LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2024 18:18

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Ρέντης - τραυματισμός αστυνομικού - Ολυμπιακός - Παναθηναικός

Του Μανώλη Ασαριώτη

Σε δεκάδες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, καταθέσεις μαρτύρων και βίντεο στηρίζεται το βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες για τη φονική επίθεση εναντίον των ΜΑΤ, στην περιοχή του Ρέντη.

Με τα στοιχεία αυτά οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσαφηνίσουν το ρόλο κάθε εμπλεκόμενου και να φτάσουν στην ηγετική ομάδα.

Ήταν βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Το σύνθημα από την ηγετική ομάδα έχει δοθεί και ένας - ένας οι χούλιγκαν αποχωρούν από την κερκίδα, προκειμένου να επιτεθούν στη διμοιρία των ΜΑΤ.

Πρόκειται για ένα από βίντεο, τα οποία ανέλυσαν με μεγάλη προσοχή οι αστυνομικοί, προκειμένου να ταυτοποιήσουν όσους συμμετείχαν στα επεισόδια.

Στις καταθέσεις τους κάποιοι από τους εμπλεκόμενους παραδέχθηκαν ότι έλαβαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα από την ηγετική ομάδα, τα οποία μεταφέρθηκαν με αυτοκινητοπομπή.

Προστατευόμενος μάρτυρας φαίνεται να περιγράφει: “Αφού μοιράστηκαν αυτά τα αντικείμενα, μας δόθηκε εντολή από τον «Κοντό» και τον «ΟΜΛΕ» να πάμε προς το σημείο, όπου ήταν οι ΜΑΤατζήδες και να τους επιτεθούμε με αυτά τα αντικείμενα… Αυτοί οι δύο μας είπαν ότι θα είναι οι «μπροστινοί» και εμείς θα τους ακολουθούμε. Σύμφωνα με την εντολή του «Κοντού», όταν θα έριχνε αυτός τη μολότοφ, που κρατούσε, θα συνεχίζαμε εμείς με τα αντικείμενα, που είχαμε”.

Στις συνομιλίες, που κατέγραψε ο κοριός της Αστυνομίας, μετά τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή του Ρέντη, ακούγονται κάποιοι από τους κατηγορούμενους να ανησυχούν για τα ευρήματα των αρχών.

Ένας 24χρονος κατηγορούμενος ανέφερε: ““Εεεεεε μου κάηκαν αλλά μου κάηκαν πολύ καλά, έτσι πιστεύω, δηλαδή έχει γίνει…. δεν υπάρχουν πλέον πια για μένα αλλά δίνω ένα ξέρω ‘γω ένα 30% τι να σου πω. Ακόμα και έτσι να γίνει δε βγήκα φίλε εντάξει; Στ’ α.......α μου δηλαδή ότι και να μου πούνε, μου τα πήραν άλλοι μου τα πήραν άλλοι τι να κάνω εγώ; Βγαίναμε το μπούγιο, με είδανε, μου τα πήρανε θα πω, θα κατηγορήσω εκεί τους δυτικούς να πάνε να γ..........ν”.

Πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 19χρονο, ο οποίος προανακτριτικά ομολόγησε ότι εκείνος έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα, που έπληξε τον Γιώργο Λυγγερίδη. Στη συνέχεια, όμως, δήλωσε ότι δεν ξέρει εάν το στέλεχος των ΜΑΤ τραυματίστηκε από τη δική του ενέργεια. Μιλώντας με τον αδερφό του, όμως, μέσα από τα κρατητήρια έδειχνε βέβαιος για την προφυλάκισή του.

Ένας από τους διαλόγους μεταξύ των κατηγορουμένων μαρτυρά:

19ΧΡΟΝΟΣ: Πρέπει να με περιμένει όλη η Αυλώνα κει μέσα.
17ΧΡΟΝΟΣ: (Γέλια) ((((())))
19ΧΡΟΝΟΣ: Εντάξει δεν θα με πάρουν και με… και να μην με περιμένανε ξέρουνε τι έχω κάνει γιαυτά δεν θα με πέρνανε μεεε
17ΧΡΟΝΟΣ: Ναι ρε αφού ο γύφτος στο Ζεφύρι μου ‘πε ότι μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό... θα σε έχουν όλοι πολύ πάνω.

Οι κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση αναμένεται να απολογηθούν το Σάββατο και την Κυριακή.

Ιδιαίτερα σημαντικές κρίνονται από τις αρχές, οι καταθέσεις των τριών οπαδών, οι οποίοι εντάχθηκαν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Τρία άτομα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και οι καταθέσεις τους είναι ανώνυμες.
Και οι τρεις έχουν αναγνωρίσει τα πρόσωπα που αποτελούν την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο πρώτος μάρτυρας μεταξύ άλλων αναφέρεται και σε ακόμα 3 περιστατικά οπαδικής βίας, άσχετα με τη δολοφονική επίθεση στον Γιώργο Λυγγερίδη, ενώ περιγράφει πώς τα ηγετικά μέλη κέρδιζαν χρήματα.

Όπως ανέφερε υπερτιμολογούσαν τα εισιτήρια και έπαιρναν τη διαφορά, πωλούσαν λαχνούς για την ομάδα και έπαιρναν τα χρήματα εκείνοι και τέλος πωλούσαν προστασία στις καντίνες έξω από το γήπεδο.

Ο 2ος Προστατευόμενος Μάρτυρας στην κατάθεσή του
- Διαχωρίζει «μικρούς» και «μεγάλους»
- αναφέρει τον Τρόπο στρατολόγησης
- περιγράφει το επεισοδιο
- και από φωτογραφίες αναγνωρίζει 12 άτομα

Ο 3ος
- Περιέγραψε την λεπτομέρειες την επίθεση
- και Αναγνώρισε 55 συμμετέχοντες στα επεισόδια, λέγοντας όμως ότι επειδή μετά κάλυψαν τα πρόσωπά τους, δεν ξέρει τί έκανε ο καθένας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Χθες 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΧθες 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτηΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Μεγάλη δασική πυρκαγιά απειλεί κατοικίες και βιομηχανικές ζώνες στην επαρχία της Σμύρνης.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο