LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 17 Αυγούστου 2019 07:11 | Ανανέωση: 17 Αυγούστου 2019 07:18

Μπλακ άουτ στη Σκιάθο: στο σκοτάδι ολόκληρο το νησί

Πολλά τα προβλήματα στο νησί. Πελάτες διαμαρτύρονταν, άλλοι έφευγαν δίχως να πληρώσουν. Τι ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σκιάθος - Μπλακ άουτ

Γενικό μπλακ άουτ για περισσότερες από τρεις ώρες βύθισε στο σκοτάδι τη Σκιάθο, λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης.

Ολόκληρο το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα με ότι αυτό συνεπάγεται για τουρίστες και επιχειρηματίες που δεν μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν στο αποκορύφωμα της σεζόν.

Περίπου 60.000 επισκέπτες βρίσκονται αυτήν την περίοδο στο νησί των Βόρειων Σποράδων. Οι περισσότεροι κυκλοφορούσαν στα τυφλά στους δρόμους, ενώ όσοι βρίσκονταν σε ξενοδοχεία και καταστήματα χωρίς γεννήτριες περίμεναν να δουν και… πάλι φως.

Μετά τις 00:30 άρχισε να ηλεκτροδοτείται πλήρως, κυρίως η χώρα, με την ζημιά όμως σε επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης να έχει συμβεί. Πελάτες διαμαρτύρονταν, άλλοι έφευγαν δίχως να πληρώσουν.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ το πρόβλημα ξεκίνησε από γραμμή μέσης τάσης στο Πήλιο που τροφοδοτεί με ρεύμα τη Σκιάθο. Συνήθως τέτοιες πολύωρες διακοπές ρεύματος ταλαιπωρούν το νησί λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και αναμένεται τώρα το πόρισμα για το τι ήταν αυτό που προκάλεσε το γενικό μπλακ άουτ.

Σκιάθος - Μπλακ άουτ

Ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν τέτοια προβλήματα στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου και αναρωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες μετά την ζημιά που υπέστησαν. Το μόνο παρήγορο ήταν ότι η ζημιά σημειώθηκε στην πλευρά του Πηλίου και όχι προς τις Κουκουναριές, οπότε και το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο, αλλά και το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί».

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με ανακοίνωσή του, ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχληση τους. "Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές της Σκιάθου, οι οποίες σημειώθηκαν [σ.σ. χθες] Παρασκευή 16η Αυγούστου 2019" και "περίπου στις 21.40, λόγω βλάβης που προέκυψε σε γραμμή Μέσης Τάσης, διευκρινίζει ότι μετά την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του, περίπου στις 12.00, επανηλεκτροδοτήθηκε η χώρα του νησιού, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη βλάβη", τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Σκιάθος - μπλακ άουτ

Σκιάθος - μπλακ άουτ

Σκιάθος - μπλακ άουτ


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Παραδόθηκε καταζητούμενος οπαδόςΣήμερα 13:07 | Ειδήσεις

Ο 31χρονος καταζητούμενος για την δολοφονική επίθεση στον Γιώργο Λυγγερίδη παραδόθηκε στις Αρχές. 

Χίος - Μητσοτάκης: Σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης από την αντιπολίτευση (εικόνες)Σήμερα 12:16 | Ειδήσεις

Τι είπε για τις ευρωεκλογές και τις προτροπές της αντιπολίτευσης στους ψηφοφόρους ο Πρωθυποργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Χίο.

“Blue Horizon” - Αντώνης Καρυώτης: H εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία τουΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Την παραπομπή και των τεσσάρων κατηγορουμένων του πληρώματος ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εισηγείται ο εισαγγελέας Πειραιά.

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)Σήμερα 07:58 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την μαφιόζικη εκτέλεση σε κεντρικό σημείο στον Βύρωνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Rome Masters: Η Σάκκαρη προκρίθηκε εύκολα στον επόμενο γύρο14:15Έγκλημα στην Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες για την εν ψυχρώ δολοφονία14:02Eurovision: Το Ισραήλ στον τελικό εν μέσω αντιδράσεων13:48“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Η θερμοκρασία του φαγητού, η εμμηνόπαυση και το βάρος της13:35Conference League: Στην πλατεία Κοτζιά το τρόπαιο (εικόνες)13:21Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Η 25η Ιουνίου και οι προβλέψεις της Παρασκευής (βίντεο)13:18Δολοφονία Λυγγερίδη: Παραδόθηκε καταζητούμενος οπαδός13:06Ευρυτανία: Όχημα έπεσε σε γκρεμό - Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική12:53Χίος - Μητσοτάκης: Σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης από την αντιπολίτευση (εικόνες)12:40Φιλιάτες: Θρίλερ με 17χρονο που εντοπίστηκε νεκρός 12:27Eurovision – Ημιτελικός: Το RAI αποκάλυψε τι ψήφισε το κοινό12:13“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)12:00Λαμία: 14χρονος κατάρρευσε μετά από χρήση ναρκωτικών (εικόνες)11:48“Blue Horizon” - Αντώνης Καρυώτης: H εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του11:34Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με ηλικιωμένο που έπεσε σε ρέμα11:21Eurovision 2024 - Σάττι: Όταν ανέβηκα στη σκηνή, κάπως δεν κατάλαβα τι έγινε... (βίντεο)11:08Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς “ανοίγει τις πύλες της”10:55Δολοφονία Κυριακής Γρίβα - Τζούλη: Η ΕΔΕ, η οικογένεια και οι αυτοκτονικές τάσεις (βίντεο)10:43Ρέθυμνο: Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας από τη θάλασσα10:29Κάρολος: Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί μου10:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο