LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2024 19:35

Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας

Τι είπε ο εισαγγελέας στη δίκη για τον θάνατο του 22χρονου Ιάσονα, η μηχανή του οποίου συγκρούστηκε έξω από την Βουλή με το υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη, που οδηγούσε αστυνομικός.


Τροχαιο - Βουλη -ιασονας

"Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λωρίδας κυκλοφορίας" ανέφερε στην πρόταση ενοχής του αστυνομικού, οδηγού υπηρεσιακού οχήματος της βουλευτή, Ντόρας Μπακογιάννη, ο εισαγγελέας της έδρας του τριμελούς πλημμελειοδικείου ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου έξω από την Βουλή, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτιο του 2021.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο το πρωί.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κρίνοντας πως ο κατηγορούμενος "οδηγούσε με απερισκεψία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή" στρίβοντας αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή παρά την ύπαρξη σηματοδότησης, βέλη στο οδόστρωμα, που έδειχναν αναγκαστική ευθεία πορεία για τα οχήματα".

Κατά τον εισαγγελέα, το θύμα έχει συνυπαιτιότητα καθώς υπερέβαινε το όριο ταχύτητας, πλην όμως ο κατηγορούμενος, με την οδηγική συμπεριφορά του έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας που οδήγησε στον θάνατο του Ιάσονα. "Υπάρχει συνυπαιτιότητα του θανόντος η οποία συνεκτιμάται στην επιμέτρηση της ποινής του κατηγορούμενου. Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο, ο οποίος παραβίασε τον ΚΟΚ με απαγορευμένη στροφή στο σημείο" είπε. "Το θύμα δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό και έπεσε στο όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος" συμπλήρωσε.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως ενώ υπήρχε νόμιμος τρόπος να εισέλθει το όχημα στον αύλειο χώρο της Βουλής, δηλαδή μέσω της Ακαδημίας, ο αστυνομικός επέλεξε την συγκεκριμένη διαδρομή λειτουργώντας απερίσκεπτα. "Ναι αλλά θα έχανε τρία λεπτά. Και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου" ακούστηκε να σχολιάζει από την θέση του στο ακροατήριο ο πατέρας του Ιάσονα.

Στην απολογία του ο αστυνομικός εξέφρασε την λύπη του "που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα".

Ο κατηγορούμενος είπε πως το 2018 που ο ίδιος υπηρετεί, "μπαίνουμε στην Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα". Για την 12η Μαρτίου 2021, ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, ο αστυνομικός είπε:

"Εκείνη την ημέρα, η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας, ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορευόταν. Ακόμη και σήμερα, μετά το τροχαίο, η οδηγία της αστυνομίας είναι, αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι...".

Αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος, είπε πως ενώ ανέμεναν με τον συνοδηγό του στην Β. Σοφίας απέναντι από την Βουλή για να στρίψουν αριστερά "μας έδωσε προτεραιότητα ένας ταξιτζής. Βγάλαμε φλας και μπήκαμε προοδευτικά. Προσέκρουσε πάνω μας κάτι και η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Βγήκαμε έξω και είδαμε μια μηχανή διαλυμένη. Πήγαμε κατευθείαν στον άνθρωπο, πήραμε το 166, δεν εγκαταλείψαμε, δεν φύγαμε. Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να δώσουμε αίμα και μας είπαν όχι".

Στο τέλος της απολογίας του, ο αστυνομικός είπε: "Κρίμα! Έφυγε ένας νέος άνθρωπος. Μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι".


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστείΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

«Το σχέδιο μας προδιαγράφει την εθνική στρατηγική μέχρι το 2030, σε μία χώρα διαφορετική από αυτήν που παραλάβαμε».

Χολαργός: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο νεαροί που μαχαίρωσαν τον 14χρονοΣήμερα 18:24 | Ειδήσεις

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος ΞυλούρηςΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, τότε θα εκκινήσει η αυτόφωρη διαδικασία.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέαςΣήμερα 15:42 | Ειδήσεις

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε εξαρχής πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε για τριάντα χρόνια και μετεξελίχθηκε σε κόμμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οπλισμένα τουρκικά μαχητικά έκαναν την εμφάνιση τους στο Αιγαίο19:36Λάρισα: Με εντεινόμενες κινητοποιήσεις απαντούν οι αγρότες19:19ΕΕ- Κόστα: Πρέπει να μετατρέψουμε τη δέσμευση κάλυψης των οικονομικών αναγκών της Ουκρανίας σε πραγματικότητα19:02Γαλλία: Αποφασίστηκε η θανάτωση κάθε βοειδούς σε μονάδες με κρούσμα οζώδης δερματίτιδας - Αντιδράσεις αγροτών18:45Χολαργός: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο νεαροί που μαχαίρωσαν τον 14χρονο 18:30Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν: Η Τουρκία πρότεινε να εφαρμοστεί μια περιορισμένη εκεχειρία για τις ενεργειακές εγκαταστάσεις και τα λιμάνια18:16Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 54χρονη οικιακή βοηθός για κλοπή κοσμημάτων από σπίτι ηλικιωμένων18:02Χατζηδάκης : Η Ελλάδα έχει δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα, πολιτική σταθερότητα και ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό17:48Κύπρος: Η Λάρνακα ορίζεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 203017:34Κόρινθος: Φωτιά σε συρόμενο νταλίκας στην Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών17:20Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε πόλη που ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της χώρας (Βίντεο)17:06Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον εορτασμό των 157 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς16:52Φοινικούντα - "Αποκαλύψεις": Τα στοιχεία που οδήγησαν στις νέες συλλήψεις για το διπλό φονικό16:38ΗΠΑ: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στη Λευκορωσία16:24e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202616:10Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέας15:56Ισραήλ: Απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα δημοτικά σχολεία της χώρας15:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος Ξυλούρης15:28Και αυτά τα Χριστούγεννα η ΔΕΗ γίνεται "Ένα με τα Παιδιά"15:14Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι πιθανόν να μην δει ευνοϊκά τις νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία15:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο