίδα αθλήτρια, που συνδυάζει τις κορυφαίες αθλητικές επιδόσεις με σπουδές υψηλού επιπέδου, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η ικανότητα, ο προγραμματισμός, η στοχοπροσήλωση και πάνω από όλα η σκληρή προσπάθεια υψώνουν τις σημαίες στον ψηλότερο ιστό» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Κατερίνα Στεφανίδη - tweet - Θεοδωράκης

Τα θερμά συγχαρητήρια των ΑΝΕΛ

«Η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει με σκληρή προσπάθεια και επιμονή να κατακτά κορυφές στο επί κοντώ. Για ακόμη μια φορά ανέβασε την Ελλάδα στα ύψη και έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Θερμά συγχαρητήρια» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Κατερίνα Στεφανίδη - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - Λονδίνο

Συγχαρητήρια από τον Βασίλη Λεβέντη

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.«Μας έκανε όλους υπερήφανους», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και σημείωσε: «Μαζί με το χρυσό μετάλλιο σήκωσε και την Ελλάδα στα ύψη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την χώρα μας. Όποιος δουλεύει σκληρά, με σχέδιο και βάζει στόχους έχει και επιτυχίες. Και η Κατερίνα τα έχει όλα αυτά. Μπράβο χρειαζόμαστε αυτές τις στιγμές».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18
00:01:02«Ανεβάζει στροφές» η Εθνική για το EURO 202021-03-2019 13:50 
00:01:27 
“Δάκρυσε” το ΟΑΚΑ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο21-03-2019 13:50
00:01:04 
Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο ο ΠΑΟ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ20-03-2019 14:03
00:01:28 
Εκδήλωση για την εργασιακή αποκατάσταση των κορυφαίων αθλητών20-03-2019 14:04
00:01:36 
IRONMAN: για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο κορυφαίος αγώνας τριάθλου στον κόσμο19-03-2019 13:45
00:02:52 
Τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός19-03-2019 20:47
00:01:21 
Σοβαρός τραυματισμός φιλάθλου στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ19-03-2019 19:57
00:03:40 
«Ο νόμος των χούλιγκανς» κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο 18-03-2019 20:08
00:01:28 
Γκολ και …θέαμα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα 18-03-2019 21:02
00:02:21 
Οργή για την νέα «μαύρη σελίδα» στον χώρο του ποδοσφαίρου 18-03-2019 20:09
00:01:58 
Οι πρωταγωνίστριες του Ημιμαραθώνιου Αθηνών μιλούν στον ΑΝΤ1 για τα όνειρα τους 18-03-2019 21:01
00:01:04 
Με ποιες ποινές απειλείται ο Παναθηναϊκός για τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ 18-03-2019 20:09
00:01:00 
“Εξωπραγματικός” Αντετοκούνμπο: ρεκόρ καριέρας με …52 πόντους!18-03-2019 14:10
00:01:32 
Αποθέωση για τον Μέσι από τους οπαδούς της… Μπέτις18-03-2019 14:09
00:04:47 
Η Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη που θριάμβευσε στον αγώνα δρόμου 5χλμ, στο "Καλημέρα Ελλάδα"18-03-2019 08:51
00:00:23 
Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ έκλεισε το φύλλο αγώνα του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 17-03-2019 20:49
00:01:11 
Νικηφόρα συνέχισαν στο πρωτάθλημα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 17-03-2019 20:48
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο