LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2024 19:43

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Βασιλης Κικίλιας - ΑΝΤ1

Στην αποκάλυψη ότι σύμφωνα με όσα του γνωστοποίησε η επιστημονική κοινότητα της χώρας μας, το καλοκαίρι του 2024 θα είναι, από απόψεως πυρκαγιών, ιδιαίτερα δύσκολο προχώρησε την Παρασκευή μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «προσπαθούμε να λειάνουμε τις επιπτώσεις αυτού που έρχεται».

Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους πυροσβέστες να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα. Την ίδια στιγμή ζήτησε αρμονική συνεργασία με το προσωπικό Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας, από τα άλλα σώματα ασφαλείας και κυρίως την ΕΛΑΣ, από τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, αλλά και από τους απλούς πολίτες. «Καλώ τους απλούς πολίτες να είναι σε διαρκή εγρήγορση για όσα χρειάζεται να αναφέρουν στο 199 ή στο 112. Αλλά και να ψέξουν ευθέως έναν συμπολίτη μας αν εκείνος με αντικανονικές πρακτικές, επιλέγει να βάλει σε κίνδυνο το σύνολο της γειτονιάς, της περιοχής, της πόλης».

Τέλος αναφερόμενος στο «Πρόγραμμα Αιγίς» σημείωσε ότι το εξοπλιστικό αυτό πρόγραμμα θα προσφέρει, για πρώτη φορά στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, στην Πολιτική Προστασία, το σύνολο των μέσων τα οποία χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. «Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα διαθέτουμε δικά μας εναέρια μέσα Canadair 515 και προμηθευόμαστε 10 μεσαίου τύπο ελικόπτερα, 25 αμφίβιους τράκτορες με σταθερά πτερύγια για υδροφορία, 1.100 πυροσβεστικά οχήματα, 101 drones αλλά και πολυάριθμα προγράμματα εκπαίδευσης για τους πολίτες».

Ειδήσεις σήμερα:

Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα

Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια 15:28Πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια: Επιχειρούν εναέρια μέσα15:14Νίκαια: Άγνωστοι έκλεψαν το άγαλμα "Η Γυναίκα του Λαού" του Γιάννη Παππά15:00ΑΔΕΔΥ: Για πότε προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία στο Δημόσιο14:46Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ 14:31Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στη Τζια14:31Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων14:17Ανακοπή καρδιάς υπέστη ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος 14:04Ποινική δίωξη για ναρκωτικά και όπλα στους 6 Τούρκους13:50Πειραιάς: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε γυναίκα από τη θάλασσα 13:35Δέκα συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε οικισμό της Φυλής13:20Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία στην Λυγιά λόγω τεχνικού προβλήματος13:06Φωτιά στην Αχαΐα - Κινητοποιήθηκαν 4 εναέρια μέσα12:51Μητσοτάκης για "Αμοργόραμα": Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία - Τι είπε για τα Θαλάσσια Πάρκα12:36Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση χωρίς κράνος12:21Γάζα: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Γκουτέρες, ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός12:07ΕΕ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για επιστροφή των απαχθέντων παιδιών της Ουκρανίας11:52Νέοι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκρήξεις από το Κίεβο ως τη Λβιβ11:36Ηράκλειο: Σύλληψη 38χρονου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων11:24Πάτρα: Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετά τη φωτιά που είχε σημειωθεί στις 26 Ιουλίου11:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο