LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 24 Απριλίου 2024 09:50

Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές

Η Αμερικανίδα δις Ολυμπιονίκης μίλησε για την περιπέτεια της, όταν συνελήφθη και φυλακίστηκε στη Ρωσία.

AP - Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Η Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, αποκάλυψε ότι σκέφθηκε να αυτοκτονήσει, ούσα επί εννέα μήνες κρατούμενη στις φυλακές της Ρωσίας το 2022.

Η Γκράινερ συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ρωσία έχοντας στην κατοχή της μια συσκευή ατμίσματος και ένα υγρό που περιείχε κάνναβη, ένα απαγορευμένο προϊόν στην χώρα που την φιλοξενούσε ως αθλήτρια και στην συνέχεια καταδικάσθηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο, απελευθερώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC, η 33χρονη παίκτρια αισθάνθηκε «λιγότερο από ανθρώπινη», στην φυλακή, ενώ ερωτηθείσα εάν σκέφθηκε να βάλει τέλος στην ζωή της, η Γκράινερ απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

«Ναι, δεν πίστευα ότι ήμουν ικανή να αντέξω αυτό που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Το στρώμα είχε μια τεράστια κηλίδα από αίμα, δεν είχα σαπούνι ή χαρτί υγείας. Φοβόμουν για όλα όσα θα μπορούσαν να μου συμβούν, έμπαινα στο άγνωστο».

Το ABC δημοσίευσε εχθές (23/4) αποσπάσματα από την συνέντευξη, που θα μεταδοθεί την 1η Μαΐου, ενώ η Γκράινερ θα εκδώσει τον επόμενο μήνα ένα βιβλίο για την περιπέτεια της, με τίτλο «Επιστρέφοντας στο σπίτι».

Δις Ολυμπιονίκης (2016 και 2021), η Γκράινερ συμμετείχε στο τελευταίο προπονητικό καμπ της Team USA στις αρχές Απριλίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) στο Παρίσι.

Έντονη προσωπικότητα της LGBT+ κοινότητας, η παίκτρια της ομάδας των Φοίνιξ Μέρκιουρι, είναι εννέα φορές All-Star, έχει δηλώσει ότι δεν θα αγωνισθεί ποτέ ξανά στο εξωτερικό, εκτός από μια πιθανή συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή

Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα

Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας19:27Ανάσταση - Νάξος: Νέοι ψέλνουν χοροπηδώντας το “Χριστός Ανέστη” (βίντεο)19:14Καλύβια - Κροτίδες: Άνδρας υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλων19:00Κασσελάκης: Να είστε μαζί μου όταν “σπάσουμε τα αυγά” (βίντεο) 18:47Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)18:33Μητέρα Έμμας: “Δεύτερο Πάσχα χωρίς εσένα - Ποια γιορτή, ποια ζωή;”18:19ΡΑΑΕΥ: 3 εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας18:06Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)17:52Λίβανος: Ζευγάρι και ανήλικο παιδί σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα17:39Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)17:25Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά17:12Δήμος Αθηναίων: Πασχαλινό γεύμα αγάπης στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ (εικόνες)16:58ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου16:45Πάτρα: Νεκρή η οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνι16:31Αντώνης Τουρκογιώργης: “Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός ροκάς16:18Γάζα: Η εκεχειρία αργεί και ο κόσμος λιμοκτονεί 16:04Πάτρα: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα15:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο