LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΣυνδικαλιστικάΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2017 17:53

Ποντίκια στο νοσοκομείο του Κιλκίς

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ με ταυτόχρονη επίθεση στον Παύλο Πολάκη και σε διοικήσεις νοσοκομείων. Οι απαντήσεις των νοσοκομείων.

ποντίκια - νοσοκομείο Κιλκίς - ΠΟΕΔΗΝ

Με μελανά χρώματα περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, καταγγέλλοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αλλά και διοικήσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ενδεικτικά παραδείγματα τα νοσοκομεία Κιλκίς και Καρπενησίου.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Τα Νοσοκομεία καταρρέουν οικονομικά. Το βλέπουμε όλοι πλην του Αν. Υπουργού Υγείας και των Διοικήσεων των Νοσοκομείων. Άξιος ο μισθός τους».

1. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

«Μετά τα φίδια, τα πλυντήρια του Νοσοκομείου που δεν τα συναντάς ούτε σε φυλακές, τώρα κάνουν παρέλαση τα ποντίκια.

Κυνηγάνε να τα σκοτώσουν οι εργαζόμενοι. Εκλήθη το Υγειονομικό το οποίο πρότεινε μέτρα προστασίας. Σας κοινοποιούμε την έκθεσή του. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη.

Είναι ή όχι φορείς μετάδοσης μικροβίων τα ποντίκια, όταν χορεύουν στα εργαστήρια και τους θαλάμους ασθενών;

Η Διοικήτρια κα Βλάχου τι λέει; Που βρίσκεται;

ποντίκια - νοσοκομείο Κιλκίς - ΠΟΕΔΗΝ

2. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Την νύκτα το νοσοκομείο είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη το βράδυ. Η Διοίκηση δεν έχει χρήματα στον προϋπολογισμό για να προσλάβει προσωπικό φύλαξης. Έτσι λέει ο Διοικητής.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών γίνονται φασαρίες από μεθυσμένους, ξυλοδαρμοί σε βάρος Ιατρών και Νοσηλευτών. Βλέπετε το Νοσοκομείο εφημερεύει κάθε ημέρα. Επίσης έχουν καταγραφεί κλοπές σε υλικά του Νοσοκομείου και πορτοφόλια Ασθενών και Προσωπικού.

Ξέρετε πως αντιμετωπίζει το θέμα η Διοίκηση; Κλειδαμπαρώνει όλες τις πόρτες εξόδου και εισόδου του Νοσοκομείου, πλην της πόρτας των ΤΕΠ. Σε περίπτωση εκτάκτου συμβάντος που πρέπει να εκκενωθεί γρήγορα το Νοσοκομείο, όπως για παράδειγμα συνέβη με τη φωτιά στο Νοσοκομείο του Άγιου Σάββα, πως θα γίνει η εκκένωση του νοσοκομείου;

Θα περιμένουν τον Διοικητή να έρθει από το σπίτι του να ανοίξει τις πόρτες!!! Θα είναι όμως αργά!!!

«Να χαίρεστε τους εν λόγω Διοικητές κε Πολάκη!!!»

Νοσοκομείο Κιλκίς - πλυντήρια

Η απάντηση του Νοσοκομείου Κιλκίς στην ΠΟΕΔΗΝ      

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Μαρία Βλάχου, σε ανακοίνωση της σχετικά με την κατάσταση των πλυντηριών και την εμφάνιση τρωκτικών στους χώρους του Γ. Ν. Κιλκίς και προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως τονίζει, αναφέρει:

1.Με την ανάληψη καθηκόντων ως Διοικήτρια στο νοσοκομείο προχωρήσαμε άμεσα στην υπογραφή σύμβασης με εταιρεία απεντόμωσης , μυοκτονίας και οφιοαπώθησης .Μετά την εμφάνιση τρωκτικού και την αυτοψία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας έγινε έγγραφο προς την ανάδοχο εταιρεία από την οποία ζητούνται εξηγήσεις για την μη αποτελεσματική αντιμετώπιση του έργου όπως αναφέρεται στην προσφορά της  και ότι θα εξεταστεί από μέρους μας η επιβολή προστίμου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία καθώς θεωρούμε ότι είναι υπεύθυνοι για την καλή εκτέλεση της σύμβασης.

Οι ενέργειες που προβήκαμε ήταν η μυοκτονία και απολύμανση της αποθήκης  της Ορθοπεδικής και τοποθετήθηκαν επιπλέον δολωματικοί σταθμοί από την εταιρεία. Η επιτροπή λοιμώξεων και η Διοίκηση ήταν σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ από το οποίο  εστάλησαν και οι γραπτές οδηγίες για την σωστή αντιμετώπιση του συμβάντος και τα μέτρα πρόληψης που έπρεπε να ληφθούν για την μετάδοση νοσημάτων από τρωκτικά. Επιπλέον δόθηκε άμεσα εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία και το γραφείο Επιστασίας για την υλοποίηση των μέτρων που προτείνονται στην έκθεση αυτοψίας και συγκεκριμένα : α) Έχει γίνει προμήθεια αεροστόπ πόρτας και η τοποθέτησή τους είναι άμεση.  Έγινε σύσταση στο προσωπικό να παραμένουν οι εξωτερικές θύρες κλειστές και

β)  Έγινε έλεγχος όλων των αγωγών αποχέτευσης εντός και εκτός του Νοσοκομείου και έχουν τοποθετηθεί σχάρες σε πατοσίφωνα μπάνιου.  Παράλληλα έγινε αίτηση για προμήθεια επιπλέον σχαρών για μελλοντική χρήση.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχει ορισθεί η διενέργεια Προκαταρτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών των εμπλεκομένων υπάλληλων για ελλιπή άσκηση καθηκόντων.

2. Σχετικά με την ρωγμή που παρατηρήθηκε σε σημείο του σπειρώματος του  σωλήνα ατμού των πλυντηρίων, στις 07-09-2017 σύμφωνα με την αναφορά της Τεχνικής Υπηρεσίας και των εργαζομένων στα πλυντήρια, ο πλύντης που εργαζόταν εκείνη την στιγμή έκλεισε άμεσα την βάνα ατμού και η βλάβη επισκευάστηκε από τους τεχνικούς του νοσοκομείου άμεσα και συνεχίστηκε η λειτουργία των πλυντηρίων

Επισημαίνεται ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που λήφθηκε στη 22η συν/29-08-2017 ( δηλαδή πριν από την ημερομηνία της βλάβης ) εγκρίθηκε η ανάθεση της πλύσης του ιματισμού σε εταιρεία και προβήκαμε με την αιθμ πρωτ: 7269/14-09-2017 πρόσκληση στην ανάδειξης μειοδότη για πλύση του ιματισμού. 

Σχετικά με το έργο της Διοίκησης επιγραμματικά αναφέρουμε:

1.            Σύνδεση του Νοσοκομείου με το φυσικό αέριο από τον Απρίλιο του 2017, ένα έργο το οποίο κωλυσιεργούσε τουλάχιστον 3 χρόνια με αποτέλεσμα να λειτούργει μόνο ένα μικρό μέρος από τον εξοπλισμό των μαγειρείων γιατί οι προδιαγραφές τους ήταν να λειτουργούν με φυσικό αέριο

2.            Αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου πάνω από 40%( από 2.683.658 σε 4.168.658 για το οικονομικό έτος 2016, ενώ για το έτος 2017 ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 3.940.000, ο οποίος αυξήθηκε πρόσφατα κατά 440.000 ευρώ

3.            Η αύξηση των οικονομικών πόρων συνετέλεσε στη βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών μας, καθώς δεν παρατηρήθηκε καμία έλλειψη υλικών και έγινε προμήθεια κλιματιστικών, υπολογιστών, φωτοτυπικών μηχανημάτων, εξοπλισμού μαγειρείων και υλοποίηση εργασιών συντήρησης. Επίσης  εξοφλήθηκαν οφειλόμενες εφημερίες ιατρών από το 2014 και υπερωριών εξαιρέσιμων προσωπικού από το 2015, και γίνεται άμεση η εξόφληση των εφημεριών, υπερωριών προς το προσωπικό

4.            Προχωρήσαμε και στην προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού φύλαξης με συμβάσεις εργασίας που δεν υπήρχε πριν στο νοσοκομείο.

5.            Πρόσληψη προσωπικού : Προσλήφθηκαν επτά ιατροί του ΕΣΥ , και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του συμβουλίου κρίσης άλλων τριών ιατρών και αναμένεται το ΦΕΚ του διορισμού τους, πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης άλλων επτά ιατρών ΕΣΥ μέχρι το τέλος του έτους και επίσης προσλήφθηκαν εννέα επικουρικοί ιατροί .Επίσης έχει προσληφθεί μόνιμο και επικουρικό προσωπικό διοικητικού και λοιπών ειδικοτήτων 29 υπαλλήλων.

6.            Εγκρίθηκε από την Διαχειριστική Αρχή του Interegg η υποβολή πρότασης του  ( IPA SHIELD 2) και πρόκειται να αρχίσουν μέσα στον Οκτώβριο οι διαδικασίες προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τοποθέτηση κονσόλων ιατρικών αερίων συνολικού π/υ  990.523 ευρώ, ενώ αναμένεται η έγκριση της 2ης πρότασης που υποβάλαμε και αφορά ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Επίσης θα αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 70.000ευρω.

Νοσοκομείο Κιλκίς - πλυντήρια

Η απάντηση από το Νοσοκομείο Καρπενησίου

Σε απάντηση του αρ. 3598/27-9-2015 Δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ,  σας γνωρίζουμε ότι το κείμενο που αφορά το Νοσοκομείο Καρπενησίου, περιέχει  ανακρίβειες και ψέματα. 

Δεν υπάρχει γραπτή ή προφορική αναφορά ή καταγγελία από πολίτη ή ασθενή ή από το προσωπικό για φασαρία, ξυλοδαρμό και δεν έχουν καταγραφεί κλοπές σε υλικά και πορτοφόλια ασθενών. Όλα αυτά είναι συκοφαντίες, φαντασιώσεις και επιζητούμενα των καταγγελλόντων και θα πάρουν την απάντηση τους δια της νομίμου οδού.

Το ότι είναι ξέφραγο αμπέλι τα 30 μέτρα της εξωτερικής πρόσοψης του κτιρίου είναι γεγονός, αφού το 2012 γκρεμίστηκε το θυρωρείο, ο μαντρότοιχος και η πόρτα και μέχρι την αποπεράτωση του νέου κτιρίου τον 1/2015 δεν φρόντισαν οι τότε διοικούντες και κυβερνώντες να το αποκαταστήσουν, όπως το έχουμε προβλέψει και θα το κάνει η τωρινή διοίκηση. 

Που ήταν τότε οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, γιατί δεν το κατήγγειλαν; 

Θα πρέπει όμως να τους ενημερώσουμε επίσης, ότι προβλήματα στην  φύλαξη  υπήρχαν εδώ και χρόνια. Οι καταγγέλλοντες δεν το γνώριζαν, γιατί τότε δεν διαμαρτύρονταν;;

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η κατάσταση αυτή ήταν δεδομένη και κανείς δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να αλλάξει.

Είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε  μετά το δελτίο τύπου με τα ετήσια πεπραγμένα της διοίκησης; 

Σε κάποιους όμως δεν άρεσαν τα επιτεύγματα της διοίκησης, διότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατορθώσαμε και ομαλοποιήσαμε μια κατάσταση με πολλά προβλήματα.

Να ενημερώσουμε λοιπόν την ΠΟΕΔΗΝ ότι σήμερα με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών του Δ.Σ., συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ., προχωράμε στην οριστική επίλυση και αυτού του χρόνιου προβλήματος, που μας άφησαν οι παρελθούσες διοικήσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι μαζί μας και συνεχίζουμε.

Εμείς είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελούμε με την συνεργασία όλου ανεξαιρέτως του προσωπικού και θα συνεχίσουμε καθημερινά να δίνουμε τον αγώνα για τη δημόσια περίθαλψη.     

                            

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Χρυσάφι” για διεθνές καρτέλ οι 1,2 τόνοι κοκαΐνης που έφερε στην Ελλάδα (εικόνες)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα κέρδιζαν τα μέλη της σπείρας. Πώς έφθασαν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί. Από ποιο “εργοστάσιο” προέρχονταν τα ναρκωτικά.

Αυτοκίνητο… ανατράπηκε στην Εθνική Οδό (εικόνες)Χθες 23:03 | Ειδήσεις

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι δύο επιβαίνοντες του οχήματος, το οποίο “τούμπαρε” στον αυτοκινητόδρομο.

Φωτιά σε διώροφη κατοικίαΧθες 21:30 | Ειδήσεις

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το σαλέ. Τιτάνια μάχη των πυροσβεστών για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

Το παρελθόν των νεκρών στην Βάρη “ξεψαχνίζουν” οι αστυνομικοί (βίντεο)Χθες 21:07 | Ειδήσεις

Οι επαφές που είχαν στην Ελλάδα, τα πρόσωπα που συναντούσαν και οι συνήθειες τους. Τι λένε οι εργαζόμενοι στην ταβέρνα, όπου έγινε το μακελειό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάλος για διαθήκη που άφησε πάμπλουτη υπερήλικη23:59“Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι” στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (εικόνες)23:48Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” βραβεύει τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής23:37Boeing 777X: H παρθενική πτήση του γίγαντα των αιθέρων (βίντεο)23:26Δώνης για τη φραστική επίθεση οπαδών: Η βλακεία είναι ανίκητη23:14Αυτοκίνητο… ανατράπηκε στην Εθνική Οδό (εικόνες)23:01Συμπλοκή αστυνομικών με χούλιγκαν έξω από σύνδεσμο φιλάθλων22:48“Χρυσάφι” για διεθνές καρτέλ οι 1,2 τόνοι κοκαΐνης που έφερε στην Ελλάδα (εικόνες)22:36“Food N’ Friends” με την Ελένη Ράντου (εικόνες)22:23“Ο δρόμος προς το Euro 2020" με τον Γιώργο Καραγκούνη22:11Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Εξετάζουμε και το σενάριο της στρατιωτικής εμπλοκής21:57Με… φόρα ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Λάρισα21:45Πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία21:33Το παρελθόν των νεκρών στην Βάρη “ξεψαχνίζουν” οι αστυνομικοί (βίντεο)21:23Σταϊκούρας: Βρισκόμαστε σε φάση οριστικής εξόδου από την κρίση21:10Άγρια επεισόδια πριν τον αγώνα Βαλένθια – Μπαρτσελόνα (βίντεο)20:58Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στον ΑΝΤ1 για τον σεισμό στην Τουρκία (βίντεο)20:45Ρέτσος: πρόταση στην Λεβερκούζεν για δανεισμό20:33Λέκκας στον ΑΝΤ1: πολύπλοκη η σεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία (βίντεο)20:20Συναγερμός για πυρκαγιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας20:08
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο