LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2024 13:40

Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν

Απογοήτευση για το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ και τη σύνδεση του με την Κύπρο. Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ευρώπη - Τουρκία - ΕΕ - σημαίες

Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δεν θα παραστεί στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Η απόφαση του Χακάν Φιντάν θεωρείται ότι είναι ένα από τα πρώτα συγκεκριμένα βήματα που έγιναν ως αντίδραση κατά των Βρυξελλών μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Τουρκία στην Ειδική Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ.

Στη σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας, οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ αποφάσισαν ότι οι προτάσεις για την Τουρκία που περιέχονται στην Κοινή Διακήρυξη για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας θα συζητηθούν πρώτα στο επίπεδο της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ (COREPER) και τόνισαν ότι «Η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και η πρόοδος στην Κύπρο είναι σημαντικές για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας».

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι αποφάσεις ήταν απογοητευτικές στην Άγκυρα και το κείμενο ερμηνεύτηκε ως «το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ είναι συνδεδεμένο με την Κύπρο».

Τον Φεβρουάριο, ο Hadja Lahbib, υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, της τρέχουσας Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, θα προσκληθεί στη συνάντηση στις 29-30 Απριλίου. Στη συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε την απόφαση, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να έχει περισσότερες επαφές με την ΕΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό των 18 μηνών.

Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)Σήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός Ελλάδας, έστειλε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας, κατά την διάρκεια των επισκέψεών του στην πυραυλάκατο “Κρυσταλλίδης” και στο λιμάνι της Μεγίστης.

Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)Σήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Σε ποιον χώρο των Φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε κρυμμένο το όπλο και η γεμιστήρα με τις σφαίρες.

Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Όπως λέει έχει επανέλθει στην καθημερινότητά της και δηλώνει περήφανη που άνοιξε τον δρόμο και για άλλους ασθενείς. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας19:27Ανάσταση - Νάξος: Νέοι ψέλνουν χοροπηδώντας το “Χριστός Ανέστη” (βίντεο)19:14Καλύβια - Κροτίδες: Άνδρας υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλων19:00Κασσελάκης: Να είστε μαζί μου όταν “σπάσουμε τα αυγά” (βίντεο) 18:47Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)18:33Μητέρα Έμμας: “Δεύτερο Πάσχα χωρίς εσένα - Ποια γιορτή, ποια ζωή;”18:19ΡΑΑΕΥ: 3 εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας18:06Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)17:52Λίβανος: Ζευγάρι και ανήλικο παιδί σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα17:39Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)17:25“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Γωγώ Τσαμπά και Στέλλα Κονιτοπούλου (sneak preview)17:12Δήμος Αθηναίων: Πασχαλινό γεύμα αγάπης στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ (εικόνες)16:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο